کسب و کار

ترفندهای موثر افزایش انگیزه کارکنان: بررسی ۶ راهکار تضمینی و ماندگار

پایگاه خبری توسعه برند، یک مطالعه از موسسه سلامت روان مورنو شپل نشان داده است که تقریباً از هر ۱۰ کارمند، ۴ نفر انگیزه کمتری برای کار کردن دارند و تغییرات ایجاد شده در محل کار آنها پس از پایان دوران کرونا در سال ۲۰۲۲، تأثیر منفی قابل توجهی بر سلامت روانشان گذاشته بود. در نتیجه، اطمینان از شادی، تمرکز و سلامت کارکنان در شرکت برای ارتقای انگیزه کارکنان بسیار ضروری است. روش‌هایی مانند ایجاد فضای کاری دوستانه، پاداش دادان به کارمندان موفق، ایجاد شرایط کاری انعطاف‌پذیر و چند روش دیگر که در این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم، همگی در رشد و ارتقای محیط شغلی کارکنان و افزایش انگیزه کارکنان موثر هستند. در ادامه ۷ روش افزایش انگیزه در کار را به شما معرفی می‌کنیم.

۱. ایجاد فضای کاری صمیمانه؛ دلپذیر کردن محیط کسب و کار برای کارمندان

هیچ کارمندی دوست ندارد ساعت‌ها در یک فضای تکراری و کسل‌کننده باشد. داشتن فضایی زیبا، پرنور، متفاوت و سرگرم‌کننده در افزایش انگیزه کارکنان بسیار موثر است و فضای کاری را برای کارمندان بسیار دلپذیرتر می‌کند. اولین قدم برای خلق محیط کاری دوستانه این است که مطمئن شوید همه چیز به‌خوبی نظافت و نگهداری می‌شود و ابزار کار کارمندانتان به‌روز است. استفاده از کامپیوتر قدیمی توسط کارمندان به این دلیل که برای شما ارزان‌تر تمام خواهد شد، نتیجه‌ای جز  ضرر و زیان مالی و کاهش انگیزه کارمندانتان نخواهد داشت.

در تزیین فضای شرکت، همواره تعادل را حفظ کنید. تزیین فضای شما لزوما به معنی گران بودن آن نیست. ترکیب تابلوهای هنری زیبا با مبلمان مدرن و چند گلدان گل، انتخابی تاثیرگذار خواهد بود. همه این کارهای کوچک باعث می‌شود انجام کار در محیط شرکت برای کارمندان شما لذت‌بخش‌تر شود.

۲. دادن پاداش به کارمندان؛ مهم‌ترین عامل افزایش تعهد کاری

اگر به کارمندانتان به اندازه کافی بها بدهید، آن‌ها در کسب و کار شما باقی خواهند ماند. بنابراین، اگر می‌خواهید افراد خوب تیمتان را حفظ کنید و آن‌ها را با انگیزه نگه دارید، برای آن‌ها پاداش‌های متنوع در نظر بگیرید. این پاداش‌ها بهتر است نتیجه ارزیابی عملکرد سه ماهه کارمندان باشند. یکی دیگر از پاداش‌های مناسب برای افزایش انگیزه کارکنان، اعطای بن (تخفیف یا خدمات) به کارمندان یا تقسیم بخشی (هر چند ناچیز) از سود شرکت با آن‌ها باشد. اگر کارمندانتان بدانند برای کاری که به‌خوبی انجام داده‌اند پاداش دریافت خواهند کرد، احتمال افزایش راندمان کاری، ماندگاری کارکنان در شرکت شما و به دنبال آن بالا رفتن چابکی سازمانی بیشتر می‌شود.

۳. گرفتن بازخورد از کارمندان؛ از پرسنل خود بپرسید که چه می خواهند

اینکه کارمندانان از کار خود احساس رضایت کنند عالی است. در واقع، یکی از عوامل کلیدی افزایش انگیزه کارکنان، رضایت از وظیفه شغلی است. رضایت از کار از روش‌های مختلفی حاصل می‌شود؛ از دانستن اینکه فنجان قهوه‌ای که درست کردید عالی بوده تا اینکه محتوایی خلق کرده باشید که جایگاه نخست گوگل را گرفته باشد. اگر مشتریان شما از این موارد قدردانی می‌کنند، حتماً این بازخورد مثبت را با کارمندان خود به اشتراک بگذارید. انجام این کار به آن‌ها امکان برقراری روابط عمیق‌تری با کسب‌و‌کار شما می‌دهد.

همچنین، به جای اینکه حدس بزنید چه چیزی برای آن‌ها مهم است، با آن‌ها صحبت کنید تا متوجه شوید برای چه چیزی ارزش قائل هستند. انجام کارهای غیر‌منتظره بهترین کاری است که می‌توانید برای کارمندان و شرکت خود انجام دهید. گوش دادن، ایجاد اعتماد و نشان دادن احترام به کارمندان باعث وفاداری بیشتر، افزایش انگیزه و ماندگاری کارکنانتان می‌شود. اگر یکی از کارمندان شما به مشکلی برخورده که توسط مدیرانتان حل نشده است، این وظیفه شماست که به سخنان کارمند و مدیران مربوطه او گوش داده و بهترین راهکار را برای رفع مشکل پیشنهاد کنید؛ زیرا مهارت حل مسئله از بدیهیات مدیر بودن است.

۴. مدیری محترم، صادق و حامی باشید

مدیریت بد یکی از مهمترین دلایلی است که کارمندان را از شرکت فراری می‌دهد. مواردی مانند احترام، صداقت، حمایت و ارتباط خوب، پایه‌های ماندگاری کارمندان هستند. اما کارهای بیشتری وجود دارد که می‌توانید برای حفظ نیروهای کاری خوب انجام داده و خود را به یک رهبر و مربی عالی تبدیل کنید. اگر مدیری تازه‌کار هستید، خواندن چند کتاب در زمینه مدیریت را به شما توصیه می‌کنیم.

مدیریت موثر، مانند هر مهارت دیگری نیازمند دانش و تمرین است. اگر در خود نیاز به تقویت این مهارت‌های مدیریتی مانند مهارت سخنوری و حل مشکل را احساس می‌کنید، شرکت در دوره‌های بیزینس کوچینگ اساتید برجسته‌ای مانند طاهری حسین به تقویت این مهارت‌ها در شما کمک بسیاری می‌کنند. هرچه مدیر مهربان‌تر و حامی‌تری باشید و پا‌به‌پای کارمندانتان در شرکت حضور داشته باشید، کارمندان وفادارتری خواهید داشت.

blank

۵. مسیر ارتقای شغلی کارمندانتان را هموار کنید

اگر کسب و کار شما به سرعت در حال گسترش است، دادن فضایی به کارمندان برای رشد در شرکت، یک انگیزه بزرگ برای آن‌ها است. کارمندانتان باید احساس کنند به خاطر کارشان مورد‌اعتماد و احترام مدیریت هستند. اگر به‌طور‌مداوم در گسترش کار و ایجاد شعبه‌های جدید هستید، به این فکر کنید که کدام یک از کارمندان شما ممکن است برای یک نقش مدیریتی جدید مناسب باشد.

اگر شخصی در شرکت شما وجود دارد که کار مهم و به‌خصوصی در حوزه‌های مالی و بازاریابی انجام می‌دهد، قبل از ارتقای شغلی، آموزش به او را جدی بگیرید تا ارتباط با فروشنده را به‌طور‌کامل در دست بگیرد. وقتی بهترین فرصت‌های رشد را به کارمندان خود می‌دهید، تفکر آن‌ها از «این فقط یک شغل است» به «این یک شغل کامل است» تغییر می‌کند.

۶. برای کارمندانتان شرایط کاری انعطاف‌پذیر در نظر بگیرید

رشد تکنولوژی نحوه عملکرد کسب‌وکارها و روش کاری کارمندان را تغییر داده است. اگر کارمندان بتوانند ایمیل‌های کاری را در تلفن‌های خود چک کنند یا پروژه‌های خود را در خانه به انجام برسانند، منطقی است که در هنگام برنامه‌ریزی برای کار، انتظار ساعات کار منعطف‌تری از کارفرمایان داشته باشند؛ در چنین شرایطی شما به‌عنوان یک کارفرما موظفید این امکان را برای کارمندانتان فراهم کنید. اینگونه می‌توانید استعدادهای برتر را جذب یا حفظ کنید.

۷. بهبود فرهنگ سازمانی و تیمی از طریق به اشتراک گذاری دانش و ایده‌ها

بهره‌وری زمانی بهبود می‌یابد که کارکنان احساس کنند عضوی از یک تیم و عضوی ارزشمند از شرکت هستند. شکل‌گیری فرهنگ سازمانی در یک شرکت از بالا به پایین است. فرهنگی که در آن همه افراد برابر و با‌ارزش هستند و با مهارت‌های خود به شرکت در دستیابی به اهدافش کمک می‌کنند. این کمک در قالب انجام وظایف شغلی به‌عنوان بخشی از یک تیم و به اشتراک‌گذاری دانش و ایده با سایر همکاران است.

افزایش انگیزه در کارکنان با راهکارهای ساده‌ امکان‌پذیر است

افزایش انگیزه در کار، تنها با افزایش حقوق و مزایا امکان‌پذیر نیست. مهم‌ترین نیاز کارمندان، احساس ارزشمند بودن در سازمان است؛ اینکه بدانند بخشی از تیم هستند و برای شرکت مهره حیاتی محسوب می‌شوند. اجرای تکنیک‌های افزایش انگیزه کارکنان برای موفقیت بیشتر یک شرکت ضروری است. وقتی بدانید چگونه انگیزه کارکنان را افزایش دهید، کارکنان با انگیزه بیشتری برای شما کار کرده و خود را وقف ماموریت‌های شرکت خواهند کرد.

کارگران شاد مولدتر هستند و احتمال بیشتری برای ماندن در شرکت دارند تا اینکه به دنبال شغل جدید در جای دیگر بگردند. این نقش کارفرما است که انگیزه کارکنان را بیشتر کند و متوجه شود که کارکنان برای ایجاد انگیزه بیشتر به چه چیزی نیاز دارند. با اجرای راهکارهایی که در این مقاله معرفی شد؛ شرکت شما تبدیل به شرکتی می‌شود که همه علاقه‌ دارند تا برای آن کار کنند.

این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری توسعه برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا