اقتصادی

روستاییانی که همچنان چشم انتظار تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی خود هستند

پایگاه خبری توسعه برند، این روزها شاهد تسریع در روند اجرای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی هستیم واحدهای که روز به روز با نزدیک شدن به ایام سرد سال و افزایش حجم بارش ها وهمچنین وقوع زلزله و سیل در کشور به ویژه  در مناطق روستایی کشور امکان تخریب و از بین رفتن آنها وجود دارد این در حالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان در صورتی که این واحدها نوسازی و مقاوم سازی شوند شاهد کاهش چشم گیر تخریب و میزان خسارت این واحدها در مناطق مختلف کشور خواهیم بود.

براساس این گزارش در حال  حاضر بخش زیادی از روستاها چشم انتظار دریافت تسهیلات هستند این درحالی است که  هنوز تسهیلات مسکن روستایی ۲۰۰ میلیون تومان است و با توجه به آنکه افزایش تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی در هیات دولت تصویب شده است اما هنوز بسیاری از بانک ها و حتی بانک مرکزی در این بخش برنامه ای برای ابلاغ این وام ها نداشته اند.

گفتنی است بسیاری از روستاییان هم برای نوسازی این واحد‌ها خود دست نگه داشتند و در حال حاضر چشم انتظار دریافت این تسهیلات هستند چراکه با وجود افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در روستا‌ها به متری حداقل ۶ میلیون تومان برای ساخت یک واحد ۵۰ متری  تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی جوابگو نیست.

در همین رابطه یکی از روستاییان به باشگاه خبرنگاران گفت: قیمت مصالح ساختمانی افزایش یافته است و هزینه ها برای نوسازی و مقاوم سازی این واحدها بسیار زیاد شده است از سوی دیگر این تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان دیگر جوابگوی هزینه های ما نیست بنابراین باید برنامه ریزی برای اجرا و پرداخت این تسهیلات وجود داشته باشد.

او افزود: بسیاری از خانه های که در سایر روستاها نوسازی و مقاوم سازی شده بودند در حال حاضر نگرانی بابت وارد شدن خسارت ناشی از سیل و زلزله ندارند اما برخی از روستاهایی که در حال حاضر منتظر دریافت این تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی هستند هنوز اقدامی برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای خود انجام نداده اند و همین امر خود باعث شده است که نوسازی تاخیر داشته باشد .

در همین رابطه رضایی عضو کمیسیون عمران به باشگاه خبرنگاران گفت: نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی خود یک اقدام موثر در حوزه ساخت مسکن به شمار می رود که باید در شرایط کنونی به آن بها داد.

وی ادامه داد: افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومانی که با پیگیری بنیاد برکت به مرحله تصویب در هیات دولت رسیده است باید اقدامات برای پرداخت آن توسط بانک مرکزی هم صورت گیرد چراکه اگر این نوسازی و مقاوم سازی صورت نگیرد در آینده با مشکلات بسیار زیادی دراین بخش روبرو خواهیم بود.

در همین رابطه مجید جودی معاون بازسازی بنیاد مسکن به باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر اجرای طرح نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی با جدیت در تمامی بخش ها دنبال می شود و یکی از مهم ترین برنامه ها و اولویت های بنیاد مسکن به شمار می رود .

وی ادامه داد: با پیگیری های که از سال گذشته داشته ایم برای افزایش تسهیلات نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی به ۳۵۰ ملیون تومان تمامی برنامه ریزی ها و اقدامات صورت گرفت و خوشبختانه این مبلغ تسهیلات در هیات دولت به تصویب رسید که امیدوار هستیم هرچه سریعتر سایر مراحل آن برای ابلاغ را دریافت کنیم.

نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی یکی از مهم ترین برنامه هایی است که باید هرچه سریعتر اجرایی شود چراکه اگر این روند تاخیر داشته باشد با نزدیک شدن به ایام پایانی سال ممکن است میزان خسارت های وارد شده به واحدهای مسکن روستایی افزایش یابد  و همین امر خود زمینه را برای کاهش مهاجرت معکوس به کشور فراهم کند که این اقدام با برنامه های توسعه اقتصاد ممکن است در تضاد باشد.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا