برای مهمان ها چه برنجی انتخاب کنیم؟
پایگاه خبری توسعه برند، قطعا برای شما نیز مانند بسیاری از افراد، سرو و تهیه ی یک غذای خوشمزه و دلنشین در مهمانی ها دغدغه می باشد. پخت برنج خوش عطر و خوش طعم به همراه خورشت اصیل ایرانی یک وعده غذایی بی نظیر برای شما و مهمانان شما می باشد. اما هر برنجی نمی تواند عطر و پخت دانه های مجلسی و بلند مورد نیاز شما را تامین کند. بنابراین خوب است تا برنجی که برای مهمانان خود انتخاب کرده و میخریم از هر لحاظ با کیفیت باشد. با ما در این مقاله همراه باشید تا مرغوب ترین انواع برنج برای مجالس و مهمانی ها را شناسایی کنیم.
برنج طارم و برنج طارم محلی فریدونکنار
بیشترین کشت برنج طارم در استان مازندران و شهرستان فریدونکنار می باشد. اما در استان های گیلان و گلستان نیز کشت برنج طارم انجام می گیرد. کیفیت برنج طارم آن قدر زیاد است که صادرات آن به خارج از کشور نیز انجام می گیرد. عطر و طعم بی نظیر این برنج حتی تا چند ساعت پس از پخت برنج نیز حفظ می شود و بوی بی نظیر آن شما را از هوش می برد. شما می توانید برنج طارم را پس از سرد شدن دوباره گرم کنید و هنوز مانند ساعت اولیه پخت، طعم آن بی نظیر است. برنج طارم محلی فریدونکنار یا همان برنج طارم سنگی از با کیفیت ترین های برنج طارم و برنج ایرانی می باشد. عطر و بوی بی نظیر آن پس از پخت تمام خانه را در بر می گیرد. به دلیل نشاسته متوسط در این برنج، هم به صورت کته و هم به صورت آبکش پخت بی نظیری دارد. قیمت و کیفیت برنج طارم محلی فریدونکنار هر دو عالی و متناسب می باشد.
با توجه به خاک حاصلخیزی که در منطقه فریدونکنار شمال کشور وجود دارد، برنج طارم محلی فریدونکنار به عنوان یک برند مطرح و برنج باکیفیت شمال کشور عرضه می شود. معمولا قیمت عرضه آن نیز همیشه نسبت به سایر نمونه های آن بالاتر خواهد بود.
برنج دم سیاه
از معروف ترین و خوش پخت ترین برنج ها برای مهمانی برنج دم سیاه است. این برنج از خانواده برنج صدری بوده و بیشتر در استان گیلان و مازندران کشت می شود. طعم و بوی بی نظیر و خاص این برنج به دلیل کشت در شالیزار های مرغوب و حاصلخیز شمالی می باشد. رنگ دانه های برنج دم سیاه، سفید مایل به کرم بوده و قد بلندی نیز دارد. برنج دم سیاه پس از پخت در حدود ۵ میلی متر ری می کند. برنج دم سیاه در دسته گران ترین برنج های بازار ایران قرار می گیرد. پخت برنج دم سیاه به دو صورت کته و آبکش انجام پذیر است.
برنج هاشمی
یکی دیگر از برنج های خوش پخت و خوش طعم در بین برنج های ایرانی، برنج هاشمی می باشد. نام این برنج برگرفته از نام اولین کشف و کشت کننده آن در استان گیلان می باشد. از مثبت ترین ویژگی های این برنج سالم و ارگانیک بودن آن است. به دلیل ساقه های مناسبی که دارد، آفت ها و کرم ها کمتر به آن آسیب زده و به همین سبب نیاز به سموم کشاورزی در تولید و کشت نیز کمتر می باشد. کیفیت عالی و طعم و عطر بی نظیر برنج هاشمی آن را تبدیل به یک برنج عالی برای مهمانی ها و مجالس رسمی کرده است. از نظر ظاهری دارای قد بلند و چاق تر به نسبت دیگر برنج ها می باشد. رنگ سفید مایل به کرم داشته و در هنگام پخت نیز بسیار قد می کشد و یا به اصطلاح ری بسیار دارد. قیمت این برنج در کنار دیگر گونه ها مناسب تر می باشد.
نکات مورد نیاز در خرید برنج مهمانی
علاوه بر نوع برنجی که انتخاب می کنید و مرغوب بودن آن، چند نکته دیگر نیز می تواند در خرید بهتر برنج به شما کمک کننده باشد. به طور مثال سعی کنید برنجی که استفاده می کنید نو و برای همان سال نباشد. برنج های کهنه تر کیفیت بهتری داشته و عطر و طعم آن ها پس از پخت به بیشترین حد خود می رسد. اگر برنج نو خریداری کردید بعد از یگ تا چند ماه پخت آن بهتر و بهتر می شود.
برای بهتر فهمیدن عطر برنج مقداری را در کفت دست هایتان ریخته و با نفس دهان در آن بدمید. در لحظه ی دمیدن عطر برنج ایرانی باید به مشامتان برسد. یکی دیگر از روش ها خورد کردن چند دانه برنج با دندان است. اگر دانه های برنج پودر شوند یعنی کیفیت بالایی پس از پخت نیز نخواهند داشت. در آخر بهتر است بدانید برنج مرغوب و با کیفیت باید به هر دو روش کته و آبکش به صورت دانه دانه در بیاید و ری بسیار داشته باشد.