اقتصادی

سهام‌داران منتظر انتشار گزارش‌ ۱۲ ماهه شرکت‌ها

پایگاه خبری توسعه برند، بازار سرمایه پس از افت ۱۰ درصدی در هفته گذشته، امروز نیز روندی نزولی داشت و اکثر نمادهای بورسی امروز نیز در صف فروش قرار داشتند و همین مساله نیز سبب افت شدید بورس شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، از نظر تکنیکالی بازار سرمایه چشم امید به حمایت خط روند شاخص و اندیکاتور RSI و سطوح حمایتی فیبوناچی دارد. نکته مهمی که برای اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه حائز اهمیت است، خط روند اندیکاتور RSI  است. خط روندی که در صورت عدم حمایت در هفته جاری ممکن است که بازار سرمایه را به هیجان فروش منتقل کند و اعداد و ارقام کمتر از ۳۰ واحدی را برای این اندیکاتور به ارمغان بیاورد. این اندیکاتور در شرایط فعلی در محدوده ۵۰ واحدی قرار دارد.

از طرف دیگر، کارشناسان بنیادی بازار سرمایه به انتشار گزارش فصلی و فروش ماهانه شرکت‌ها در سامانه کدال چشم دوخته‌اند تا بتوانند پرتفوی مناسبی برای فصل مجامع چیده باشند.

این کارشناسان معتقدند بازار همچنان ارزنده است و این قیمت‌ها فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری میان‌مدت و بلندمدت در بازار بورس اوراق بهادار خواهد بود.

عمق بخشی به بورس با تامین مالی شرکت‌های کوچک

البته همه کارشناسان بورسی عمق بخشی به این بازار را نوسان‌گیر مطمئن در زمینه ریسک‌های موجود بر بازار می‌دانند. عرضه شرکت‌های جدید می‌تواند این موضوع را تاحدود زیادی برطرف کند.

در همین زمینه، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه ساختاری بسیار شفاف برای فعالیت اقتصادی دارد،  گفت: تمرکز اصلی ما در سال جاری بر تأمین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط و دانش‌بنیان است. هدف ما شناسایی فرصت‌ها برای فعالان اقتصادی با فرصت‌هاست.

شاخص بورس بار دیگر رشد خواهد کرد

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند آینده بورس گفت: تشکیل صف‌های فروش، معامله گران را به پیوستن به صف‌ها متمایل می‌کند. به نظر می‌رسد سهامداران در هراس هستند و همین هراس آن‌ها را به رفتار هیجانی می‌کشاند.

وی ادامه داد: ریشه رفتار هیجانی معامله‌گران در واقعیت‌های اقتصادی است. اگر اقتصاد ایران در وضعیت باثباتی قرار داشت شاهد رفتار هیجانی و شکل گرفتن صف‌های فروش نبودیم.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: ارزش ذاتی سهام شرکت‌ها و ارزندگی آن‌ها در سطحی است که مانع ریزش بیشتر شاخص می‌شود. شاخص ممکن است تا کانال ۲.۱ میلیونی ریزش کند، اما پس از آن بار دیگر بالا خواهد آمد.

مومنی تصریح کرد: رفتار فعالان اقتصادی و جابه‌جایی سرمایه در میان بازارها دماسنج‌ خوبی برای همه فعالان اقتصادی است، اما سیاست‌گذار بدون توجه به فاکتورهای مهمی مانند اعتماد فعالان اقتصادی و سرمایه اجتماعی، تنها به درمان مقطعی و نگه داشتن شاخص‌های اصلی در ارقام دلخواه روی آورده است.

افت شاخص‌های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص بورس ۶۳ هزار و ۶۸۹ واحد نسبت به روز کاری گذشته ریزش کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۲۴ واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی ۲.۸۰ درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افت ۲۹ هزار و ۹۰۲ واحدی در رقم ۷۳۴ هزار و ۸۵۰ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۳.۸۱ درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس نیز با ریزش ۹۶۴  واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۸۶۰ واحد رسید. شاخص هم‌وزن فرابورس هم روند نزولی داشت و با ریزش ۵ هزار و ۸۱۶ واحد به سطح ۱۳۱ هزار و ۱۵۰ واحد رسید.

رشد ۲۵ درصدی خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای پنجمین روز کاری متوالی منفی شد و ۳ هزار و ۸۰۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه رشد ۲۵ درصدی داشته است. در بخش خرید، ۶۱ درصد خریدها توسط حقیقی‌ها و ۳۹ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است.

امروز نماد فولاد (فولاد مبارکه اصفهان)، خساپا (سایپا) و خودرو (ایران خودرو) بیشترین خروج پول را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای خبنیان (بنیان دیزل)، حفارس (حمل و نقل بین المللی خلیج فارس) و فسازان (غلتک سازان اصفهان) اختصاص داشت.

کاهش ۱۸ درصدی ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۳۹ هزار و ۲۲۴ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲۲ هزار و ۱۶۷ میلیارد تومان بود که ۵۷ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۱۸ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان رسید.

افزایش ارزش صف‌های فروش بورس

در پایان معاملات امروز، ۱۴۸ نماد با رشد قیمت و ۵۹۹ سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شد.

در جریان معاملات روز شنبه، ۹ نماد صف خرید داشتند و ۲۸۶ نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۲۱ درصدی نسبت به روز قبل به ۳۷۳ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۲۰ درصدی به ۳ هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان رسید.

نمادهای ثبهساز (بهساز کاشانه تهران)، خکمک (کمک‌ فنر ایند امین‌) و فرود (فولاد شاهرود) بیشترین ارزش را در صف خرید داشتند و سهم های دی (بانک دی)، خزامیا (زامیاد) و کرمان (سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان) بیشترین ارزش را در صف فروش به خود اختصاص دادند.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا