کسب و کار

معرفی بهترین مدل های دیگ شوفاژ و کارایی آن

پایگاه خبری توسعه برند، وقتی صحبت از گرمایش و سرمایش به میان می‌آید، راندمان بالا در مدت زمان مورد استفاده همیشه مورد بحث است، اما در دنیای دیگ‌های بخار که برای گرمای تابشی استفاده می‌شوند، کار به این سادگی نیست و بهتر است با انواع دیگ‌ها در این زمینه آشنا باشید.

چنانچه علاقه‌مند هستید در رابطه با بهترین مدل‎‌های دیگ شوفاژ، دیگ شوفاژ موتورخانه، دیگ موتورخانه و قیمت آن اطلاعات جامع و کاملی در اختیار داشته باشید، می‌توانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دیگ شوفاژ چدنی

دیگ‌های چدنی راحت‌تر تمیز می‌شوند، اکثر آن‌ها بیش از یک راه دودکش برای انتقال حرارت دارند. دیگ‌های چدنی به‌صورت پره‌ای ساخته و مونتاژ می‌شوند و با افزایش تعداد پره‌ها، می‌توان ظرفیت حرارتی دیگ را افزایش داد. جنس این دیگ از چدن نسوز بوده و در برابر اکسیداسیون و رطوبت مقاوم است.

دیگ‌های چدنی بیش از یک قرن است که وجود دارند و در حین کار با گاز طبیعی، معمولاً در محدودهٔ بازدهٔ ۸۲ درصد کار می‌کنند. دیگ چدنی معمولاً دارای اختلاف دمای عرضه و برگشت ۲۰ درجه فارنهایت (۱۸۰ درجه فارنهایت – ۱۶۰ درجه فارنهایت) است.

تشکیلات دیگ‌های چدنی با توجه به ظرفیتی که دارند، می‌تواند متفاوت باشد. به‌عنوان مثال، ممکن است این دیگ‌ها از چند تیغهٔ میانی، یک تیغهٔ جلو و یک تیغهٔ عقب تهیه شده باشند. همچنین بین پره‌های انتهایی و پره‌های میانی دیگ‌های چدنی، تفاوت وجود دارد؛ این در حالی است که همهٔ پره‌های میانی این نوع از دیگ موتورخانه، یکسان‌اند.

از آنجایی که دیگ‌های چدنی برای فشارهای کم و تا ۵ بار استفاده می‌کنند و بیشترین کاربرد آن‌ها در گلخانه‌ها، برج‌ها، استخرها و مکان‌هایی که نیاز به آب گرم دارند است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب دیگ‌های چدنی پرداخته‌ایم که عبارت‌اند از:

  • مزایا

  1. مقاوم در برابر زنگ‌زدگی و رطوبت؛
  2. حمل‌ونقل و جابه‌جایی آسان پره‌های بویلر؛
  3. قابلیت تغییر ظرفیت حرارتی به کمک پره‌ها؛
  4. امکان جابه‌جا کردن تیغه‌های معیوب در صورت شکستگی؛
  5. ارزان‌تر بودن تیغه‌ها به‌نسبت تیغه‌های فولادی؛
  6. اشغال کردن فضای کمی از موتورخانه به‌دلیل تولید در اندازه‌های مختلف؛
  7. امکان تغییر ظرفیت گرمایی دیگ شوفا به کمک تعویض تیغه‌های آن.
  • معایب

  1. امکان ترک خوردن پره‌ها و نشتی آب؛
  2. مقاومت کمتر آن‌ها نسبت‌به دیگ‌های فولادی در برابر تماس مستقیم با شعله.

دیگ شوفاژ فولادی

دیگ‌های فولادی، استاندارد طول عمر بیشتری نسبت‌به دیگ‌های چدنی دارند. دیگ‌ شوفاژ فولادی بهترین انتخاب برای ساختمان‌های چند طبقه با ظرفیت بالا و سیستم گرمایش فشار کاری هستند. اکثر مدل های دیگ‌های شوفاژ فولادی راندمان بالاتری نسبت‌به دیگ‌های چدنی دارند.

دیگ‌های فولادی اکثراً لوله‌ای هستند و یک گذر عمودی برای انتقال حرارت کمتر و اتلاف بیشتر در حالت آماده به کار دارند، زیرا در چنین شرایطی، آب بیشتری را در خود نگه می‌دارند. دیگ‌های فولادی از جنس ورق‌های فولادی هستند و به‌نسبت دیگ‌های چدنی، به فضاهای بزرگ‌تری برای جای‌گذاری نیاز دارند.

دیگ فولادی از مزایا و معایبی نیز برخوردار است که در ادامهٔ این بخش از مقاله، برخی از مهم‌ترین آن‌ها را برای شما عنوان کرده‌ایم که عبارت‌اند از:

  • مزایا

  1. سبک‌تر از دیگ‌های بخار موجود در بازار؛
  2. عملکرد فوق‌العاده در منتقل کردن گازهای خروجی به کمک رطوبت.
  • معایب

  1. طول عمر کوتاه؛
  2. گران‌تر از دیگ‌های چدنی؛
  3. امکان استفاده از آن، بیشتر در ساختمان‌های تجاری و بزرگ.

نحوهٔ عملکرد دیگ شوفاژ

دیگ‌های بخار با ایجاد یک واکنش احتراق با احتراق الکتریکی بین هوا و سوخت کار می‌کنند. این امر سبب می‌شود لوله‌های داخل دیگ که در آب غوطه‌ور شده‌اند گرم شوند. گرما دمای آب را تا حدود ۲۱۲ درجهٔ فارنهایت افزایش می‌دهد. بالاترین دمایی که در آن آب هنوز می‌تواند به‌صورت مایع در این فشار وجود داشته باشد.

در این شرایط، آبی که لوله‌ها در آن غوطه‌ور هستند، به بخار تبدیل می‌شوند. بخار از دیگ شوفاژ از طریق لوله کشی به رادیاتورها در سرتاسر ساختمان حرکت می‌کند تا گرمایش داخلی را فراهم کند. پس از خنک شدن، بخار در لوله‌ها و رادیاتورها، تبدیل به آب مایع می‌شود و از طریق لوله‌ها به محفظهٔ گرمایش آب دیگ برگشته و چرخه را تکرار می‌کند.

دیگ شوفاژ

ساختار دیگ‌های شوفاژ

قطعات مختلفی دیگ شوفاژ موتورخانه را تشکیل می‌دهند. یادگیری این قطعات مختلف به شما در تعمیر و نگه‌داری دیگ بخار کمک می‌کند. این بخش‌ها به ترتیب عبارت‌اند از:

  • محفظهٔ احتراق یا جعبهٔ آتش

مشعل در این محفظه احتراق ایجاد کرده که مبدل حرارتی را تا چند صد درجه گرم می‌کند.

  • مبدل حرارتی

این مبدل حرارتی گرمای تولیدشده را بدون تماس مستقیم با آب به سیال می‌رساند.

  • مخزن انبساط

این مخزن کوچک وظیفهٔ محافظت از دیگ را از فشار بیش از حد برعهده دارد و ایمنی آن را در طول فرآیند تضمین می‌کند.

  • مشعل

در مشعل، اختلاط هوا با منبع سوخت اتفاق می‌افتد و درنتیجه احتراق ایجاد می‌شود.

قیمت دیگ موتورخانه

قیمت دیگ موتورخانه بسته به ابعاد، حجم، نوع سوخت، مارک، کشور سازنده و … می‌تواند متفاوت باشد. شما هم می‌توانید دیگ موتورخانه‌ٔ خود را را با توجه به جایگاه قرارگیری آن و میزان مصرفی که در طول روز، ماه یا سال دارید، خریداری کنید.

در بین انواع دیگ‌های چدنی و فولادی، دیگ چدنی از قیمت پایین‌تری برخوردار است، بنابراین شما می‌‎توانید یک دیگ بخار چدنی را با توجه به نیاز خود تهیه و در موتورخانه (مسکونی، تجاری و …) نصب کنید.

قیمت دیگ‌ها در سطح بازار بسیار متنوع است. درواقع شما در کمترین حالت می‌توانید یک دیگ بخار را با قیمت ۶ میلیون تومان خریداری کنید. در نقطهٔ مقابل آن، هزینه‌ای بالغ‌بر ۲۰۰ میلیون تومان هم می‌تواند بالاترین رنج قیمتی از انواع دیگ‌های شوفاژ را از آن خود کند.

  • بهترین برندهای دیگ شوفاژ موتورخانه

  1. ساحل صنعت (دیگ فولادی)؛
  2. آب بند (دیگ فولادی)؛
  3. دابو صنعت (دیگ فولادی)؛
  4. ام آی تری MI3 (دیگ چدنی)؛
  5. شوفاژکاری (دیگ چدنی).

دیگ شوفاژ

کلام‌آخر

دیگ شوفاژ موتورخانه، دیگ موتورخانه، قیمت دیگ موتورخانه، اجزای ساختاری آن و … ازجمله عناوین مورد بحث ما در این مقاله بودند. امیدواریم پاسخگو به سوالات و ابهامات شما در این زمینه بوده باشیم. درنهایت شما نیز بتوانید با توجه به اطلاعات به‌دست آمده، یک دیگ موتورخانه متناسب با محیط کاری، ساختمانی و … برای خود تهیه کنید. شما می توانید مدل های مختلف دیگ شوفاژ موتورخانه را از فروشگاه گرمگاه تهیه نمایید و از مشاوره برای خرید بهره مند شوید.

این مطلب، خبر آگهی است و پایگاه خبری توسعه برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا