وب گردی

جبران ضرر و زیان روزهای آخر شعبان

هر شب که می گذرد، هلال ماه شعبان کوچکتر و کوچکتر می شود و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را نوید می دهد. ماهی که نفس کشیدن در آن تسبیح است و خوابیدن در آن عبادت است، اما اینکه چقدر آمادگی درک ماه ضیافت الهی را داریم، سوالی است که همه می توانند از خود بپرسند، هرچند در آخرین روزهای ماه شعبان هستیم. ، هنوز فرصتی برای جبران گذشته است تا با دلی پاک وارد ماه میهمانی خدا شویم.

برخی از بندگان خدا قبل از شروع ماه مبارک رمضان از خانواده، دوستان و همسایگان خود حلال می خواهند و برخی سال مالی خود را تعیین می کنند. خم، در روزهای آخر شعبان، تا حق الناس را نداشته باشند و حق الله در آنها تضییع نشود. با فرا رسیدن ماه رجب عده ای برای میهمانی خدا در ماه رمضان آماده می شوند و با روزه و عبادت مقدمات ورود به ماه ضیافت الهی را فراهم می کنند اما کسانی که از امور دنیوی و گرفتاری های زندگی غافل می شوند. به دستور امام رضا (علیه السلام) عمل می کنند و در هفته آخر ماه شعبان این دعا را زمزمه می کنند: «اللَّهُمْ أَغْفَرُ عَلَی الْبَقْرِی». خداوند! اگر در این روزهایی که از ماه شعبان می گذرد مرا نبخشیده ای، مرا ببخش و در این روزهای باقی مانده مرا ببخش.

در روایتی از اباصلت هراوی آمده است که در آخرین جمعه ماه شعبان خدمت امام رضا (ع) رسید و فرمود: بیشتر ماه شعبان را سپری کرده است و این آخرین جمعه پس اشتباهاتی را که در روزهای پایانی این ماه مرتکب شده اید در آنچه از این ماه باقی مانده جبران کنید.

سپس امام هشتم (علیه السلام) هشت دستور به اباصلت فرمود:

۱. زیاد دعا کنید

۲. زیاد طلب بخشش کنید.

۳. قرآن را زیاد بخوانید.

۴. از گناهان خود در پیشگاه خداوند توبه کنید تا خالصانه وارد ماه خدا شوید.

۵. بدهی خود را بپردازید.

۶. تمام کینه ای که نسبت به مؤمنان در دل دارید را از خود دور کنید.

۷. از هر گناهی که گرفتی آن را رها کن و خداپرستی کن و آشکار و پنهان بر خدا توکل کن.

۸. در روزهای باقی مانده از این ماه بسیار بگویید خدایا اگر آنچه از شعبان گذشته ما را نبخشیده ای، ما را از آنچه از من باقی مانده است ببخش. (عیون اخبار الرضا علیه السلام ج ۲ ص ۵۱ بحار الانوار ج ۹۴ ص ۷۳ ).

مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی در این زمینه می فرماید: انسان وقتی می خواهد به مهمانی برود چه می کند؟ خودش را تمیز می کند. اینجا میزبان خداست، مهمان عبد. بنده باید خود را تزکیه و تزکیه کند و این تزکیه، تزکیه نفس است. امام هشتم (ع) در این روایت می فرمایند اگر در دل خود با کسی دشمنی دارید او را بیرون کنید. همه آنها جنبه های داخلی دارند. پس خواستم به دوستان سفارش کنم که در چند لحظه باقی مانده از ماه شعبان این دعا را زیاد تکرار کنند.

پیامبر اکرم (ص) نیز در آخرین جمعه ماه شعبان خطاب به همه مسلمانان پرداخت و با بیان اهمیت و عظمت ماه مبارک رمضان، موضوعاتی از قبیل ثواب روزه داران، زنجیر زدن شیطان، عبادت را مطرح کردند. اخلاق روزه داری، یادآوری گرسنگی و تشنگی در قیامت، گشایش درهای رحمت الهی، احترام به زیردستان و نیازمندان، اهمیت افطار، کنترل چشم و گوش و زبان، اهمیت تلاوت قرآن، خوش اخلاقی و توجه به گشایش درهای رحمت الهی ذکر شد.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا