وب گردی

اگر دائماً با رایانه، تلفن همراه و تبلت کار می کنید، ادامه مطلب را بخوانید

خیره شدن به صفحه نمایش رایانه، تبلت و گوشی های هوشمند برای همیشه به بینایی شما آسیب نمی رساند. با این حال، این می تواند عوارض جانبی آزاردهنده، به ویژه سندرم بینایی کامپیوتری ایجاد کند.

ضرب المثل های قدیمی نشان می دهد که نگاه کردن به مانیتور یا تلویزیون برای مدت طولانی باعث آسیب دائمی به چشم می شود. این در حالی است که امروزه دائماً با انواع صفحه نمایش ها سروکار داریم. این که آیا در محل کارتان کارهای کامپیوتری زیادی انجام می دهید، یا از تلفن همراه برای انجام کارهای روزانه و ارسال پیام و برقراری تماس استفاده می کنید یا در پایان روز تلویزیون تماشا می کنید. اما آیا خیره شدن به صفحه نمایش واقعا برای چشم انسان مضر است یا این یک افسانه قدیمی است؟ تحقیقات جدید در این مورد چه می گوید؟

بر اساس مطالعات انجام شده توسط دکتر بلنکنی، مشاور بینایی در دانشگاه بینایی سنجی لندن، کار کامپیوتری هیچ اثر مضر ماندگاری بر چشم ندارد. با این حال، ممکن است عضلات چشم خسته شوند و حتی آسیب هایی که قبلاً به چشم وارد شده را بدتر کنند.

مشکلات ناشی از نگاه طولانی مدت به صفحه نمایش

تحقیقات نشان می دهد که ۵۰ تا ۹۰ درصد افرادی که دائماً با رایانه در ارتباط هستند و معمولاً بیش از ۳ ساعت در روز به صفحه نمایش خیره می شوند، از سندرم بینایی رایانه رنج می برند. شایع ترین علائم سندرم بینایی کامپیوتری عبارتند از:

سردرد

چشم درد

ناراحتی چشم

خشکی چشم یا اشک

احساس سوزش در چشم

اختلال در تشخیص رنگ

گرفتگی بینی

وضوح چشم مشکل تمرکز

پرتوهای صفحه نمایشگر باعث خستگی عضلات چشم می شود

خستگی چشم نوعی آسیب خستگی مکرر (RSI) است که به دلیل استفاده بیش از حد از ماهیچه ها به صورت روزانه، کاهش زمان استراحت عضلانی، رعایت نکردن اصول بهداشتی و مواردی از این قبیل رخ می دهد. دلایل زیادی وجود دارد که چرا چشم ها دچار این مشکل می شوند که یکی از مهم ترین آنها اشعه است.

به طور کلی پرتوها به دو دسته اصلی مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند. تابش مستقیم از منبعی وارد چشم می شود که تابش تولید می کند و تابش غیرمستقیم با انعکاس از سطحی مانند فلز یا آینه وارد چشم می شود.

پرتوهایی که از سطح مانیتور ساطع می شوند اغلب بسیار تاریک یا بسیار روشن هستند. این اشعه ها باعث خستگی عضلات چشم می شوند. زیرا ماهیچه های چشم مدام در تلاش هستند تا از این پرتوهای تیره و روشن تصویری بسازند.

یکی دیگر از دلایل اصلی خستگی چشم، قرار دادن مانیتور است. ارگونومی یا روش اصلی کار با صفحه نمایش چشم، قرار دادن آن در جلوی صورت، کمی پایین تر است. به این معنی که چشم ها باید چندین درجه زیر جلو را ببینند. حال اگر صفحه نمایش در گوشه میز باشد، ماهیچه های چشم علاوه بر سختی تصویربرداری، باید هر لحظه چشم را برای چرخش تنظیم کنند که این امر خستگی چشم را تشدید می کند.

راه حل هایی برای کاهش فشار چشم هنگام استفاده از صفحه نمایش

چندین راه برای کاهش خستگی چشم هنگام نگاه کردن به صفحه نمایش وجود دارد:

همانطور که گفته شد محل قرارگیری مانیتور در جلوی چشم ها کمی پایین تر است.

بیشتر فلش کنید. به عنوان یک قاعده کلی، افراد تمایل دارند هنگام نگاه کردن به مانیتور کمتر پلک بزنند که باعث خشکی چشم می شود. بنابراین باید مراقب باشیم که سرعت چشمک زن کم نشود. حتی بیشتر چشمک زن به معنای رطوبت بیشتر و یک رویداد مفید است.

از نگاه مداوم به مانیتور خودداری کنید. در این راستا قانون ۲۰-۲۰-۲۰ معرفی شده است. هر ۲۰ دقیقه تماشای تلویزیون، ۲۰ ثانیه تماشای چیزهای دیگر، ترجیحاً در فاصله ۲۰ متری (فاصله کانونی چشم باید از فاصله نزدیک مانیتور به فاصله دور تغییر کند)

ترک میز و استراحت بعد از هر ۲ ساعت.

علاوه بر موارد فوق، استفاده از سپر تشعشع – لایه شفاف با قابلیت جلوگیری از عبور اشعه های مضر – می تواند بسیار مفید باشد. البته این محافظ ها علاوه بر کاهش فشار روی چشم ها، قابلیت محافظت فیزیکی در برابر ضربه و خط و خش را نیز دارند.

راه حل دیگری که برای افرادی که عینک می زنند مزیت محسوب می شود، استفاده از عینک ضد تشعشع و عینک مخصوص کار با کامپیوتر است. از جمله عملکردهایی که برای شیشه عینک استفاده می شود، گزینه هایی به نام Blue Cut یا Blue Control هستند که مربوط به حذف یا کنترل عبور اشعه های مضر می باشد. افرادی که از عینک استفاده می کنند نیز می توانند در هنگام خرید لنز نصب این قابلیت را سفارش دهند و افرادی که عینک نمی زنند می توانند هنگام کار با نمایشگر از شیشه ساده بدون علامت و با این ویژگی استفاده کنند.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا