برندهای ایرانی

نبود برند؛ گره فرش و گلیم عشایر گیلان در بازارهای داخلی و خارجی

پایگاه خبری توسعه برند، مدیر امور عشایری گفت: به دلیل نبود برند فرش و گلیم عشایر گیلان از راهیابی به بازارهای بزرگ داخلی و خارجی بازمانده است.

حسن همتی با بیان اینکه تولیدات عشایر گیلان طرفدار زیادی دارد و از بازار پسندی بالایی برخوردار است، افزود: متاسفانه برندسازی قوی در این زمینه وجود ندارد و آنچنان که شایسته است تولیدات عشایر استان به بازارهای هدف داخلی و خارجی شناسانده نشده است.

وی با بیان اینکه شهرستان تالش بیشترین جمعیت عشایری گیلان را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: پس از تالش، شهرستان رودبار بزرگترین شهرستان دارای جمعیت عشایری گیلان است.

همتی با بیان اینکه می توان تولیدات عشایر گیلان را به جهانیان عرضه کرد، ادامه داد: ضروری است زنجیره تولید صنایع دستی عشایر در گیلان ایجاد شود.

مدیر امور عشایری گیلان تاکید کرد: در این خصوص باید از ظرفیت‌های استان استفاده شود و باید موانعی را که بستر معرفی فرش و گلیم عشایر تالش و دیگر شهرستان‌های عشایری گیلان رضوانشهر و رودبار وجود دارد را از سر راه برداریم.

وی گفت: اگر شرایط برای عشایر فراهم شود تولیدات زیبایی برای عرضه به بازارهای جهانی دارند.

همتی با بیان اینکه در حال حاضر محصولات و تولیدات عشایر گیلان در نمایشگاه و بازارهای داخلی به فروش رسانده می‌شود، ادامه داد: فعلا تعاونی عشایری در استان فعالیت خوبی دارند و تولیدات صنایع دستی را به بازار عرضه می کنند.

وی با بیان اینکه بافت گلیم، فرش و تولید دیگر صنایع دستی بانوان عشایر از مشاغل خانگی عشایر استان محسوب می شود، خاطرنشان کرد: زنان عشایر با فعالیت در این حوزه درآمد خانوار خود را ارتقا می‌دهند.

مدیر امور عشایری گیلان تصریح کرد: زنان عشایر در فروش محصولات صنایع دستی خود نیز نقش پررنگی دارند؛ ضمن اینکه مردان عشایر نیز در فروش محصولات صنایع دستی فعالیت قابل توجهی دارند.

وی افزود: بیشتر عشایر برای فروش محصولات عشایر همچنان به صورت سنتی کار می‌کنند و بازارهای جدید می تواند وضعیت اقتصادی عشایر را بهبود ببخشد.

همتی اضافه کرد: علی‌رغم اینکه مواد اولیه گران شده است اما تولیدات محصولات عشایری چندان گران نشده و عشایر به جای گران کردن تولیداتشان تلاش می کنند که سود کمتری نصیبشان شود.

وی با بیان اینکه بازارهای فروش در شهرستان های گیلان برای فروش تولیدات عشایری بسیار کمک کننده است، خاطرنشان کرد: اعطای تسهیلات ارزان قیمت می تواند منجر به افزایش تولید محصولات عشایری به خصوص فرش و گلیم در شهرستان‌های رودبار، تالش و رضوانشهر شود.

مدیر امور عشایری گیلان از رسانه‌های استان خواست در معرفی و شناسایی محصولات عشایر به خصوص فرش و گلیم تالش تلاش مضاعف داشته باشند و گفت: زنان عشایر همچنان هنر زیبای بافت گلیم و فرش را به دختران خود آموزش می دهند تا آنها نیز با فعالیت در این عرصه بتوانند در آینده درآمد خانوار خود را ارتقا دهند.

همتی یادآور شد: در مجموع ۱۵۹۸ نفر خانوار عشایری در گیلان وجود دارد که ۹۴۰ نفر از این خانوارها در تالش مستقر هستند.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا