وب گردی

روزه با نان سرخ شده شهادت با لب خشک

ماه رمضان سال ۱۳۶۰ در اوایل مرداد ماه است، رزمندگانی که از سراسر کشور به جبهه می آیند، حالت مسافر را دارند و به ندرت می توانند در یک جا بمانند، اما برخی از آنها از مسئول یا فرمانده مربوطه اجازه می گیرند. ۱۰ روز جبهه را ترک کنند در منطقه بمانند تا روزه بگیرند.

رزمندگان روزه دار در جبهه با گرمای شدید و سوزان، روزهای طولانی، کار، فعالیت، درگیری با دشمن حتی در منطقه پدافندی، تشنگی مفرط، ضعف و بی حالی مواجه بودند، اما به فضل الهی کمترین مزاحمتی ایجاد نشد. در ایمان و اراده خود. .

«عملیات رمضان» نیز در تیرماه سال ۶۱ در ماه مبارک رمضان انجام شد، رزمندگان در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با حال و هوای خاصی برای عملیات آماده شدند. گرمای شدید، باد و طوفان، شن های شناور و از همه مهمتر نبرد با دشمن برای روزه داران بسیار سخت بود، اما رزمندگان با تمام توان و تا آخرین نفس با نیروهای بعثی جنگیدند و تعداد زیادی از آنها به سوی خدا شتافت..

ساعت ها پیاده روی با زبان با شکم خالی / نبرد با دشمن در گرمای ۵۰ درجه

علی کردی از رزمندگان دفاع مقدس گفت: رزمندگان در مناطق جنگی در گرمای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد با زبان روزه علاوه بر سنگرسازی و جابجایی ادوات به نبرد با دشمن پرداختند.

وی افزود: رزمندگان برای انجام عملیات هایی مانند ماه مبارک رمضان به صورت گروهی با کامیون هایی مانند نیسان و کمپرسی مسافتی را طی می کنند و سپس برای دیده نشدن توسط دشمن باید مسافت طولانی بین ۲ تا ۳ ساعت را پیاده طی کنند. برای رسیدن به خط مقدم

کردی ادامه داد: رزمندگان زیادی در ماه شعبان برای ثواب روزه روزه گرفتند. در ماه رمضان که جای خود داشت ۲-۳ ساعت قبل از اذان صبح بیدار می شدند تا نماز شب و مناجات و مناجات بخوانند.

کردی تصریح کرد: رزمندگان زیادی در دوران هشت سال دفاع مقدس با زبان روزه به درجه رفیع شهادت نائل شده اند و یا جانباز شده و به اسارت نیروهای بعثی درآمده و شکنجه های فراوانی را متحمل شده اند.

افطار و زاریای رزمندگان با نان خشک و خرما

این جانباز و رزمنده دفاع مقدس به سادگی افطار و سفره های سحری در جبهه اشاره کرد و اذعان داشت: سربازان یک روز نان خشک و خرما، یک روز نان خالی و تخم مرغ یا کنسرو لوبیا در بهترین شرایط می خوردند و هیچ اشاره ای نشده بود. از وعده های غذایی مجلل و امروز رنگارنگ نبود.

کردی افزود: رزمندگان در بدترین شرایط آب و هوایی با کمترین امکانات و تجهیزات در طول هشت سال دفاع مقدس با تمام سختی ها و مشکلات زندگی خود مواجه شدند تا کشور و اسلام سرافراز و پایه های انقلاب و انقلاب بماند. سیستم آسیبی ندیده است

امکان اقامه نماز جماعت وجود نداشت

مهرداد حسنجانی از جانبازان دفاع مقدس درباره آداب ماه مبارک رمضان در جبهه، آب آشامیدنی را از آب انبارهای جبهه به سختی تامین می‌کند و می‌گوید: اگر شرایط برای نذری یا سحری مناسب بود. نماز عصر، نماز جمعی سه چهار نفره تشکیل دادیم تا بتوانیم از فضیلت ایشان بهره مند شویم، زیرا امکان اقامه نماز جماعت با تعداد بیشتری وجود نداشت و دشمن می توانست حمله کند و همه رزمندگان با هم به شهادت می رسیدند.

وی ادامه داد: سربازان بعد از نماز مغرب و عشا با خرما و یک لیوان آب یا بادمجان و سبزی های سبز بعد از نماز در سنگر افطار می کردند. رزمندگانی که نگهبان بودند هم در همان محل پستشان چیزی خوردند.

«نگهبانانی که در سنگر بیدار بودند معمولاً دیگران را برای صرف صبحانه بیدار می کردند، دورهمی به دلیل گلوله باران امکان پذیر نبود. در تاریکی، با نور مختصر چراغ قوه، همه تکه‌ای نان خشک معروف به «نان خرد شده» را با آب یا در صورت وجود، کنسرو لوبیا می‌خوردند.

با معنویت بیشتری ماه مبارک رمضان را در کردستان جشن بگیریم

این مدافع مقدس گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن مناطق جنوبی در سطحی هموار، نیروهای دو طرف برابر بودند و حرکات به خوبی دیده می شد. به همین دلیل نتوانستیم آداب و رسوم ماه مبارک رمضان را به درستی رعایت کنیم، اما مناطق نظامی کردستان در دل کوه قرار داشت و به دلیل امنیت بالا امکان برگزاری دوره تلاوت قرآن و اقامه نماز و بهتر شدن وجود داشت. شرایط معنوی ایجاد شد.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا