وب گردی

عشق به امیرمؤمنان علی (ع) مرگ را برای انسان آسان می کند

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی از اساتید حوزه و دانشگاه در تفسیر حکمت نهج البلاغه ۱۵۰ گفت: در این حکمت پیشوایان مؤمنان حضرت علی (ع) می فرمایند: مبادا. از کسانى باش که از گناهکاران دشمنى دارند، ولى خود او از گناهکاران است.

و افزود: انسان گاهی بدش می‌آید که تهمت می‌زند، ولی خودش تهمت‌زن است، یا بدش می‌آید که تهمت می‌زند، ولی خودش چنین می‌کند، از گناهکاران بیزار است، ولی خودش هم همین اشتباه را می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «از کسانی نباشید که از مرگ می ترسند، اما برای بعد از مرگ چیزی آماده نکرده است، یا اگر به خاطر عملی از مرگ بترسد، باز هم انجام می دهد. هنوز این اقدام را ترک نکرده است.”

این کارشناس مسائل دینی مرگ و فقر و بیماری را از جمله مواردی دانست که اگر نبودند غرور انسان را از بین می برد و گفت: عاقل سه چیز را فراموش نمی کند: آخر شدن دنیا و فانی بودن و دیگر اینکه جهان در یک حالت باقی نمی ماند و همیشه در حال تغییر و تحول است و جهان آفاتی دارد که نمی توان از آنها اجتناب کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به خطبه ۱۸۱ نهج البلاغه بیان می کند: وقتی بزرگان مؤمنین از کنار قبرستان عبور می کردند می ایستند و می گفتند: ای اهل دیار وحشت، جای خالی است. و گورهای تاریک، پیش از ما رفتی و ما به تو می‌پیوندیم، تو برنمی‌خیزی اما ما به تو می‌پیوندیم. دانستن اینکه ما نیز به مردگان می‌پیوندیم، جنبه آموزشی دارد.

وی افزود: پیشوایان حضرت علی (ع) می گویند سه خبر به اموات دادم که خانه و خانواده و مالشان باقی مانده و رفتند. اگر به آنها اجازه صحبت داده می شد، می گفتند آنچه در آخرت مفید است تقوا است; پس باید مرگ را جدی بگیریم و به مرگ و معاد توجه ویژه داشته باشیم.

این کارشناس مذهبی بیان می کند که هرکس محبت امام علی (ع) را در دل داشته باشد، خداوند مرگ را بر او آسان می کند. فرمود: حضرت علی علیه السلام فرمود: «از کسانی مباش که از مرگ به خاطر گناه بیزاری می جویند، بلکه همان گناه را تکرار می کنند.» ما برای آخرت چیزی نفرستاده ایم و دستمان خالی است، زیرا از مرگ می ترسیم. اگر برای آخرت چیزی بفرستیم آرامش داریم. شخصی به پیامبر (ص) گفت من از مرگ بسیار می ترسم. قرآن می فرماید اگر انسان چیزی را از قبل برای خودش بفرستد از عوامل آرامش است.

وی با نقل از کتاب آوای راحل تألیف آیت الله کریمی جهرمی گفت: ایشان در این کتاب به رحلت علما و چگونگی از دنیا رفتن شخصیت های بزرگ در آخرین لحظات اشاره کردند. مرگ‌هایی که موجب پشیمانی انسان می‌شود امام علی (ع) می‌فرمایند: «از آن دسته از افرادی نباشید که وقتی مریض می‌شوند از کردار و رفتار بد خود پشیمان نشوید، بلکه پس از بهبودی نذر خود را فراموش کنید.» برادران یوسف و قابیل نیز پشیمان شدند. توبه بر دو قسم است، آماده و ناآماده. برخی دیر از گناهان خود پشیمان می شوند. کلمه «توبه» بارها در قرآن آمده است. قرآن می فرماید در روز قیامت عده ای پشیمان می شوند و آن را پنهان می کنند تا کسی آنها را ملامت نکند.

در پایان خاطرنشان کرد: امام صادق (علیه السلام) فرمودند: تقوا در دین آن است که هر چه را خداوند امر می کند و از نهی خود ترک می کند، حقیقت تقوا این است که انسان آنچه را که باید انجام دهد را رعایت کند و آنچه را که نباید انجام دهد ترک کند.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا