وب گردی

اگر ماهی قرمز خریده اید، ادامه مطلب را بخوانید

اگر از آن دسته افرادی هستید که ماهی قرمز می خرند و ماهی قرمز جزء لاینفک سفره هفت سین شماست، باید بدانید که برای نگهداری از آنها نکاتی باید رعایت شود. برخی از این نکات در زیر آورده شده است:

* ابتدا باید ماهی قرمز را از محل مناسب و مغازه های آکواریوم فروشی که روش های اولیه نگهداری و عرضه این ماهی را رعایت می کنند خریداری کرد.

* از خریدن ماهی مریض، روی آب شنا می کنند، روی آب نفس می کشند، خون ریزی و انگل در سطح بدنشان مشاهده می شود، فلس هایشان جدا می شود، قارچ ها و پنبه ای – مانند. نخ روی بدنشان، چشمانشان کدر و کدر است، به تنهایی در گوشه ظرف شنا می کنند و دارای خوردگی و پوسیدگی باله هستند، اجتناب کنید.

* هر تکه ماهی قرمز ۳ تا ۵ سانتی متری را در ظرف دهان گشاد حداقل ۳ لیتری در دمای زیر ۲۴ درجه نگهداری کنید.

*از قرار دادن ماهی در جای گرم مانند کنار بخاری، شومینه یا آشپزخانه خودداری کنید.

* هفته ای یکبار آب را عوض کنید و هنگام تعویض آب از دستکش استفاده کنید.

* آب شهر که حاوی گاز کلر است برای ماهی سمی است. برای از بین بردن کلر آن باید ۲۴ ساعت در ظرف جداگانه نگهداری شود.

* زمانی که ماهی از سطح آب نفس می کشد و محیط گرم است، آن را برای مدت کوتاهی در جای خنک یا در یخچال نگهداری کنید.

*از غذا دادن زیاد به ماهی های قرمز خودداری کنید و اگر می خواهید به آنها غذا بدهید، از غذاهای مخصوصی مانند آنچه در فروشگاه های آکواریوم موجود است استفاده کنید و فقط یک بار در روز به آنها غذا بدهید.

*غذای نخورده را بعد از مدت کوتاهی و قبل از آلوده کردن آب از ظرف خارج کنید.

* بعد از مراسم بایرام ماهی ها را در رودخانه ها، منابع آب طبیعی و پشت سدها رها نکنید، بلکه بهتر است آنها را در استخرها و دریاچه های پارک نزدیک محل خود رها کنید.

* اگر می خواهید ماهی را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، آن را به آکواریوم مناسب منتقل کنید.

*مردم بدون نگرانی در شب بیرم ماهی قرمز بخرند زیرا تاکنون گزارشی از منابع معتبر علمی و آزمایشگاهی از بیماری مشترک انسان و ماهی قرمز در ایران گزارش نشده است.

* گفته می شود ماهی قرمز ویروسی است و برای انسان خطرناک است، این شایعه است و مردم نگران نباشند.

* خرید و فروش سایر گونه ها از جمله مار و لاک پشت غیرقانونی و بدون مجوز بوده و برخی از مارهایی که در بازار به فروش می رسند نیمه سمی و خطرناک هستند و به دلایل مختلف از نگهداری آنها در منزل خودداری کنید.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا