کسب و کار

انواع وکالت و جزئیات مربوط به هر کدام از آنها

پایگاه خبری توسعه برند، وکالت از جمله ی امور پر کاربرد در دنیای امروز است. در واقع می توان این چنین گفت که امروزه نمی توان آشنایی با انواع وکالت و جزئیات مربوط به هر کدام از آنها را نادیده گرفت. کلمه ی وکالت به معنای واگذاری امری به دیگری و یا نیابت گرفتن است. وکالت بر اساس قرارداد صورت می پذیرد. به واسه ی قرارداد وضع شده برای وکالت، موکل انجام اموری را به شخص وکیل محول می کند. پس به طور کلی در هر یک از انواع وکالت دو طرف وجود دارند. یک طرف موکل یا شخصی که امر را محول کرده و طرف دیگر وکیل که قرار است آن امر را انجام دهد.

به طور کلی وکالت به دو قسم تقسیم بندی می شود. یک از وکالت امور حقوقی هستند و قسم دیگر مربوط به امور اداری می باشند.

از جمله وکالت امور حقوقی می توان دفاع از حق موکل، تقسیم ارث و یا وکالت مربوط به طلاق را عنوان کرد. بهتر است برای اموری نظیر وکالت طلاق، از یک وکیل خانواده بهره مند شد.

قسم مربوط به امور اداری نیز می توان به وکالت برای اخذ پایان کار ساختمان را عنوان کرد. البته این نوع وکالت موارد بسیار زیادی را شامل می شود.

لازم به ذکر است که در مواردی نظیر نقاشی کردن و یا اقرار کردن، انجام آن توسط وکیل امکان پذیر نمی باشد.

انواع وکالت کدام اند؟

به طور کلی وکالت ۴ قسم مختلف را شامل می شود که هر کدام از آن ها شرایط و ضوابط منحصر به خود دارند. انواع وکالت شامل وکالت تعیینی، وکالت معاضدتی، وکالت اتفاقی و وکالت تسخیری می باشند.

در ادامه به معرفی هر یک از این انواع وکالت می پردازیم.

وکالت تعیینی به چه نوع وکالتی گفته می شود؟

وکالت تعیینی از جمله پر کاربرد ترین انواع وکالت می باشد. در وکالت تعیینی هر یک از طرفین در دعوی مطرح شده می توانند به موجب قرارداد با وکیل، از وکالت تعیینی بهره مند شوند. در وکالت تعیینی در واقع وکیل اقامه و تعقیب دعوا را انجام داده و همچنین مسئولیت دفاع از حقوق موکل را دارد. لازم به ذکر است برای قرارداد وکالت تعیینی ضروری است که از یک وکیل دادگستری درخواست وکالت صورت پذیرد. وکیل دادگستری در واقع به فردی گفته می شود که افزون بر تحصیلات حقوقی مورد نیاز، پروانه ی وکالت از کانون و یا قوه قضائیه داشته باشد.

 وکالت اتفاقی چیست و چه شرایطی دارد؟

کنار وکالت تعیینی، وکالت اتفاقی نیز به صورت موقتی انجام می شود. وکالت اتفاقی برای افرادی است که دانش کافی برای وکالت افراد را داشته باشند، اما مجوز و یا پروانه ی وکالت نداشته باشند. چرا که همانطور که گفته شد برای وکالت تعیینی، وکیل مورد نظر باید پروانه ی وکالت داشته باشد.

وکالت اتفاقی شرایط خاصی دارد و هر کسی نمی تواند برای شخص دیگر یک وکیل اتفاقی شود. وکیل اتفاقی باید مجوز کانون وکلا را کسب کند. پس از کسب مجوز کانون وکلا، متقاضی می توانند تا سه بار در سال برای اشخاص خاص وکالت نماید.

اشخاص خاص برای وکالت اتفاقی شامل نزدیکان نسبی و سببی تا درجه دوم از طبقه سوم می باشند.

لازم به ذکر است که شرط کسب جواز برای وکالت یک امر ضروری است و اشخاص به موجب داشتن تحصیلات حقوقی نمی توانند سر خود وکالت اتفاقی را بپذیرند. به موجب ضرورت کسب اجازه نامه از کانون وکلا، این کانون می تواند با متقاضی یک مصاحبه علمی انجام دهد و در صورتی که شخص اطلاعات کافی در این باره نداشت اجازه نامه وکالت را صادر نکند.

وکالتاز انواع دیگر وکالت، وکالت تسخیری است.

وکالت تسخیری از انواع وکالت برای دعاوی کیفری می باشد. دادگاه برای دعاوی کیفری به موجب جلوگیری از تضییع حقوق متهم پرونده، یک وکیل تسخیری برای وی اتخاذ می کند. در واقع وکیل تسخیری با هدف برابری موقعیت متهم در مقابل دادستان تعیین می شود. لازم به ذکر است که اختیارات محوله به یک وکیل تسخیری تفاوتی با وکیل تعیینی ندارد. تفاوت میان این دو نوع از انواع وکالت به موجب تعیین کننده ی این وکیل ها است.

لازم به ذکر است که برای بعضی از انواع دعاوی کیفری حضور وکیل در دادگاه یک امر واجب می باشد. از جمله دعاوی کیفری که حضور وکیل برای متهم ضروری است، جرائمی است که مجازات آن ها در صورت اثبات در دادگاه اعدام، قصاص نفس، سنگسار و یا حبس می باشد. چرا که متهم در واقع معلومات حقوقی مناسبی برای دفاع به نحو احسنت از خود ندارد. به همین جهت است که متهم باید برای پرونده اش یک وکیل به دادگاه معرفی کند و در صورتی که از این کار خودداری نماید، وکیل تسخیری برای وی تعیین خواهد شد.

البته در برخی از جرائم متهم پرونده این اختیار را خواهد داشت از معرفی یک وکیل خودداری به عمل آورد. از جمله ی جرائمی که متهم می تواند از حضور یا معرفی وکیل خود داری کند، جرائم منافی عفت عمومی می باشد. از جمله جرائم منافی عفت عمومی می توان به مواردی نظیر زنا و لواط و … اشاره کرد.

وکالت معاضدتی به چه نوع وکالتی گفته می شود؟

وکالت معاضدتی نوعی از وکالت مشابه با وکالت تسخیری می باشد. البته این نوع وکالت تفاوت های چشمگیری با وکالت تسخیری دارد. وکالت معاضدتی برای انواع دعاوی حقوقی و امور مدنی کاربرد دارد. در وکالت معاضدتی شرط تخصیص وکیل معاضدتی به “خواهان” دعوا، عدم توانایی وی در پرداخت حق الوکاله است. به موجب این شرط در صورتی که عدم توانایی وی بر دادگاه ثابت شود، دادگاه او را به کانون وکلا معرفی نموده و در نهایت یک وکیل معاضدتی برای وی تعیین می شود. وکیل معاضدتی برای این نوع وکالت باید یک قرارداد حق الوکاله با دادگاه تعیین نماید و یک نسخه از این قرارداد را به واحد معاضدت قضایی کانون وکلا تحویل نماید.

سخن پایانی

برای هر یک از انواع دعاوی حقوقی و یا کیفری، گرفتن یک وکیل با تخصص مربوطه کمک بسزایی به پیشروی و کسب نتیجه بهتر در پرونده خواهد کرد. وکیل جنایی و وکیل کیفری از جمله وکلای متخصص برای دعاوی مربوطه می باشند.

همچنین در تنظیم قرارداد ها برای اطمینان از عدم تضییع حق در بندهای مذکور در قرارداد می توانید از یک وکیل تنظیم قرارداد کمک دریافت نمایید.

این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری توسعه برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا