وب گردی

چرا نتانیاهو برای گسترش جنگ علیه رافا فشار می آورد؟

نتانیاهو اخیراً ۴۵ دقیقه با بایدن تلفنی صحبت کرد. بر اساس گزارش رسانه ها، بیشتر گفتگوها بر حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح، جنوبی ترین شهر نوار غزه که اکنون بیش از یک میلیون و نیم شهروند غزه را در خود جای داده است، بوده است. با وجود مخالفت در آمریکا و اروپا، برخی کشورهای عربی و حتی مقامات نظامی و امنیتی در تل آویو، نتانیاهو برای آغاز نبرد در رفح تلاش می کند. دلیل اصرار نتانیاهو چیست؟

حمله به رفح، تکمیل پروژه «جامعه زدایی از مقاومت» و «سرزمین سوخته نوار غزه»

شهادت و مفقود شدن بیش از ۳۵۰۰۰ نفر همراه با تخریب گسترده شهرهای اصلی نوار غزه، بسیاری از جمعیت ۲.۳ میلیونی این منطقه را چاره ای جز تجمع و آواره شدن در رفح باقی نگذاشت. بر اساس آمار، اکنون بیش از یک و نیم میلیون نفر در رفح ساکن شده اند که بیشتر آنها در چادر زندگی می کنند.

پروژه بزرگ رژیم صهیونیستی که بارها به صراحت توسط تندروهای این رژیم شنیده شده است، فروپاشی اجتماعی و غیرممکن ساختن زندگی در نوار غزه با روش زمین سوخته و حجم زیرساخت های ویران شده است. بر اساس آمار رژیم صهیونیستی که هفته گذشته در کانال ۱۲ یهودی منتشر شد، ارزیابی تصاویر ماهواره ای از میزان تخریب منازل و ساختمان های مسکونی و اداری از ۵ استان نشان می دهد که استان های شمالی غزه ۷۲ درصد، استان مرکزی یا دیر بالا ۳۹ استان است. درصد، استان خان یونس ۴۶ درصد است و ۲۰ درصد رفح به طور کامل ویران شده است. آماری که فاصله بین موقعیت رفح و سایر مناطق نوار غزه را نشان می دهد.

نتانیاهو و اعضای کابینه تندرو وی بارها تاکید کرده اند که شکست در حمله به رفح را شکست کامل تل آویو در جنگ می دانند، زیرا شکست در حمله به رفح جدای از اهمیت سیاسی و نظامی آن است که در قسمت های بعدی به آن اشاره خواهیم کرد. پروژه بزرگ تخریب زیرساخت های نوار غزه است و در نهایت آوارگی اجباری فلسطینی ها به نیمه خواهد رسید. درست است که ملت فلسطین تا کنون در نوار غزه در مقاومت اسطوره ای باقی مانده است، اما در صورت حمله همه جانبه به رفح، با پرسش های زیادی در مورد تداوم زندگی در نوار غزه مواجه خواهد شد. در این صورت حتی اگر مرز توسط مصری ها بسته شود، از مهاجرت اجباری جلوگیری نخواهد شد.

نکات و دستاوردهای سیاسی قبل از پایان جنگ

اما هدف دوم و مهم حمله نتانیاهو به رافا، کسب سود از ۴ ماه جنگ است. مقامات نظامی در تل آویو به جامعه صهیونیستی گفتند که تنها چند تیپ نظامی حماس در رفح تا نابودی کامل فاصله دارند. آزادی دو زندانی صهیونیست در رفح پس از تماس تلفنی نتانیاهو با بایدن، دستاورد بزرگی است که می تواند مخالفان نتانیاهو را در موقعیت ضعیفی قرار دهد.

نتانیاهو و حتی تیم کابینه جنگ با او (به ویژه گالانت، وزیر جنگ) بارها تاکید کرده اند که می توانند به آزادی اسرا و نابودی رهبران حماس و قدرت نظامی قسام در مسیر جنگ دست یابند. آزادی دو زندانی پس از حملات شدید هوایی به رفح که منجر به شهادت بیش از ۱۰۰ فلسطینی شد، نتانیاهو را برای حمله به رفح فوریت و مصمم تر خواهد کرد.

مخالفت های بین المللی از بایدن گرفته تا کشورهای عربی و به ویژه مصر یکی از موانع جدی بر سر راه حمله به رفا بود، به همین دلیل پس از عملیات آزادسازی اسرا، خط روایت رسانه های نزدیک به نتانیاهو بر این مبنا بود. گفتگوی تلفنی با بایدن و هماهنگی با آمریکا. این رسانه ها تاکید کردند که عملیات آزادی زندانیان از رفح از چند روز پیش برنامه ریزی شده بود و اخیرا انجام شد و نتانیاهو رئیس جمهور بایدن را در جریان این عملیات قرار داد.

البته ناگفته نماند که علیرغم موفقیت اولیه در آزادی اسرا، کمیته پیگیری اسرای رژیم صهیونیستی در بیانیه ای تاکید کرد که زمان برای اسرای باقیمانده رو به اتمام است و باید به زودی توافق مبادله صورت گیرد.

با اتفاقات شب گذشته و آزادی موفقیت آمیز دو زندانی زنده برای اولین بار در رفح، به جرات می توان گفت که احتمال حمله به جنوبی ترین شهر نوار غزه بیش از هر زمان دیگری است و موانعی برای نتانیاهو وجود دارد. بنابراین کمی بیشتر شده اند.

اما باید توجه داشت که حمله ارتش تل آویو به رفح تا حد زیادی (حداقل برای یک ماه) پرونده آتش بس و پیشنهاد معروف اروپایی ها و آمریکایی ها به پاریس را مخفی می کند. در واقع حمله به رفح را می توان انتخاب صهیونیست ها برای ادامه جنگ حداقل تا دو ماه دیگر دانست.

در عین حال باید توجه داشت که شرایط انسانی در نوار غزه هر روز که می‌گذرد بحرانی‌تر می‌شود و حمله به رفح این شرایط را به مرحله انفجار واقعی نزدیک‌تر می‌کند. انفجاری که می تواند مقاومت را با چالش هایی مواجه کند. در صورت عدم برقراری آتش بس در دو هفته آینده، حمله به رفح انجام می شود و معادلات طوفان الاقصی وارد مرحله جدیدی می شود. اکنون نبرد غزه به ساعات تعیین کننده خود نزدیک شده است و باید دید که چگونه خواهد شد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا