برندهای ایرانی

بومی سازی ساخت کلاف لوله مغزی سیار در جهاد دانشگاهی

پایگاه خبری توسعه برند، در راستای بومی سازی ساخت کلاف لوله مغزی سیار برای اولین بار در کشور که از سوی شرکت ملی نفت به جهاد دانشگاهی واگذار شده است، قرارداد همکاری تولید دانش این فناوری بین سازمان جهاد دانشگاهی تهران و شرکت صنعتی سپنتا امضا شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از جهاد دانشگاهی، مراسم امضای قرارداد مشارکت در تولید دانش لوله مغزی سیار بین سازمان جهاددانشگاهی تهران و شرکت صنعتی سپنتا (از شرکت های زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)) با حضور حسن مسلمی نائینی رییس جهاد دانشگاهی و یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری این نهاد، برزو قنبری مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران، جمال رحیمیان سرپرست سازمان جهاددانشگاهی تهران و فرشیدفر مدیرعامل شرکت صنعتی سپنتا امروز دوشنبه برگزار شد.

همکاری مناسب جهاد دانشگاهی با شرکت ملی نفت ایران

مسلمی نائینی در این مراسم اظهار داشت: جهاد دانشگاهی در طول سال های گذشته خدمات زیادی با همکاری شرکت ملی نفت ایران انجام داده است. کارهای بزرگ و بعضا نشدنی مانند دکل های حفاری، مته های حفاری و پمپ های درون چاهی با همت جهادگونه به انجام رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه این کارها با تمام فراز و نشیب ها، با موفقیت انجام شده است، گفت: در این زمینه جدید (لوله مغزی سیار) کار بزرگی در حال انجام است. با توجه به تجربه موجود در جهاد دانشگاهی این کار هم انجام شدنی است و می توان با افزایش بخش علمی کار را به موقع تحویل داد.

رییس جهاد دانشگاهی با بیان این که مشاهده تولید مته حفاری توسط جوانان بسیار لذت بخش است، بیان کرد: هر کاری شدنی است و شعار ما می توانیم سرلوحه جهاد دانشگاهی است.

اعتماد شرکت ملی نفت به جهاددانشگاهی برای بومی سازی لوله مغزی سیار

قنبری نیز گفت: بر مبنای وظایفی که شرکت ملی نفت در جهت زنجیره تامین به کالا، مواد و تجهیزات مورد نیاز خود در چرخه تولید دارد، یکی از مواردی که دارای اهمیت زیادی برای این شرکت است و جزو اقلام راهبردی بر مبنای الزاماتی که برای شرکت تعریف شده، کلاف لوله مغزی سیار است.

وی ادامه داد: این طرح با توجه به کاربرد آن در صنایع حفاری و نقش آن در میزان ارزبری کشور در دستور کار مدیریت پشتیبانی ساخت شرکت قرار گرفت و بر مبنای آن پروژه ای تعریف شد که جهاد دانشگاهی با توجه به سوابق و فعالیت هایی که پیش از این با شرکت در زمینه ساخت دکل، مته حفاری، پمپ های درون چاهی و دمولسیفایر و سایر پروژه ها داشته است اعتماد شرکت ملی نفت را در جهت ساخت و بومی سازی این قلم از تجهیزات استراتژیک نفت متقبل شد و ما هم خرسند هستیم شرکت لوله ساز که وظیفه ساخت و اجرای دانش فنی و تکنولوژی جهاددانشگاهی را خواهد داشت امروز معرفی می شود.

سید عزیز آشنا مدیر پروژه لوله مغزی جهاد دانشگاهی نیز اظهار داشت: امروز با امضای این قرارداد فصل جدیدی از کار جهاد دانشگاهی در زمینه ساخت تجهیزات مورد نیاز شرکت ملی نفت ایران آغاز می شود که همان پروژه ساخت لوله مغزی سیار است و به عنوان یکی از محصولات استراتژیک صنعت نفت مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: لوله مغزی سیار را در دنیا کشورهای محدودی می سازند و چون بازار آن محدود است و مورد استفاده در کشورهای نفت خیر است، هیچ کدام علاقه ای ندارند که بازار از آن ها گرفته شود و تحمل رقیب را ندارند.

آشنا با بیان این که کشورهای تولید کننده این تجهیزات راغب ساخت این تجهیزات در کشور ایران نیستند، گفت: قرار گرفتن در بین این کشورها، همت جمعی می خواهد تا این کار در کشور انجام و قطع وابستگی در این زمینه صورت گیرد.

وی تاکید کرد: شرکت ملی نفت حمایت بسیار خوبی از ساخت بار اول این پروژه کرده است و جهاد دانشگاهی هم تلاش دارد در پاسخ به این اعتماد و حمایت، این پروژه را به نحو مطلوب انجام دهد. امروز نیز شرکت سپنتا به عنوان همکار لوله ساز پروژه قرارداد خود را با سازمان جهاددانشگاهی تهران امضا می کند و در ادامه برنامه های اجرایی ادامه می یابد.

مدیرعامل شرکت صنعتی سپنتا نیز گفت: مجموعه صنعتی سپنتا سه ماه است با جهاد دانشگاهی در حال بررسی و امکان‌سنجی ساخت این محصول است. اولین‌ بار نیست که پروژه‌ای را برای نخستین بار در کشور انجام می‌دهیم و مطمئن هستیم که به خوبی اجرا خواهد شد.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز ابراز امیدواری کرد این محصول به موقع ساخته و تحویل داده شود و زمینه همکاری‌های بیشتر در آینده را فراهم کند.

در پایان این جلسه تفاهم‌نامه ساخت لوله مغزی سیار (Coiled Tubing)به امضای طرفین رسید.

از آنجایی که جهاد دانشگاهی واجد دانش و اطلاعات لازم در زمینه تولید کلاف لوله مغزی است و دارای تمام پروانه‌ها و مجوزهای قانونی لازم برای فعالیت خود است، طبق قراردادی که به امضای جمال رحیمیان سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی تهران و افشین فرشیدفر مدیرعامل شرکت صنعتی سپنتا رسید، این شرکت تولید مشترک ۵۹ کلاف لوله مغزی به ارزش هر عدد کلاف لوله مغزی برابر مبلغ ۶۰ هزار دلار از طریق ایجاد خط تولید و ارائه دیگر خدمات شامل مارک‌زنی، بسته‌بندی، تست و کنترل کیفیت لوله‌های دارای مشخصات بیان شده را به جهاد دانشگاهی تحت برند سپنتا و با لوگوی سپنتا و جهاد دانشگاهی پذیرفته است.

لوله مغزی سیار که از فناوری‌های نوین در صنعت حفاری به شمار می رود، شامل یک لوله فولادی پیوسته بدون انقطاع به طول چند هزار متر است که روی قرقره‌ای گردان پیچیده شده است. امکان راندن ایمن لوله به درون چاه‌های نفت و گاز به وسیله این دستگاه فراهم می‌شود. عملیات مختلف تعمیر، احیاء، سرویس، اندازه گیری و انگیزش چاه از طریق مسیر ارتباطی این لوله انجام می‌شود.

از کاربردهای این لوله ها می توان تعمیرات چاه‌های نفت و گاز از جمله شستشوی اسیدی، جابجایی سیال ستون چاه به منظور زنده سازی و یا کشتن چاه، فرازآوری، نصب پلاگ سیمانی، رفع مانع، شستشوی درون چاهی به وسیله حلال‌های مناسب، حفاری درون چاهی، تزریق سیمان به چاه‌های تعمیراتی برای پیشگیری از نشتی گاز یا آب، انتقال ابزار به اعماق چاه برای انواع عملیات احیا، تعمیرات و اندازه‌گیری و انجام بسیاری از عملیات های فوق که به روش‌های دیگر یا غیرممکن بوده و یا صرفه اقتصادی ندارد، را نام برد.

از مزایای این پروژه انجام مأموریت‌های محوله با ایمنی بیشتر و نیاز به نیروی انسانی کمتر، نیاز به مساحت کمتر، امکان کار در زمین‌های ناهموار و جابه‌جایی آسان تر، امکان مطابقت محصول با بازار داخل و تسهیل تعمیر و نگهداری، کاهش هزینه‌های مربوط به خرید، تعمیر، نگهداری و افزایش بهره‌وری در زمینه استحصال از چاه‌های نفت، بومی‌سازی ساخت مجموعه و تحقق موضوع اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم و قطع وابستگی به کشورهای تولیدکننده محصول و خارج شدن محصول از انحصار و نیز رفع مشکلات صنعت نفت است.

به منظور پاسخگویی به این نیاز استراتژیک صنعت نفت ایران، قبلا جهاد دانشگاهی مبادرت به ساخت دستگاه رانش لوله مغزی سیار که وظیفه رانش لوله به درون چاه نفت و جمع آوری مجدد آن را به عهده دارد، کرده است و در قرارداد دیگری که با شرکت ملی نفت ایران منعقد شده، جهاد دانشگاهی بومی سازی ساخت قرقره کامل لوله مغزی شامل یک لوله طویل به طول بیش از ۵ کیلومتر را بر عهده گرفته است.

به منظور بومی سازی و نهادینه کردن این فناوری در کشور و استفاده از توان شرکت های صنعتی در این پروژه فناورانه، جهاد دانشگاهی با شرکت صنعتی سپنتا که یکی از شرکت های لوله سازی بزرگ کشور است، تفاهم کرده است تا در تولید محصول با یکدیگر مشارکت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا