وب گردی

چرا خبر سرطان پادشاه انگلستان علنی شد؟

رسانه های سلطنتی بریتانیا در ژانویه امسال گزارش دادند که پادشاه چارلز و عروسش کیت میدلتون (جزئیات نامشخص) به دلیل بزرگی پروستات به طور همزمان در بیمارستان بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفتند. در روزهای بعد نیز خبر ترخیص همزمان این دو نفر از بیمارستان در رسانه های انگلیسی بازتاب داشت.

نکته قابل تامل قبلی این بود که در ابتدا تصور می شد که تنها دلیل عمل عروس شاه مخفی نگه داشته شده و موضوع بیماری چارلز برای عموم شناخته شده است، اما چند روز بعد کاخ باکینگهام اعلام کرد که پادشاه از انگلستان سرطان داشت و تحت درمان قرار گرفت.

بی‌بی‌سی فارسی با اشاره به این مشکل نوشت: «این سرطان پس از چند روز زمانی که شاه برای درمان بزرگی پروستات در بیمارستان بستری بود، تشخیص داده شد.» در حالی که مشکل اصلی او تا زمان ترخیص از رسانه‌ها و افکار عمومی پنهان مانده بود. بیمارستان، البته، کاخ باکینگهام هنوز به طور مشخص اعلام نکرده است که پادشاه انگلیس از چه نوع سرطانی رنج می‌برد یا در کجا تحت درمان است. فقط گزارش شده که او سرطان پروستات نداشته است.

آنچه مورد علاقه تحلیلگران سیاسی است این است که چرا خبر بیماری پادشاه انگلیس علنی شد؟ چرا سیاست پنهان کاری و عدم شفافیت در مورد خانواده سلطنتی مانند کیت میدلتون ادامه پیدا نکرد؟ به نظر می رسد انتشار عمومی این خبر به چند دلیل باشد:

۱- به احتمال زیاد با شروع مراحل درمان و بروز برخی عوارض ناشی از شیمی درمانی در ظاهر چارلز، رسانه های سلطنتی نتوانند تغییرات ظاهری او را پنهان کنند.

۲- از سوی دیگر، ناتوانی چارلز در انجام مسئولیت های سلطنتی، فرصت سلطنت پسر ارشدش ویلیام را فراهم می کند و حتی ممکن است شاهزاده ویلیام یک سلطنت اولیه را تجربه کند. در عین حال، ممکن است زخم کهنه مبارزه برای قدرت در خانواده سلطنتی دوباره باز شود.

۳- مهمتر محبوبیت شاه چارلز است. او از همان ابتدا چهره مورد علاقه انگلیسی ها نبود، حتی در زمان تاج گذاری در خیابان های انگلیس علیه او شعار می دادند. با توجه به کاهش محبوبیت او در جامعه بریتانیا، به ویژه در میان نسل جوان، او با بحران محبوبیت مواجه است. حدود یک سوم بریتانیایی ها، که اکثر آنها جوان هستند، مخالف سلطنت هستند و تنها یک سوم (بیشتر افراد مسن) برای سلطنت ارزش قائل هستند. از این رو، برخی بر این باورند که انتشار خبر بیماری چارلز برای جلب احساسات و عواطف عمومی در انگلستان بوده است تا احساس تنفر نسبت به وی را تا حدودی التیام بخشد.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا