اقتصادی

۴۲ درصد صادرات ایران به اوراسیا محصولات غذایی و کشاورزی است

سید روح اله لطیفی در نشست مدیران سازمان و شبکه تعاون روستایی مازندران در خصوص صادرات به اوراسیا اظهار داشت : از ابتدای امسال تا پایان دی ماه ، سه میلیون و ۳۷۰ هزار و ۴۰۱ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۳۷ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۴۷ دلار به پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صادر شده که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱۹ درصدی در وزن و ۱۱ درصدی در ارزش همراه بوده است.

وی افزود: از این میزان کالای صادر شده  ۲۳ درصد وزن و ۴۲ درصد ارزش کالای صادر شده یعنی ۷۷۱ هزار و ۱۱۲ تن به ارزش ۵۵۷ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۰۴ دلار محصولات شیلاتی ، لبنی ، زراعی ، باغی ،  غذایی و فرآوری بودند که نسبت به ده ماهه سال قبل ، رشد ۱۷.۲ درصدی در وزن و ۱۶.۴ درصدی در ارزش داشتند.

دبیر کمیته توسعه صادرات شبکه تعاونی های کشاورزی ایران در ادامه گفت : صادرات ایران به روسیه در این مدت یک میلیون و ۸۲۴ هزار و ۸۹۳ تن به ارزش ۷۶۰ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۱۱۱ دلار بود که ۶۰۶ هزار و ۱۶۲ تن از آن به ارزش ۴۱۰ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۵۶۴ دلار آن محصولات غذایی و کشاورزی با سهم ۵۴ درصد از کل صادرات به این کشور بود.

وی افزود: روسیه با جمعیت ۱۴۰ میلیون نفره، حدود ۷۷ درصد جمعیت این اتحادیه را به خود اختصاص داده و ۷۸.۶ درصد وزن و ۷۳.۷ درصد ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران نیز  به این اتحادیه در این ۱۰ ماه به مقصد روسیه صادر شده است.

لطیفی در خصوص سایر مقاصد توضیح داد: صادرات ایران به قزاقستان در این مدت ۱۶۳ میلیون و ۴۹۴ هزار و ۵۰۶ دلار بود که ۴۱ درصد آن به ارزش ۶۶ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۱۱۲ دلار محصولات غذایی و کشاورزی بود. قرقیزستان هم از مجموع  سبد واردات ۶۳ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۲۹۵ دلاری خود از ایران ۶۱.۲ درصد آن را به ارزش ۳۸ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۱۳۷ دلار ، به  محصولات غذایی و کشاورزی ایران اختصاص داد.

 مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار تعاون روستایی ایران افزود: چهارمین مقصد برای محصولات غذایی و کشاورزی ایران به اتحادیه اقتصادی  اوراسیا، کشور  ارمنستان  با  خرید  ۳۶ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۱۷۷ دلار از محصولات کشاورزی و غذایی با سهم  ۱۱ درصد از کل  صادرات ۳۳۳ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۱۳۴ دلاری ایران به این کشور بود و نهایتا بلاروس با خرید پنج میلیون و ۴۲۹ هزار و ۴۱۴ دلار محصولات غذایی و کشاورزی ایران ۳۲ درصد از مجموع واردات ۱۷ میلیون و ۱۰۳ هزار و یک دلاری خود را به این نوع محصولات اختصاص داده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا