اقتصادی

توقف همه کارخانه‌های تولید دارو و مختل شدن واردات در سایه جنگ داخلی سودان

پایگاه خبری توسعه برند، بسیاری از بیماران سودانی در سایه تداوم جنگ که به توقف تولید و مختل شدن واردات دارو به این کشور منجر شده، با کمبود شدید دارو، جان خود را از دست داده‌اند.

بیماران خارطومی از ناتوانی در تهیه دارو و درمان بیماری‌های مختلف با توجه به ادامه جنگ گلایه می‌کنند و می‌گویند که به دلیل نبود اکثر داروها در معرض مرگ هستند.

از زمان شروع درگیری‌ها در نیمه آوریل در خارطوم و چند استان دیگر سودان بسیاری از بیماران در نتیجه عدم دریافت درمان جان خود را از دست داده‌اند و  جنگ در خارطوم تمام کارخانه‌های داروسازی را تحت تأثیر قرار داده و واردات دارو هم مختل شده است.

تمامی ۲۶ کارخانه فعال در زمینه تولید دارو در سودان متوقف شده است که شامل سه کارخانه گاز طبیعی، دو کارخانه برای داروهای دامپزشکی و ۲۱ کارخانه برای داروهای انسانی است و سالانه بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از کل نیاز داخل به دارو را تولید می‌کنند.

اخیرا گروه‌هایی با حمله به ستاد ملزومات پزشکی در خارطوم، فعالیت آن را متوقف و داروخانه خارجی آنجا را تعطیل کردند، این ستاد، نهاد دولتی ناظر بر واردات دارو در سودان است و در کنار شورای عالی دارو و سموم کشور واردات دارو توسط بخش خصوصی را پیگیری می‌کند.

تعطیلی بیش از هزار داروخانه

در میان درد و رنج شهروندان، بیش از هزار داروخانه تجاری خصوصی همچنان درهای خود را برای همیشه بستند و به دلیل سختی تردد در خارطوم، برخی داروسازان در بخش‌های مختلف پایتخت نقش پزشک را ایفا می‌کنند و با ارزیابی وضعیت بیمار در برخی داروخانه‌هایی که تحت تأثیر جنگ قرار نگرفته‌اند، دارو می‌دهند.

احمد عز الدین، یک داروساز اهل خارطوم به العربی الجدید گفت: روند توزیع دارو به داروخانه‌های خصوصی به دلیل غیبت نمایندگان شرکت‌هایی متوقف شده است که تحت تاثیر توقف کارخانه‌ها و وضعیت عمومی امنیتی قرار گرفتند.

وی افزود: تمام داروخانه‌ها در سراسر استان خارطوم تحت تاثیر خرابکاری  و غارت قرار گرفته است و حتی داروهایی که همیشه در دسترس بوده نیز نزدیک به ۸۰ درصد کاهش چشمگیری داشته است.

اگرچه وزارت بهداشت سودان اعلام کرده که بر اساس کمک‌های دریافتی از طریق فرودگاه بندرپورت  سودان، داروها به ۱۱ استان سودان توزیع شده است، اما محمد الزین یک پزشک خارطومی می‌گوید که ورود مواد مصرفی پزشکی یا دارو به بیمارستان‌های خارطوم که در حال حاضر مشغول به کار هستند، به ویژه با توجه به دشواری تردد در این استان به دلیل بسته شدن جاده‌ها و پل‌ها، سخت و غیر ممکن شده است.

غارت دارو و تجهیزات پزشکی

وی افزود: در جریان آتش‌بس حتی برخی از داروها نیز به غارت و سرقت رفته و امکان توزیع آن در میان بیماران در مناطق جداگانه پایتخت وجود ندارد. بر اساس آمار رسمی، حدود ۳۷ مرکز و آزمایشگاه مستقل تشخیصی در بخش خصوصی وجود دارد که همه آنها بدون استثنا از کار افتاده‌اند و دریافت خدمات تشخیصی مناسب یا خدمات آزمایشگاهی برای بیماران دشوار شده است.

جنگ باعث کسری زیادی در تهیه داروهای سرطانی و حیاتی، انسولین، داروهای بیهوشی، تجهیزات پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز بیمارستان‌های فعال در خارطوم شده است.  بخش بهداشت و درمان سودان پس از آغاز درگیری بین نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در مناطق وسیعی از این کشور، به ویژه پایتخت، خارطوم و استان‌های غرب سودان تحت تأثیر قرار گرفته و بیشتر خدمات اولیه ارائه شده به شهروندان را تحت تأثیر قرار داده است.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا