کسب و کار

چند نکته حیاتی در مورد مقاوم سازی ساختمان

پایگاه خبری توسعه برند، همانطور که در گروه ساختمانی دلوس گفته شد، قدرت هر ساختمانی به اندازه سازه آن است و در طراحی یک ساختمان اصل اول مقاوم سازی ساختمان است. هیچ ساختمانی را نمی توانیم با عجله بسازیم، زیرا بدون طراحی مناسب که به ساختمان محکم و مقاوم برسد، عملاً طراحی داخلی و بیرونی و طراحی نما معنایی نخواهند داشت. یک ساختمان باید در ابتدا بتواند روی سازه های خودش بایستد، بعد زیبا و شکیل و با هویت باشد.

مقاومت ساختمان به عوامل زیادی بستگی دارد که یکی از آنها، سازه اصولی است. این طراحی توسط متخصصان نرم افزاری انجام می شود که سال ها برای این کار درس خوانده اند و تجربه دیده اند. هر نوع طراحی و اجرای نما، بعد از بررسی مقاومت و استحکام سازه طراحی شده انجام می شود.

طراحی سازه

مقاومت ساختمان اولین نکته ای است که طراحان باید روی آن فکر کنند و برای این کار از طراحی سازه مناسب استفاده می کنند. اگر سازه به خوبی اجرا شود، نیازی به مقاوم سازی ساختمان تا سالیان  دور نیست. تهدیدهای طبیعی، باد و بوران، شرایط محیطی و گرما و سرمای محیط نباید روی مقاومت ساختمان تاثیر زیادی بگذارند.

در طراحی سازه، توجه به خاک، استانداردهای محیط، متریال و مواد لازم و متخصصین نرم افزاری ضروری است. باید تصمیم گرفته شود که سازه فلزی استفاده شود یا غیر فلزی و استحکام هر کدام چه طور تامین شود. این بخش از کار را نمی شود نادیده گرفت، زیرا به طول عمر ساختمان و آینده آن بستگی دارد.

طراحی نما

چهره هر ساختمان، در طراحی نمای بیرونی  آن دیده می شود. عابران و رهگذران و صاحبان خانه از دیدن این نمای بیرونی حس بهتری پیدا خواهند کرد. حتی ساختمان های کوچک می توانند طراحی نمای درستی داشته باشند تا بتوانند حال خوب را به دیگران منتقل کنند.

نمای ساختمان مطابق با شرایط آب و هوایی هر منطقه ساخته می شود. این نما باید به شکلی باشد که گرمای کمتری در شهرهای گرمسیر و سرمای کمتری در شهرهای سردسیر وارد خانه شوند. مثل یک لباس که پوشش خوبی برای بدن است، نمای ساختمان هم در مورد افتاب، گرما و سرما، باران و شرایط محیطی از ساختمان محافظت می کند. شرایط تهویه هوا و عایق صوتی بودن آن نیز باید در طراحی دیده شود.

طراحی نما صرفاً یک سپر دفاعی در مقابل عوامل خارجی نیست. در طراحی ساختمان از نما به عنوان هویت آن یاد می کنند. این طراحی باید به شکلی باشد که هویت ساختمان از هویت منطقه جدا نباشد.

روش های مقاوم سازی

مهم ترین مسئله در طراحی ساختمان این است که طول عمر آن بالاتر برود. پایه و سازه در هر ساختمانی به مرور زمان می تواند ضعیف شود، تا جایی که تمام سازه آن فرو بریزد. البته راهکارهایی برای مقاوم سازی ساختمان های قدیمی هم وجود دارند، اما بهترین راه حل این است که اسکلت بندی به درستی طراحی شده باشد.

شرایط محیطی مانند استحکام خاک، شرایط محیطی مثل بارندگی یا گرمای شدید، و استفاده از متریال های مختلف در این روش ها تاثیرگذار هستند.

شهرهای بادگیر یا ساختمان هایی که اطراف آنها باز هستند، نیاز به بادبندهای مختلف مانند بادبند فلزی یا بادبند کمانش تاب دارند. با توجه به موقعیت ساختمان، از این بادبندها به عنوان راه حلی برای کاهش فشار باد به سازه استفاده می کنند.

نمای ساختمان هم باید به شکلی مقاوم سازی شود که عوامل محیطی روی آن تاثیر نگذارد. به عنوان مثال ژاکت های بتنی و فلزی یکی از این راهکارها هستند.

روش های دیگری مانند مقاوم سازی با میراگر، جرم های متمرکز پاندولی و کاشت میلگرد هم هستند که استخوان بندی ساختمان را مقاوم و محکم می کنند.

نجات ساختمان

طول عمر ساختمان که بالا برود، ممکن است نشانه هایی از کاهش عمر خودش به صاحبان ساختمان نشان بدهند. روش های نجات برای ساختمان هایی استفاده می شوند که قبلاً ساخته شده اند و حالا با خطر ریختن روبرو هستند. ترک خوردن دیوارها، نشست کردن یا تکان های عجیب از این نشانه ها هستند.

برای ترک های دیوار از مصالح مختلف مثل ملات، گروت و اپوکسی استفاده می کنند. در مواقع لازم از بتن پاشی هم برای سطوح استفاده می کنند.

در مورد خطر ریزش، استفاده از دیوارهای سازه ای جدید، شبکه های میلگردی، نوارهای فولادی، مهاربند و الیاف اف آر پی و روش هایی که در بالا گفتیم نیز استفاده می شود.

منبع: گروه ساختمانی دلوس

این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری توسعه برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا