وب گردی

۵ راه برای مخالفت محترمانه

برای بسیاری از ما این اتفاق می افتد که با نظرات دوستان، همکلاسی ها، خواهر و برادرها و سایر اعضای خانواده مخالف باشیم. گاهی اوقات نمی دانیم چگونه نظر خود را بدون توهین به دیگران بیان کنیم. در زیر به پنج راه برای مخالفت با نظرات دیگران اشاره کرده ایم.

۱. آن را شخصی نکنید
اگر ناراحت شدید، به یاد داشته باشید که از کلمه یا ایده و مفهومی که والدین، دوست، معلم یا همکلاسی شما مطرح کرده و مطرح کرده اند عصبانی هستید، نه آن شخص. پس مسائل را شخصی نکنید.

۲. نظر طرف مقابل را نادیده نگیرید
اگر تا به حال مورد انتقاد یا تحقیر کسی قرار گرفته اید، می دانید که استفاده از زبان و رفتار محترمانه چقدر می تواند ارزشمند باشد. بنابراین به جای همه چیز، سعی کنید به خود بگویید: “من موافق نیستم”. به این ترتیب، وسوسه نمی‌شوید که پاسخ دهید یا فریاد بزنید و از طعنه استفاده کنید. همچنین شانس بیشتری برای بیان نظر خود خواهید داشت.

۳. از “من” استفاده کنید.
وقتی از کلمه “شما” استفاده می کنید، جمله شما شبیه استدلال به نظر می رسد. به عنوان مثال، گفتن به والدین خود: «شما همیشه چهارشنبه‌ها به من یادآوری می‌کنید که من تکالیف زیادی دارم» لحن بسیار متفاوتی با «من احساس می‌کنم تحت فشارم چون امشب تکالیف زیادی دارم» دارد. آیا می توانم بقیه را فردا انجام دهم؟

۴. به نظرات دیگران گوش دهید
شنونده خوب بودن یعنی احترام گذاشتن به دیدگاه طرف مقابل. این باعث می شود که او همین کار را برای شما انجام دهد. وقتی طرف مقابلتان در حال صحبت است، به این فکر نکنید که چرا با نظر او موافق نیستید یا چه پاسخی باید به او بدهید، بلکه وقتی نوبت به شما رسید نظرتان را بگویید.

۵. آرامش خود را حفظ کنید
این مهمترین کاری است که می توانید برای ادامه مکالمه انجام دهید. وقتی نسبت به چیزی احساس عصبانیت یا اشتیاق می کنید، آرام و منطقی بمانید. به خصوص اگر شریک زندگی شما به سرعت عصبانی شود. نتیجه تمرین و تکرار این پنج روش می تواند یک مکالمه با کیفیت بالاتر از قبل باشد.

منبع: روزنامه خراسان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا