وب گردی

خانواده ها مراقب این داروی ارزان قیمت در جیب فرزندانشان باشند!

بسته بندی بسیار زیبایی دارد، با نام های مختلف موجود است، اما نام اصلی آن Pan است، به دلیل ناآگاهی از عوارض بسیار نگران کننده آن، با توجه به آنچه که ماده چهارم اعلام شده است، محبوبیت بسیار بیشتری در بین دانش آموزان و جوانان دارد. مصرف در دنیا بعد از تنباکو، الکل و کافئین است.

این داروی جدید به دلیل قیمت پایین در سال های اخیر بسیار محبوب شده است. بنابراین هر بسته با قیمت بسیار پایین از طریق سوپرمارکت ها، تجار و غرفه ها به فروش می رسد، پان پراگ در طعم های مختلف و به صورت مکیدنی یا جویدنی استفاده می شود.

این دارو با نام هایی مانند پان پراگ، بی تی، پان عرب در بسته بندی های تقلبی با تصاویر بازیگران زن هندی و پاکستانی وارد کشور می شود که قیمت پایین و بسته بندی متنوع آن باعث گسترش مصرف این داروی ناشناخته در بین دانش آموزان، نوجوانان و جوانان می شود. . بوده است

در همین راستا یکی از کارشناسان پیشگیری از آسیب های اجتماعی به معرفی این داروی جدید پرداخت و گفت: اگرچه در کتاب ها تعاریفی از ناس آمده و گفته می شود از تنباکو تهیه می شود، اما در حقیقت ترکیبات ناس برگ فوفل است که در افغانستان همچنین آهک و شتر ماده رسیده از دیگر مواد آن است و در جاهایی که برگ فوفل نباشد تنباکو مصرف می شود.

مهدی بشیری بیان کرد: وقتی از برگ تنباکو استفاده می شود تمام عوارضی که برای قلیان و سیگار ارائه می شود را می توان با شدت بیشتری برای ناس ارائه کرد و وجود دارد، علاوه بر این پانیتویی که در حال حاضر بسته بندی و تحویل می شود حاوی یک سری مواد شیمیایی است. ترکیباتی به آن اضافه کرده اند که در گروه محرک ها قرار می گیرد و می توان برخی از عوارض آمفتامین و مت آمفتامین را برای این دارو اختراع کرد.

وی با بیان اینکه ناس جزو گروه محرک ها است و اعتیاد به آن جنبه روانی دارد، تصریح کرد: پان همان ناسی است که به صورت بسته بندی با عناوین NT و BT و غیره در بازار به فروش می رسد که البته دارای آن است. عوارض شدید ناشی از ترکیبات شیمیایی آن مربوط به ناس می باشد.

این کارشناس پیشگیری از آسیب های اجتماعی، اختلالات کبدی و گوارشی، پوکی استخوان در بزرگسالان، تخریب لثه و دندان، سرطان دهان و… از عوارض این دارو است و اظهار داشت: پان به شدت اعتیادآور و خطرناک است. . متاسفانه در سال های اخیر به دلیل ناآگاهی شاهد افزایش مصرف این دارو در بین دانش آموزان هستیم که این امر نیازمند حساسیت بیشتر خانواده هاست.

بشیری درباره عوارض این دارو نیز گفت: داروی پان پراگ که یک داروی بی سر و صدا و کمتر شناخته شده است، دارای عوارض زیادی از جمله وابستگی و اعتیاد روحی و روانی است و آسیب جدی به سلول های مغز، دستگاه تنفسی و قلبی عروقی وارد می کند. سیستم، افت تحصیلی باعث سردرگمی و از دست دادن تعادل روانی-رفتاری و حرکتی می شود.

وی در خصوص دلایل گرایش مردم به مصرف «پان» گفت: یکی از عوامل بیرونی گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد، مشکلات فرهنگی است، در واقع یکی از شگردهای تولیدکنندگان این دارو این است که افزایش مصرف ناس یا پان که در بسته بندی جدید ناس فروخته می شود، می تواند از طریق مسائل فرهنگی باشد.

این کارشناس پیشگیری از آسیب های اجتماعی اختلال با بیان اینکه تلاش می شود با این روش سن اعتیاد را کاهش دهند، افزود: علت شیوع بیشتر NAS در بین جوانان شیوع این ماده در همه جا است. ما می رویم، ما تعداد زیادی داریم، آنها به راحتی در سوپرمارکت ها عرضه می شوند.

وی گفت: سوپرمارکت ها به وفور یا به صورت تابه ای و یا به صورت سابق به ما عرضه می کنند، یکی از دلایل دیگر را می توان ارزانی نامید، آن را ارزان کردند تا بچه های کوچک هم بتوانند آن را بخرند.

بشیری گفت: متاسفانه یکی از دلایل دیگر را می توان سکوت قانون در این زمینه دانست. تا آنجا که من اطلاع دارم، قانون برای مصرف و خرید و فروش ما مجازاتی در نظر نگرفته است، بلکه آن را فقط به عنوان کالای قاچاق و دخالت صنفی تلقی کرده است که نیاز به بازدارندگی لازم ندارد.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان این دارو برای رسیدن به اهداف خود طعم های مختلفی به آن داده و در بسته بندی های شیک عرضه کرده اند که گاهی با نام خوشبو کننده دهان به بازار عرضه می شود.

این کارشناس پیشگیری از آسیب های اجتماعی درباره راهکارهای پیشگیری از انتشار این ماده خطرناک در جامعه گفت: قشری که می تواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد معلمان و قشر فرهنگی هستند چرا که دانش آموزان در طول روز زمان زیادی را در مدرسه می گذرانند و در شب به سخنان معلمان خود خوب گوش می دهند و سخنان معلم برایشان سند است.

وی با تاکید بر اینکه موضوع باید از سوی دستگاه قضایی پیگیری شود و برای آن مجازات تعیین شود، گفت: کارشناسان و افراد با ذوق و هنر در زمینه خطرات استفاده از ما به مردم از طرق مختلف از جمله برگزاری آموزش، آمادگی و پخش بروشور و پوستر و… فیلمبرداری فیلم مستند.

بشیری طرح موضوع را برای نمایندگان مجلس و پیگیری برای تصویب قانون ممنوعیت خرید و فروش و استفاده از NAS ضروری دانست و گفت: باید هماهنگی بین دستگاه ها برای اعمال قوانین سختگیرانه در مورد فروشندگان «پان» وجود داشته باشد.

همچنین با شناسایی مکان های آلوده به استفاده ما و اجرای برنامه های مختلف فرهنگی توسط فرهنگسراها در این مکان ها، شناسایی شاخه های اصلی تولید و توزیع ماهیتابه در سطح شهر و برخورد قاطع با آنها با استفاده از ظرفیت فرهنگی و تبلیغاتی تمامی ادارات. برای معرفی ناس و خطرات استفاده از آن، آموزش تربیت فرزندان بر اساس قدرت خودکنترلی به خانواده ها و حداکثرسازی ظرفیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای انجام تبلیغات هدفمند با همکاری خبرنگاران و دست اندرکاران پایگاه خبری از دیگر راه های است. برای جلوگیری از انتشار این ماده خطرناک در جامعه.

داروها

مصرف ناس در بین دانش آموزان

در همین رابطه یکی از معلمان در گفت وگویی با بیان اینکه برخی افراد با استفاده از NAS برای افزایش سود خود سعی در پایین آوردن سن مصرف مواد مخدر دارند، افزود: متاسفانه شاهد توزیع و مصرف داروهای NAS در مقطع ابتدایی هستیم.

رضا امیری با اعلام اینکه در کیف دانش آموزان مقطع ابتدایی مواد مخدر پیدا کردیم و مصرف آنها نیز کنترل شد، افزود: متاسفانه وقتی از دانش آموزان سوال می شود این دارو از کجا تهیه شده است، می گویند از سوپرمارکت ها.

وی با بیان اینکه قیمت بسیار پایین ناس خرید ناس را برای دانش آموزان ابتدایی آسان کرده است، گفت: در اطراف مدارس تعدادی مغازه وجود دارد که ناس می فروشند.

این فرهنگی با بیان اینکه نوک پیکان و هدف پان که در بسته بندی شیک و زیبا عرضه می شود کودکان و دانش آموزان را هدف گرفته است، افزود: اگر تریاک و شیشه در جامعه جرم محسوب می شود و همه آن را می شناسند و برای به دست آوردن باید رفت. به مکان های مشخص شده توسط خاص، اما ناس را می توان با قیمت بسیار پایین در سوپرمارکت ها خریداری کرد.

وی افت تحصیلی و سردرگمی در کلاس و از دست دادن تعادل روحی و روانی را از عوارض مصرف NAS در بین دانش آموزان دانست و گفت: گاهی دانش آموزان مقطع ابتدایی بدون اینکه بدانند چه نوع ماده ای است به تنهایی از NAS استفاده می کنند.

در پایان

متأسفانه وقتی پلیس فروشندگان ما و پانپراک را جمع آوری و تحویل می دهد، قانون در این مورد سکوت می کند و گزارش می شود که تاکنون مجازات خاصی در این زمینه تعیین نشده است، در صورتی که دستگاه قضایی برای آن مجازات تعیین کند. این دارو و قانون ساکت نیست . ، قطعا وجود قانون در این زمینه در جلوگیری از پیشرفت توزیع این دارو بی تاثیر نخواهد بود.

با توجه به اینکه این دارو هم وابستگی روانی و هم وابستگی جسمی ایجاد می کند که هر دو نیاز به درمان دارند، اما این امر با آگاه سازی جوانان و نوجوانان از مضرات و مضرات داروی پان، آموزش نحوه برخورد با آن به معلمان و والدین امکان پذیر است. مصرف کنندگان مواد مخدر و ردیابی و ارجاع مصرف کنندگان به مراکز درمانی جهت پیشگیری و مبارزه با این دارو.
این
نمی توان به راحتی پذیرفت که آموزش و پرورش برای پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان اقدامی نکرده است اما بر اساس آنچه گفته شد روند افزایش مصرف سدیم در بین نوجوانان کشمیری وجود دارد. البته از کنجکاوی نوجوانان برای کشف آن نیز نباید غافل شد که این امر رسالت آموزش را در بخش اطلاع رسانی جامعه دو چندان می کند.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا