وب گردی

با این وعده های غذایی ساده و قدرتمند روزه خود را افطار کنید

در میان غذاهای رایج در فرهنگ غذایی در نقاط مختلف کشور، بسیاری از آنها علاوه بر ساده و خوش طعم بودن، مغذی و بسیار مناسب برای سفره افطار هستند، مانند معدود غذاهایی که دستور پخت آنها را در ادامه خواهید خواند.

آش سبزی شیراز

زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه

زمان پخت: ۳ تا ۴ ساعت

تعداد نفرات: ۵ نفر

عناصر:

گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم

خاکستر گیاه: ۴۰۰ گرم

لوبیا قرمز، عدس، نخود و برنج نیم دانه: هر کدام ۱۰۰ گرم

پیاز: یک عدد

فلفل قرمز: ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه: به میزان لازم

روش آماده سازی:

۱. حبوباتی را که از شب قبل خیس کرده اید با کمی نمک روی اجاق بگذارید تا بجوشد.

۲. در قابلمه ای جداگانه گوشت را با پیاز، کمی زردچوبه، فلفل قرمز و کمی آب گرم کنید تا گوشت پخته شود.

۳. برنج نیم دانه را در ظرف دیگری بجوشانید.

۴. وقتی لوبیاها کاملاً پخته شدند، آنها را به برنج پخته شده و سبزیجات خرد شده اضافه کنید.

۵. گوشت پخته شده را خرد کرده و به مواد اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد.

۶. پیازچه را آماده کرده و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و داخل آش در حال جوش بریزید.

۷. پس از جا افتادن کامل آش، آش شیراز را در ظرف مناسبی ریخته و با پیازچه تزیین می کنیم.

نکته: هر ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید تا نچسبد. دانه های برنج پخته شده نباید شفاف باشد و باید کاملا شکسته شود.

آش گوجه تبریز

زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه

زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعت

تعداد نفرات: ۴ نفر

عناصر:

پیاز متوسط: ۲ عدد

باب: یک فنجان

تره فرنگی و جعفری خرد شده: یک پیمانه

برنج نیم دانه: نصف پیمانه

بلغور کوبیده: نصف پیمانه

گوجه فرنگی: یک کیلو و نیم

آب قلم: ۲ فنجان

نمک، آب، زردچوبه و فلفل قرمز: به میزان لازم

روش آماده سازی:

۱. پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس مقداری زردچوبه و آب به آن اضافه کنید.

۲. نخود را که از شب قبل در آب خیس کرده بودید به همراه ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید یک ساعت بپزد.

۳. برنج و بلغور را شسته و به قابلمه اضافه کنید.

۴. گوجه فرنگی ها را با رنده درشت له کنید و به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بجوشد.

۵. تره فرنگی و جعفری تفت داده شده را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید سوپ به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه روی اجاق بماند تا غلیظ شود.

۶. سپس نمک و فلفل قرمز را به سوپ اضافه کنید و بعد از ۳۰ دقیقه آب آن را اضافه کنید.

۷. در ۵ دقیقه آخر پخت، آب گوشت را به سوپ اضافه کنید.

نکته: رنگ سوپ گوجه فرنگی باید قرمز باشد. اگر رنگ گوجه فرنگی مناسب نیست، می توانید از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید. بهتر است رب گوجه فرنگی را سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود.

آش شیر مشهد

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه

زمان آماده سازی: ۶۰ دقیقه

تعداد نفرات: ۲ تا ۳ نفر

عناصر:

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

فرنی شیر: ۲ عدد

پیاز: یک عدد

شیر، نمک، زردچوبه، زنجبیل، زیره: به میزان لازم

روش آماده سازی:

۱. فرنی شیر را در ظرفی ریخته و روی آن کمی شیر می پاشیم.

۲. پیاز ناگینی خرد شده را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود.

۳. مقداری زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید، سپس چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید.

۴. وقتی گوشت رنگ شد، رنده شیر خیس خورده را اضافه کنید و آب و یک لیوان شیر تازه را اضافه کنید تا بجوشد، سپس بگذارید نیم ساعت بجوشد.

۵. در این مرحله زیره، فلفل سیاه، نمک و زنجبیل را اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه دیگر بجوشد.

نکته: برای تهیه بلغور شیر می توانید بلغور گندم را با شیر بپزید و مانند تارت گرد کنید و در آفتاب یا حرارت خشک کنید.

سوار سوپ گندم شوید

زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه

زمان آماده سازی: ۴ ساعت

تعداد نفرات: ۴

عناصر:

لوبیا و نخود: ۲۰۰ گرم

گندم پوست کنده: ۳۰۰ گرم

سبزیجات خرد شده: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد

سیر: ۱۰ حبه

نمک، فلفل، زنجبیل خشک و پنیر دلمه: به مقدار لازم

روش آماده سازی:

۱. قابلمه نسبتا بزرگی را روی شعله گاز بگذارید و نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کردید به همراه گندم شسته و آبکش شده داخل قابلمه بریزید.

۲. داخل قابلمه آب بریزید تا حبوبات کاملاً با آب آغشته شوند سپس درب قابلمه را بگذارید و پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید تا مواد بپزند.

۳. وقتی لوبیاها نرم و لطیف شدند، سبزیجات خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

۴. پیاز خرد شده را در تابه تفت دهید تا روشن و طلایی شود. سپس سیر خشک و سیر ساییده شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. حتما قبل از تیره شدن نعناع حرارت را خاموش کنید.

توجه: در قابلمه را بسته نگذارید. اگر بعد از افزودن سبزیجات، قابلمه را زمین بگذارید، در نهایت سوپ تیره می شود.

منبع: روزنامه همشهری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا