وب گردی

پاسخ به شبهات زندگی و فرزندان حضرت خدیجه (سلام الله علیها)

زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم سرشار از خیر و برکت بود که یکی از ثمرات مهم و بارز آن را می توان در ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها مشاهده کرد. اما سوالات و شبهاتی در مورد زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها وجود دارد که می طلبد برای پی بردن به آن به مورخان مراجعه کنید.

در گفت و گو با دکتر محمد حسین رجبی دوانی کارشناس تاریخ اسلام سعی کردیم شبهاتی را در مورد حیات طیبه و پربرکت حضرت خدیجه سلام الله علیها برطرف کنیم.

همسری در شأن رسول گرامی اسلام

یکی از شبهات زندگی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله همسر ایشان است. با توجه به اینکه حضرت ختیجه سالها با ایشان زندگی کردند، چه دلایل و اسنادی وجود دارد که نشان می دهد پیامبر گرامی اسلام حقوق همسران خود به ویژه حضرت ختیجه را به شایسته و کامل رعایت می کرد؟

نکته قابل توجه این است که پیامبر اکرم (ص) در سن ۲۵ سالگی با حضرت خدیجه (س) ازدواج کردند در حالی که این بانوی بزرگوار حدود ۱۵ سال از ایشان بزرگتر بودند. نقل قول های معروف این تفاوت سنی را از چند طریق نشان می دهند.

آنچه مهم است این است که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم حدود ۲۵ سال با حضرت خدیجه زندگی کرد، یعنی دوران جوانی با حضرت خدیجه گذشت. معروف است که دوره اصلی شور و هیجان و هیجانات عاطفی افراد، دوران جوانی است و پیامبر گرامی اسلام در تمام این سالها و تا سن ۵۰ سالگی یک همسر داشته است.

در عین حال این پیامبر تا سن ۴۰ سالگی به مأموریت مبعوث نشد و با توجه به اینکه تا آن زمان مسئولیت اجتماعی خاصی نداشت، ممکن است چندین همسر داشته باشد. فردی که قصد دارد از علایق خود پیروی کند، می تواند از جوانی خود استفاده کند، جایی که مسئولیت چندانی ندارد. اما در سیره و سبک زندگی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می خوانیم که آن حضرت جز پاکدامنی و تقوا و ایمان زندگی نمی کردند و به نقل از منابع معتبر و مستند کمترین تاریکی یا حتی وجود ندارد. نکته مشکوک در تمام زندگی او

در طول زندگی این حضرت در مکه نیز مشاهده می کنیم که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و حضرت خدیجه سلام الله علیها در کنار هم و با هم زندگی می کنند و حتی در هنگام بیداری برای بعثت حضرت خدیجه (سلام الله علیها) عنوان تکیه را می دانند، این نکته نشان می دهد که رابطه زناشویی آنها تا این حد عاشقانه بوده است.

شرح دعای سحر | فرق رحمت خدا با رحمت خدا

آیا این واقعه را می توان به هم تراز بودن حضرت خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص) تعبیر کرد؟

بله به هر حال حضرت خدیجه سلام الله علیها مادر فاطمه زهرا سلام الله علیها است. هر مادری چنین سنگ قیمتی را به دنیا نمی دهد. این نکته نشان می دهد که این بانوی بزرگوار این افتخار و کرامت را داشته اند که مادر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و جانشینی پیامبر بزرگوار اسلام شوند.

آیا به این دلیل بود که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله تا زمانی که حضرت خدیجه علیها السلام زنده بودند ازدواج نکردند؟

این است، در زمانی که پیامبر (ص) با همسرش زندگی می کرد، نیازی به همسر جدید نبود. اما بعد از وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها همتا نداشتند. او ۹ زن گرفت و از مطالعه تاریخ مشخص است که هر کدام از آنها مشکل داشتند.

فرزندان حضرت خدیجه سلام الله علیها و سرنوشت آنها

درباره فرزندان حضرت خدیجه سلام الله علیها چه اطلاعاتی ذکر شده است؟ او چند فرزند داشت و چه بر سر آنها آمد؟

طبق روایات معروف، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از حضرت خدیجه سلام الله علیها شش فرزند و یک فرزند از همسر دیگری به نام ماریا کوبتیه داشتند. فرزندان او از حضرت خدیجه سلام الله علیها دو پسر به نام های قاسم و عبدالله بودند به همین دلیل پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله را ابوالقاسم نیز می نامیدند. اما هر دو در کودکی مردند.

چهار دختر نیز برای این پیامبر نامگذاری شده اند و برخی منابع می گویند که اینها فرزندان حضرت خدیجه سلام الله علیها از همسران قبلی ایشان بوده اند، به استثنای حضرت زهرا سلام الله علیها. اما قرائن نشان می دهد که اینها همه فرزندان حضرت خدیجه سلام الله علیها از پیامبر صلی الله علیه و آله هستند. آن دختران بزرگوار به نام زینب به نام رقیه، ام کلثوم و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بودند.

از ماجرای حضرت زهرا سلام الله علیها اطلاعاتی وجود دارد، اما سرگذشت سایر فرزندان حضرت خدیجه چه شد؟

همانطور که گفته شد زینب یکی از دختران این بانوی بزرگوار بود. به درخواست حضرت خدیجه سلام الله علیها با پسر عموی خود ازدواج کرد و صاحب دختری به نام امامه شد که حضرت زهرا سلام الله علیها در بستر رحلت به امیرالمؤمنین علی علیه السلام وصیت کرد و با امامه ازدواج کرد. دختر خواهرش که می تواند برای فرزندانش مادر شود

رقیه و ام کلثوم طبق روایاتی که از منابع اهل سنت داریم هر کدام با فاصله ای به همسری عثمان بن عفان درآمدند و در جنگ بدر رقیه از دنیا رفتند و پس از او ام کلثوم با عثمان ازدواج کرد و صاحب فرزند نشد.

به وصیت حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره کردید; آیا این اتفاق افتاد

که حضرت زهرا سلام الله علیها در بستر شهادت از امیرالمؤمنین علیه السلام خواست تا با امامه دختر خواهرش زینب بعد از او ازدواج کند. از آنجایی که او از خاندان او بود و می توانست برای فرزندان یتیمش مادری کند و از آنجا که این امر و تأکید پیامبر بود، امیرالمؤمنین (علیه السلام) سپس با آن حضرت ازدواج کرد. اما زمانی که این ازدواج صورت گرفت، هیچ سابقه ای در تاریخ وجود ندارد.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا