وب گردی

تحلیل شکست پروژه تحریم انتخابات; مردم همچنان بر عملکرد سیستم نظارت دارند

نهاد انتخابات که یکی از مهمترین ارکان و ابزار دموکراسی است، با تشکیل جمهوری اسلامی ایران احیا شد و به مردم امکان مشارکت در اداره جامعه و انتخاب مقامات مختلف داده شد. موقعیت ها؛ حضوری که علاوه بر انتصاب وکلا و رئیس جمهور، در عرصه جهانی نیز حائز اهمیت است و اقتدار نظام را بالا می برد.

رای دادن در یک جامعه دموکراتیک سنگ بنای مشارکت مدنی و مشارکت سیاسی تلقی می‌شود، از این رو پدیده عدم شرکت در انتخابات یکی از چالش‌های مهم نظام‌های سیاسی جهان تلقی می‌شود و سیاستمداران و رهبران هر جامعه همواره از آن سوال می‌کنند. مردم در مورد شرکت در انتخابات و خواستار مشارکت بیشتر در انتخابات است.

نیازهای مهم انتخاباتی برای افزایش مشارکت
البته وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در جامعه قابل انکار نیست; عاملی تأثیرگذار که به نظر می رسید مردم را از شرکت در انتخابات باز می داشت و اتفاقاً دشمنان داخلی و همدستان داخلی آنها می خواستند با دستکاری در این موضوع مردم را متقاعد کنند که عدم شرکت و عدم رای دادن نوعی رأی اعتراضی محسوب می شود و نظام حاکم مماشات با دشمنانی است که سال ها با اعمال تحریم های ظالمانه و سیاست علنی ضد ایرانی، عرصه را بر شهروندان ایرانی تنگ کردند و ظرفیت های بالقوه کشور را هدر دادند، اما با وجود همه مشکلات، مردم بار دیگر وفاداری خود را به نمایش گذاشتند. حضور در پای صندوق های رای آرمان های انقلاب را به نمایش گذاشت و از دشمنان داخلی و خارجی که بر بی نتیجه ماندن انتخابات اصرار داشتند، دفاع کردند. البته، نتایج انتخابات ۱۱ مارس نیاز مهمی را برای سیاستمداران فرهنگی و سیاسی کشور به منظور ایجاد برنامه هایی برای آموزش شهروندان در زمینه آگاهی مدنی، ارتقای شفافیت و پاسخگویی در فرآیندهای سیاسی، توانمندسازی مردم برای اعتماد و اعتماد به فرآیندهای دموکراتیک ایجاد می کند. ، و غیره. نهنامه ای را که در طول اعصار توسط مردم خنثی شده است ریشه کن کنید و به ملت این اطمینان را بدهید که رای آنها در بهبود اوضاع کشور موثر است و نباید از این حق شهروندی خود روی گردان شوند.

نقشه های دشمنان برای ایجاد ناامیدی در مردم

عوامل و انگیزه هایی که گروهک های ضد ایرانی با تکیه بر آنها سعی در منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات داشتند، در ادامه ذکر می شود تا متولیان سیاسی و اجتماعی کشور برای رفع و دفع این ناآرامی ها تصمیم بگیرند.

۱- ایجاد حس ناکارآمدی و اثربخشی سیاسی: اثربخشی سیاسی به باور مردم در مورد توانایی تأثیرگذاری بر فرآیندها و پیامدهای سیاسی اطلاق می‌شود، بنابراین دشمنان نظام که رویای آشفته آینده ایران را در سر می‌پرورانند، با القای ناکارآمدی، محتوایی تولید می‌کنند که آرای مردم تغییری در روند جامعه ایجاد نکند. و نظام سیاسی نیازهای آنها برآورده نمی شود و به همین دلیل انگیزه مردم برای شرکت در انتخابات کاهش می یابد.

۲- قطبی شدن فضای سیاسی: دشمنان بیرونی و همدستان داخلی آنها با ایجاد دوقطبی های کاذب، فضایی از تفرقه را در جامعه ایجاد می کنند که بیشتر به بن بست سیاسی و جناحی می انجامد و اعضای جامعه که وابسته به هیچ حزب و جناحی نیستند، احساس بیگانگی از اصل انتخابات می کنند. ذهنیت آنها متوجه شدند که شما با شرکت در انتخابات ناآگاهانه به یک حزب کمک می کنید تا قدرت را در دست بگیرد و اصل انتخابات را منفعت ملی می دانند.

۳- انتشار اخبار و شایعات جعلی: افشاگری های عجیب در مورد افراد و گروه های سیاسی یکی از ابزارهای مفید در زمان انتخابات است و گاهی رقبا می خواهند با برچسب زدن به هم رای یکدیگر را بدزدند، اما نمی دانند که فکر می کنند پای چنین اتهامات واهی هستند، تقلب کردند. افراد جامعه که گاه ساده اندیش هستند و حضورشان در انتخابات را بی اعتبار می کنند.

۴- ناامیدی از احزاب، گروه ها و جریان های سیاسی: یکی از عواملی که می تواند به افزایش مشارکت افراد جامعه در انتخابات کمک کند، حضور احزابی است که نمایندگان خود را برای شرکت در انتخابات معرفی کرده اند، اما تکثر لیست ها و عدم ائتلاف گروه های سیاسی. به طور کلی و اتحاد منافع بهترین بهانه را به مخالفان می دهد نه میل، کاهش مشارکت عمومی در انتخابات و تمرکز مردم بر اختلافات خود که نوعی نگاه انحصاری به قدرت است.

۵- نشان دادن حاکمیت انتخابات: انتخابات محلی عرصه مهمی برای مشارکت مردم در سیاست و اثرگذاری مردم است، اما نهادهای ضدایرانی با برنامه ریزی گسترده خود، نقش دولت در برگزاری انتخابات را بزرگ جلوه می دهند و با دوقطبی کردن حکومت داری ملی، این تفکر را تحمیل می کنند که نظام نیاز مبرمی به انتخابات دارد چنین تاکیدی ممکن است توسط گروه متزلزل به عنوان عدم نمایش برای مجازات موقت نظام سیاسی به دلیل ناکارآمدی آن تلقی شود.

۶- تبلیغات منفی: کمپین های منفی انتخاباتی رویکردی است که مخالفان در انتخابات از آن استفاده می کنند و با حمله به شخصیت های تاثیرگذار، بدبینی را در جامعه ایجاد می کنند و این ترس را در مردم ایجاد می کنند که حضور آن جریان یا فرد در قدرت بر خلاف منافع مردم است. آزادی های مدنی؛ صرف نظر از اینکه همین مردم در جاهای دیگر انتخابات را گامی به سوی دموکراسی می دانند.

۷- مشکل عدم نمایندگی: هنگامی که مردم احساس می کنند که نتایج انتخابات منعکس کننده ترجیحات یا ارزش های آنها نیست، ممکن است از سیستم سیاسی سرخورده شوند و تصمیم بگیرند که از انتخابات خارج شوند. راهبردی که با بمباران گزارش‌های مختلف به مردم القا می‌شود تا زمانی که مردم احساس می‌کنند صدایشان شنیده نمی‌شود یا منافعشان توسط نامزدهای سیاسی یا احزاب نمایندگی نمی‌شود، انگیزه کمتری برای شرکت در انتخابات داشته باشند.

۸- نابرابری های اجتماعی و اقتصادی بین مردم و کارگزاران: عوامل اجتماعی-اقتصادی مانند نابرابری درآمد، سطح تحصیلات و نابرابری در دسترسی به منابع می تواند بر توانایی و تمایل مردم برای شرکت در انتخابات تأثیر بگذارد و کاهش مشارکت رای دهندگان را تشدید کند و این عنصر همواره مورد سوء استفاده براندازان قرار می گیرد.

البته با وجود این همه برنامه ریزی که قرار بود تنها ۲۰ درصد مردم را به پای صندوق های رای بیاورند، این بار مردم ایران در غافلگیری ظاهر شدند و با حضور ۲۵ میلیونی این پیام را به دشمنان ایران اعلام کردند. هرگز در پیاده نظام جریان های ضدایرانی تبدیل نمی شود، اما توسعه برنامه های آموزش شهروندی موضوعی است که نیاز آن در جامعه به شدت احساس می شود و باید مورد توجه قرار گیرد.

اتفاق نظر مخالفان در پروژه تحریم انتخابات
عادلانه بودن انتخابات در کشور ما یکی از موضوعاتی است که مخالفان را مورد توجه قرار داده است، به طوری که در دوره های گذشته تلاش خود را بر تشویق مردم به عدم رای دادن و علاوه بر آن تحریم انتخابات متمرکز کردند. به همین دلیل تلویزیون های فارسی زبان خارج از کشور ماه هاست که به بهانه های مختلف تلاش می کنند مردم را از حضور در انتخابات منصرف کنند، به همین دلیل شروع به بیان این موضوع کرده اند که عدم شرکت در انتخابات نوعی نافرمانی مدنی است. و مردم در تداوم اغتشاشات ۱۴۰۲ باید به ستاد تحریم انتخابات بپیوندند، البته این موضوع به همین جا ختم نشد و دشمنان ملت ایران در بیانیه ای صریح اعلام کردند که “فردا در خانه بمانید”. محل. عبدا… مهتدی، دبیر گروهک تروریستی کومله از حامیان این طرح طی سخنانی گفت: تمام تمرکز ما باید روی انتخابات ایران باشد، زیرا حضور کم رای دهندگان در انتخابات این امکان را به ما می دهد که با آن مانور دهیم. تحریم های بیشتر علیه ایران البته مردم قدرشناس ایران مانند ۴۵ سال گذشته به این دعوت ها بی توجهی کردند و با حضور هوشمندانه در انتخابات ۲۰ اسفند ثابت کردند که به این بوم ها اعتماد ندارند و با حضور در انتخابات توطئه کردند. بسیج ملت علیه نظام را خنثی کردند و برای چندمین بار خود را پیروز اصلی انتخابات معرفی کردند. دشمنانی که در دوران ز.ز نشان دادند که برای منافع خود حاضر به ائتلاف با یکدیگر نیستند و با پرچم های خود در تظاهرات و تجمعات خود برای ایجاد توهم براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند و اعلام کردند که مردم را از این کار منصرف کنند. رای دادن

منبع: روزنامه جام جم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا