بهترین مصالح برای انواع دیوارچینی استاندارد ساختمان
پایگاه خبری توسعه برند، دیوارها مرزی هستند که خانه را به محیطی امن و صمیمی تبدیل کرده و آن را از فضای بیرون جدا می کند. اگر فکر می کنید ساخت دیوار تنها با چیدمان چند آجر انجام می شود، باید بدانید که این تصور کاملا اشتباه است. دیوار چینی ساختمان کاری اصولی، تخصصی و بعضاً پیچیده است که باید رعایت شود. در این مقاله به بررسی انواع دیوار چینی و بهترین مصالح برای ساخت دیوار استاندارد می پردازیم، با ما همراه باشید. شما برای تولید آجر دیوارچینی خود میتوانید از دستگاه آجر زن پازلی اصفهان تاج نادی استفاده کنید.
دیوارچینی چیست؟
دیوارها سازه های محکم و استواری هستند که همه ما از دوران کودکی مان دیده ایم. دیوارها ساختار اصلی و بیرونی سازه را تشکیل می دهند و قسمت های داخلی را از هم جدا می کنند. دیوارها انواع مختلفی دارند که به نام های باربر، غیر باربر، سازه ای و دیوارهای زیرزمین و پی تقسیم می شوند. هر کدام از این دیوارها را می توان با مصالح مختلفی مانند آجر، بتن، گچ و … ساخت.
فرآیند ایجاد دیوارها را دیوار چینی می گویند. در این فرآیند صافی دیوار با کمک ابزارهای مختلف اندازه گیری می شود و با کمک مواد مختلف و استفاده از محلول های تقویتی این مصالح در جای خود ثابت می شوند. مرحله دیوار چینی در ساخت سازه بسیار حائز اهمیت است، زیرا دیوارها یکی از مهم ترین قسمت های ساختمان هستند که وظیفه انتقال بار به زمین، تحمل وزن سازه و جلوگیری از آسیب را بر عهده دارند.
دیوار حائل چیست؟
دیوار حائل سازه ای است که برای ایجاد پایداری و مقاومت لازم در برابر فشار جانبی خاک استفاده می شود. صرف نظر از اینکه دیوار حائل چیست، باید توجه داشت که استفاده از این بلوک ها به صورت دیوار حائل معمولاً به عنوان سازه ای محافظ هنگام حفاری ساختمان ها انجام می شود. یادآوری می کنیم که سازه محافظ برای تقویت دیوارهای ساختمان های مجاور در حین گودبرداری استفاده می شود.
دیوار چینی استاندارد
اساسی ترین و مهمترین استاندارد دیوار چینی این است که دیوار را کاملاً مسطح و عمود بر سقف و کف قرار دهد. این امر در مورد تمام دیوارها صرف نظر از نحوه استفاده از آنها صدق می کند. برای صافی دیوار از روش ها و ابزارهای مختلفی استفاده می شود که از مهمترین آنها می باشد
در ضمن هر نوع دیوار با توجه به نوع کاربری دارای استاندارد مجزایی می باشد. به عنوان مثال، دیوارهای داخلی باید از نظر سبکی بررسی شوند و دیوارهای خارجی باید علاوه بر تحمل وزن بسیار خوب، دمای ساختمان را نیز حفظ کنند. استاندارد دیوار چینی با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شود که با در نظر گرفتن ایمنی، استحکام و پایداری سازه در بالاترین درجه ممکن تضمین خواهد شد.
اصول دیوارچینی محوطه
یکی از کاربردهای اصلی دیوار، تعیین محوطه یک فضای مجزا است. برای تعریف فضای باغ، شهر، ساختمان، حیاط و … باید دیوار حائلی ساخته شود تا در برابر باد، باران، سیل و … مقاومت کند و از ورود افراد مختلف جلوگیری کند.
برخی از مهم ترین اصول دیوار چینی در منطقه شامل موارد زیر است که قبل از ساخت این نوع دیوار باید در نظر گرفته شود:
بررسی شرایط: دیوارهای حائل علاوه بر ایجاد مرز مشخص بین داخل و خارج باید از دوام بالایی نیز برخوردار باشند. قبل از ساخت دیوار حاول باید شرایط محیطی، طول دیوار، نوع ساخت، شرایط اقلیمی منطقه و مواردی از این قبیل را با کمک کارشناس بررسی و تعیین کرد.
فونداسیون: با توجه به آب و هوا، محیط و نوع خاک باید پی دیوار و زیرسازی ساخته شود. انجام نادرست این مرحله می تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد.
اجرای دیوارها: با رعایت اصول شهرسازی با توجه به نظرات مهندس مربوطه و بر اساس ضوابط مبحث ۸ مقررات ملی ساختمان، اجرای دیوارها باید انجام شود. برای دیوارهای بیشتر از ۸ متر، دیوار باید به چند قسمت تقسیم شود تا استحکام کافی داشته باشد. با این کار اگر به دیوار فشار وارد شود دیوار استحکام و یکپارچگی خود را حفظ کرده و از بین نمی رود.
خلاقیت در دیوار چینی
هدف اصلی در دیوار چینی ایجاد مرز مشخص بین دو فضا است اما بسیاری از افراد با استفاده از خلاقیت در دیوار چینی این کار را بسیار زیبا، خاص و چشم نواز انجام می دهند. استفاده از آجر پازلی و بلوک های سیمانی نوعی خلاقیت در دیوار چینی محسوب می شود. برای ساخت و تولید آجرهای پازلی و بلوک های سیمانی می توانید از دستگاه آجر پازلی زن و دستگاه بلوک زن استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد دستگاه آجر پازلی زن و دستگاه بلوک زن با کارشناسان اصفهان تاج نادی تماس حاصل فرمایید.
دیوار چینی سریع
برای دیوار چینی روش های مختلفی وجود دارد و هر سازنده با توجه به نوع مهارت، نوع ساختمان و البته نظر مهندس یکی از انواع آن را انتخاب می کند. یکی از روش های سریع دیوار چینی دارای ۳ مرحله اصلی است که در زیر به اختصار توضیح می دهیم:
رگه چینی: ابتدا باید محل دیوارهای ساختمان مشخص شود. برای این منظور یک ردیف آجر یا بلوک در مکان های تعیین شده برای دیوار قرار می گیرد که به این ترتیب شکل کلی فضاهای ساختمان را مشخص می کند. این فرآیند رگه چینی نامیده می شود.
شمشه گذاری: برای ساخت یک دیوار کاملاً مسطح، باید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید تا دیوارها را کاملاً صاف بسازید. شمشه یکی از ابزارهای اصلی برای این کار است. شمشه یک ابزار فلزی جامد است که با استفاده از گچ در دو طرف دیوار به سقف و کف متصل می شود. برای شروع کار و ساخت دیوار، نخی بین دو پایه بسته می شود و به کمک این نخ، تراز هر خط دیوار مشخص می شود.
مرحله سوم: چیدمان بلوک های مواد بر اساس نخ بین بلوک ها آخرین مرحله است. در این حالت بلوک ها روی هم چیده شده و با کمک ملات قسمت های مختلف آن تقویت می شود.
آموزش دیوار چینی
آموزش پایه و کامل دیوار چینی به نوع دیوارها بستگی دارد. به طور کلی زمان مناسب برای دیوار چینی باید پس از ساخت ستون ها و پایان عملیات بتن ریزی سقف شروع شود
قبل از شروع کار لازم است فضاهای داخلی به روش های مختلف مانند خط کشی، سوراخ کاری، گچ بری و رگه بندی تقسیم بندی شود. سپس با چیدمان تعدادی بلوک، عملیات رگ چینی را انجام داد
پس از این مرحله بسته به نوع دیوار، طول و عرض آن و نوع استفاده، ناودانی های دیوار را نصب می کنند. در مرحله بعد روکش و نوع مصالح ساختمانی انتخاب شده تهیه شده و با کمک آنها دیوار چینی ساخته می شود. برای برخی از دیوارها و برای افزایش مقاومت آنها باید از میلگرد در داخل دیوار نیز استفاده شود.
بهترین نوع دیوار ساختمان
انتخاب مصالح و حتی نوع ساخت دیوار بر اساس نوع دیوارهای باربر یا غیر باربر هر سازه تعیین می شود. دیوارهای باربر وظیفه انتقال وزن و نیروی ساختمان به زمین را بر عهده دارند و از دیوارهای غیر باربر فقط برای جداسازی قسمت های مختلف سازه استفاده می شود. بنابراین بهترین نوع دیوار ساختمان بر اساس عملکرد آن تعیین می شود.
بهترین نوع دیوار برای دیوارهای غیر باربر، دیوارهای عایق سبک وزن است. این دیوارها باید بتوانند دما را حفظ کنند و باعث انتقال دما نشوند. از طرفی باید مقاومت کافی داشته باشد و البته در هنگام زلزله یا سایر بلایای طبیعی و در هنگام تخریب سازه کمترین آسیب را از خود به جای بگذارد.
از طرفی بهترین نوع دیوار برای دیوارهای باربر دیوارهایی هستند که علاوه بر پایداری بتوانند وزن و سازه خود را به بهترین شکل ممکن حمل کنند. با توجه به این توضیحات باید بدانید که بهترین نوع دیوار با توجه به کارکرد اصلی و نوع مصالح استفاده شده برای ساخت آن تعیین می شود. بلوک های سیمانی سبک و سنگین یکی از بهترین و مهم ترین انواع مصالح دیوارسازی هستند که در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
دیوارچینی با بلوک سیمانی
دیوارها را می توان با هر مصالح ساختمانی ساخت و بلوک سیمانی یکی از پرکاربردترین مصالح در دیوارهای ساختمانی چینی است.
بلوک های دو و سه جداره از نظر دما و صدا عایق های بهتری هستند و مدل های کف باز و بسته دارای سطوح مختلف مقاومت هستند. برای ساخت دیوارهای سنگین استفاده از بلوک سیمانی بسته توصیه می شود. در این صورت می توانید داخل بلوک را با سیمان پر کنید و استحکام دیوار را افزایش دهید.
ساخت دیوار با بلوک های سیمانی چندین مزیت دارد. سبکی این نوع بلوک ها، چسبندگی بسیار بیشتر و بهتر و البته سرعت بسیار بالای ساخت دیوار با این نوع مصالح از مهمترین مزایای ساخت دیوار با بلوک سیمانی است. برای ساخت و تولید بلوک های سیمانی و آجر های دیوارچینی با استفاده از بلوک زن و جدول زن به راحتی تعداد زیادی از بلوک و آجر را تولید کرده و در هزینه خود صرفه جویی نمایید.
این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری توسعه برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آجر خوب رو چطوری باید تشخیص بدیم ؟