کسب و کار

مراحل و مدارک ثبت برند مواد غذایی خانگی + هزینه ها

پایگاه خبری توسعه برند، تولید مواد غذایی خانگی هم جز آن دسته از کالاها می باشد که ثبت برند آن ضروری است. درواقع شما برای گرفتن مجوزات لازم  درادامه پخش و فروش محصول به صورت اجباری باید برای ثبت برند مواد غذایی خانگی خود اقدام کنید.

ثبت برند مواد غذایی خانگی به چه معناست؟

در این نوشتار به بررسی شیوه و مراحل قانونی ثبت برند مواد غذایی خانگی خواهیم پرداخت. مطابق با قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، برند یک محصول تجاری باید در سامانه مربوط به اداره مالکیت صنعتی به ثبت برسد.

پیش از ثبت برند، باید شرکت تولید محصولات و مواد غذایی خانگی به ثبت برسد. به طور کلی ادارات و سازمان هایی که مسئولیت ثبت شرکت و برند تجاری را به عهده دارند، زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می کنند.

تاسیس شرکت مواد غذایی خانگی

نخستین گام برای تاسیس شرکت مواد غذایی خانگی، ثبت شرکت و در ادامه ثبت برند است. در واقع برای آن که یک محصول غذایی تولید شده و به فروش برسد، ابتدا باید مطابق با قانون ثبت شرکت ها، در سامانه مربوط به اداره ثبت شرکت ها ثبت شود. در قانون تجارت ایران انواع گوناگون شرکت تجاری وجود دارد.

شرکت سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود و تعاونی به عنوان برخی از شرکت های تجاری شناخته می شوند که در ایران فعالیت می کنند.

تاسیس شرکت تجاری منوط به حضور اعضای موسس و تصویب طرح اساسنامه شرکت است. سپس متقاضی ثبت شرکت باید به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کرده و اظهارنامه ثبت شرکت را تکمیل نماید. مفاد مندرج در اظهارنامه ثبت شرکت با توجه به نوع شرکتی که تقاضای ثبت آن می شود، متفاوت است. شرکت های تولید کننده مواد غذایی خانگی معمولاً در قالب شرکت های سهامی خاص یا شرکت های با مسئولیت محدود، تاسیس می شوند.

در گذشته ثبت شرکت تنها به شیوه حضوری ممکن بود، این در حالی است که هم‌اکنون به شیوه غیر حضوری و با مراجعه به درگاه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها، می توان انواع شرکت های تجاری را به شیوه غیر حضوری ثبت کرد.

تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت

تاسیس شرکت تجاری مستلزم تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت و ثبت آن در سامانه مربوط به اداره ثبت شرکت ها می باشد. برخی از مهمترین اطلاعاتی که باید در اظهارنامه ثبت شرکت قید شود، از قرار زیر است:

  • نام و مشخصات شناسایی موسسین شرکت، اعم از مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، بازرس و … .
  • طرح اساسنامه که به امضای موسسین شرکت رسیده باشد. اساسنامه مهمترین سند رسمی یک شرکت است که می بایست به امضای موسسین شرکت برسد. مشخصات اصلی شرکت مثل نام و نوع شرکت، میزان سرمایه شرکت، نام مدیران و … باید در اساسنامه ذکر شود.
  • موافقت‌نامه قبول مسئولیت مدیران و بازرسان شرکت؛ یکی دیگر از مدارکی که ارائه آن برای ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها ضروری می باشد، موافقت‌نامه ای است که باید به امضای مدیران و بازرسان شرکت رسیده باشد. امضای این موافقت‌نامه به معنای پذیرش مسئولیت مدیریت یا بازرسی شرکت است.
  • اطلاعات مربوط به مقر و مرکز شرکت؛ در اظهارنامه ثبت، نشانی شرکت نیز باید ذکر شود. در خصوص موضوع مورد بحث این مقاله که تولید مواد غذایی می باشد، محل شرکت باید استانداردهای بهداشتی لازم برای تولید محصولات غذایی را داشته باشد.

(انواع برند)

شیوه بررسی اظهارنامه ثبت شرکت

پس از آن که اظهارنامه ثبت شرکت تولید مواد غذایی در سامانه ثبت شرکت ها به ثبت رسید، مامور اداره ثبت شرکت ها درخواست را بررسی می کند. اگر در مدارک و مستندات ارائه شده نقص وجود داشته باشد، مامور اداره ثبت شرکت ها به متقاضی اعلام می کند تا نسبت به رفع نقص از اظهارنامه اقدام نماید.

پس از رفع نقص و احراز تکمیل بودن درخواست، اجازه صدور آگهی ثبت شرکت صادر می شود. همانطور که پیداست، در این مرحله باید آگهی ثبت شرکت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار محلی منتشر شود. در آگهی ثبت شرکت نام شرکت، موضوع فعالیت شرکت و سایر مشخصات آن ذکر می شود.

در آگهی ثبت شرکت اعلام می شود که چنانچه افرادی نسبت به نام یا موضوع شرکت ادعای حقی دارند، مدارک و مستندات خود را ظرف مهلت یک ماه به اداره ثبت شرکت ها ارائه نمایند. در این صورت اداره مذکور موضوع را به اطلاع متقاضی ثبت شرکت محصولات غذایی می رساند. پس از حل اختلاف و سپری شدن یک ماه از زمان انتشار آگهی ثبت شرکت، اگر مانع قانونی وجود نداشته باشد، شرکت مواد غذایی ثبت شده و به آن شماره ثبت تعلق می گیرد.

شیوه ثبت برند مواد غذایی خانگی

ثبت برند مواد غذایی خانگی از جهات مختلف ضروری می نماید. از نظر حقوقی مطابق با قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری شرکتی که از یک برند یا نشان تجاری خاص استفاده می کند، باید آن را در اداره مالکیت معنوی به ثبت برساند.

از جهت اقتصادی و بازاری نیز تاثیر برند و نشان تجاری در موفقیت یک تولید کننده بر کسی پوشیده نیست. امروزه شرکت های تولیدی و صنعتی بزرگ از شیوه های گوناگونی برای طراحی و معرفی برند های مواد غذایی استفاده می کنند. برای مثال به عنوان چند برند بین المللی در زمینه تولید مواد غذایی می توان به شرکت های کی اف سی، پپسی، مک دونالد و اکبر جوجه اشاره داشت.

از همین رو شرکت های تولید کننده مواد غذایی خانگی پیش از هر چیزی به طراحی برند و ثبت آن نیاز دارند. برای آن که یک برند یا نشان تجاری از حمایت قانونی برخوردار شود، باید مطابق با قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری در اداره مالکیت صنعتی به ثبت برسند. در ادامه این نوشتار شیوه و مراحل قانونی برای ثبت برند مواد غذایی خانگی در سامانه مربوط به اداره مالکیت صنعتی را مورد بررسی قرار می دهیم.

blank

(محصولات غذایی خانگی)

ثبت برند مواد غذایی خانگی در سامانه اداره مالکیت صنعتی

در حال حاضر با مراجعه به سامانه اینترنتی اداره مالکیت صنعتی به نشانی ipm.ssaa.ir می توان نسبت به تکمیل اظهارنامه ثبت نشان تجاری(برند)، مبادرت نمود. برای انجام این کار کافی است با دسترسی به اینترنت و یک دستگاه هوشمند، به سامانه مذکور وارد شوید.

برخی از مهمترین مراحل قانونی برای ثبت برند مواد غذایی خانگی، در سامانه اداره مالکیت صنعتی عبارتند از:

  • پس از ورود به صفحه اصلی سایت اداره مالکیت صنعتی، شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی ثبت برند نخست باید در سامانه مذکور اطلاعات کاربری خود را وارد کرده و ثبت نام کند.
  • باید بر روی گزینه اظهارنامه ثبت نشان تجاری کلیک شود.
  • سپس باید مدارک مورد نیاز از جمله طرح نشان تجاری که تقاضای ثبت آن می شود و مشخصات مربوط به مدیران شرکت، اسکن شده و فایل اسکن شده آن در سامانه اینترنتی اداره مالکیت صنعتی بارگذاری شود.
  • همچنین اطلاعات مربوط به شرکت تولید کننده مواد غذایی، شماره ثبت شرکت، طرح نشان تجاری یا برندی که تقاضای ثبت آن می شود و … می بایست در اظهارنامه ثبت نشان تجاری درج گردد.
  • پس از پرداخت هزینه ثبت، اظهارنامه ثبت نشان تجاری در اداره مالکیت صنعتی ثبت شده و برای متقاضی کد رهگیری ارسال می گردد.
  • پس از بررسی موضوع و انتشار آگهی ثبت نشان تجاری، اداره مالکیت صنعتی در خصوص ثبت برند مواد غذایی خانگی یا عدم ثبت آن تصمیم گیری می کند.
  • پس از اعلام تصمیم اداره مالکیت صنعتی، در صورتی که با ثبت برند مواد غذایی خانگی موافقت شود، برند مورد تقاضا ثبت شده و به آن شماره ثبت تعلق می گیرد. شخصی که برند به نام او ثبت می شود حق انحصاری توزیع، پخش و انتشار آن نشان تجاری خاص را به دست خواهد آورد.

نکات مهم در مورد ثبت برند یا علامت تجاری

ثبت برند مواد غذایی خانگی، به شیوه غیر حضوری و با مراجعه به سامانه اداره مالکیت صنعتی به نشانی ipm.ssaa.ir صورت می گیرد. انجام این کار مستلزم تکمیل اظهارنامه ثبت علامت تجاری و بارگذاری مدارک مورد نیاز از جمله نمونه برند می باشد.

حقوق انحصاری مربوط به انتشار و پخش علامت تجاری به شخصی تعلق دارد که آن علامت را در سامانه مذکور به ثبت رسانده است. بنابراین اگر شخص یا اشخاصی بدون اجازه مالک برند از آن استفاده کنند، مرتکب جرم سرقت ادبی موضوع ماده ۲۳ قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان می شود. مجازات این جرم عبارت از سه ماه تا دو سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی است.

در طول عمر تولید محصولات غذایی خانگی، برند‌سازی و توسعه برند از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. امروزه شرکت های تجاری تازه تاسیس پیش از هر چیز دیگری توجه خود را بر روی برند سازی و توسعه برند گذاشته اند. از نظر حقوقی برند یا علامت تجاری که برای یک محصول استفاده می شود باید مشروع بوده و با نظم عمومی و اخلاق حسنه مغایرت نداشته باشد.

علاوه بر این علامت تجاری که برای معرفی یک محصول استفاده می شود نباید پرچم نظامی سایر کشورها یا گروه های سیاسی و نظامی باشد. همچنین علامت تجاری نباید مشتری را نسبت به مبداء تولید محصول دچار اشتباه کند.

این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری توسعه برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا