اقتصادی

برای احیای واحد های تولیدی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

پایگاه خبری توسعه برند، در میز اقتصادی امروز در خصوص نحوه احیای واحد های تولیدی با حضور آقای کریم پور دبیر نهضت‌ احیای واحد های تولیدی و خانم مقصودی نماینده مجلس بحث و گفت و گو شد.

سوال: برای احیای واحد های تولیدی چه اقداماتی انجام شده است؟

کریم پور: در نهضت زیست بوم احیا را دنبال می کنیم و در آن بحث احیای ظرفیت بخش های مختلف و خصوصی را دنبال می کنیم و به دنبال اتصال ها هستیم نقشی هم برای دولت در نظر گرفته ایم. دولت هم باید بحث ابزار سازی را دنبال کند تا مردم بتوانند در این بخش ها مشارکت کنند.

احیاگر یک آدم حرفه ای است ما از ظرفیت های مردم و گروه های نهادی استفاده کرده ایم احیا جو هم همان واحد تعطیل و یا رو به افول است ۴۲ هزار واحد تعطیل داریم زیر ۵۰ درصد فعالیت را رو به افول لحاظ می کنیم.

سوال: در خصوص رفع موانع تولید چه اقدامی انجام شده است؟

مقصودی: آینده کشور به رشد اقتصادی و استمرار آن گره خورده است در برنامه هفتم رشد اقتصادی توام با عدالت اجتماعی در نظر گرفته است کشور ما استعداد عجیبی در خصوص رشد دارد رویکرد دولت سیزدهم به سمت اقتصاد مقاومتی و استفاده از داشته های خود است تا از واحد های خود استفاده کنیم که این رویکرد تاکنون کارساز بود. به طور مثال در بحث نساجی بروجرد ۱۶۶ درصد رشد داشته ایم.

سوال: در زمینه سرمایه در گردش و حمایت از واحد ها چه اقدامی انجام شده است؟

مقصودی: حاکمیت و دولت باید به سمت حمایت از بنگاه‌های خصوصی حرکت کند و کشور بدون بنگاه های خصوصی نمی تواند رشد اقتصادی داشته باشد و بنگاه های خصوصی هم بدون حمایت دولت نمی توانند حرکت کنند. اکنون با رویکرد فعلی موفقیت زیادی کسب خواهیم کنیم

در گذشته ۱۸ درصد از شهرک های صنعتی تعطیل بود اما اکنون این عدد به ۱۳ درصد رسیده است البته که همه آنها با تزریق نقدینگی نبوده است.

به طور مثال خودرو سازی داشتیم در بروجرد که چندین سال تعطیل بوده سرمایه گذار جدید آمده و ظرفیت ۶ هزار شغل را ایجاد کرده است و این اصلا با نقدینگی نبود.

سوال: از واحد های تولیدی احیا شده مهم ترین دلیل تعطیلی چه بوده است؟

کریم پور: در تورهای احیا از ابزارهای جدید استفاده کردیم به طور مثال با روش اوراق گام بسیار کار انجام دادیم. ابزار سازی و ترویج و آگاهی رساندن در خصوص این ابزارها در زمینه احیای واحد های تولیدی بسیار مهم است. در حال ایجاد صندوق های احیا هستیم. باید ابزار مشارکت مردم را در واحد های تولید ایجاد کنیم.

در خصوص سوال شما ۴ بخش دسته بندی شد یکی از دسته بندی ها بحث مدیریتی بود، مورد بعدی تامین مالی بود ، تسهیلات بانکی تنها ابزار تامین مالی نیست، مورد دیگر حقوقی و بانکی بود.

سوال: در بودجه منابعی برای حمایت از واحد های تولیدی داریم؟

مقصودی: در بودجه تبصره ۱۸ برای حمایت از تولید است سال گذشته بسیاری از موارد جلوی آن گرفته شده است فلسفه صندوق توسعه حمایت از تولید است در زمینه حمایت از رشد تولید باید به صنعت توجه کنیم در بحث تامین مالی بخش‌ها، دولت دخیل است و باید تمام توان خود را بگذارد اما خوب دولت هم تنها نمی تواند اقدامی انجام دهد اینجاست که باید از بخش خصوصی حمایت کرد.

دانش بنیادی هر بنگاه سبب پایداری آن واحد می شود و زمانی که اشتعال زا باشد نقش مهمی ایفا خواهد کرد هر چقدر امسال رشد تولید داشته باشیم می توانیم شعار سال گذشته را هم تکمیل کنیم.

هزاران میلیارد سرمایه داریم که در یک کارخانه درب آن قفل شده است باید این درب ها باز شود.

سوال: پراکندگی واحدهای راکد چگونه بوده است رصدی وجود داشته است؟

کریم پور: بله همه رصد شده است اجازه دهید اسم استان ها را نیاوریم. در بحث احیا استان تهران به سبب تعداد واحد های تولیدی اول است. اصفهان، تبریز و مشهد در جایگاه های بعدی قرار دارد.

سوال: منابع مالی احیا چگونه است؟

کریم پور: سال گذشته مشکل وجود داشت ما کل بحث حمایتی را رصد کردیم پس از اقداماتی آماری اعلام شد در نهایت ۱۶۴ خدمت استخراج کردیم که می توانیم در اختیار صنعتگر قرار دهیم.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا