وب گردی

چرا طرح های آمریکا و اسرائیل برای غزه شکست خورده است؟

اگرچه بیش از ۴ ماه از جنگ غزه می گذرد اما در این مدت صحبت ها و فرضیه های مختلفی درباره شرایط پس از جنگ غزه یا آنچه «روز پس از جنگ» نامیده می شود در محافل مختلف مطرح شده است.

فردای جنگ غزه چگونه خواهد بود؟

این در حالی است که ۳ دیدگاه آمریکایی، اسرائیلی و فلسطینی در روز پس از جنگ غزه وجود دارد که همزمان با مذاکرات مستمر و مکرر برای آتش بس در غزه که آخرین آنها مربوط به چارچوب توافق پیشنهادی است. در پاریس، این موضوع واضح تر از قبل مطرح می شود: غزه پس از جنگ چگونه خواهد بود؟

پس از مذاکراتی که حدود یک هفته در پاریس بین احزاب آمریکایی، صهیونیستی، مصری و قطری به طول انجامید، جنبش حماس سه شنبه گذشته پاسخ خود به چارچوب توافقنامه پیشنهادی پاریس را به میانجیگران مصری و قطری اعلام کرد. حماس در سند پاسخ به این توافق تاکید کرده است که برقراری آتش بس جامع، توقف تجاوزات علیه مردم فلسطین، کمک های مستمر به نوار غزه، رفع محاصره غزه و احیای این منطقه. ، و غیره. از جمله شرایطی است که مقاومت رعایت می کند.

اما در حالی که این پاسخ حماس جنجال زیادی را در محافل صهیونیستی برانگیخت و خشم آنها را برانگیخت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر، روز پنجشنبه در واکنش به پاسخ یاد شده حماس گفت که تکرار این حمله، حماس انجام داد. در ۷ اکتبر در برابر اسرائیل، تنها مشکل است. زمان گذشته است و اگر حماس در غزه بماند، این حملات تکرار خواهد شد، بنابراین حماس باید از بین برود و حذف حماس پیامدهای زیادی برای کل منطقه خواهد داشت و ممکن است به گسترش دامنه توافقات عادی سازی منجر شود. اعراب و رژیم صهیونیستی).

اگرچه هدف اجلاس پاریس در درجه اول دستیابی به توافق بر سر تبادل اسرا بود، اما همه طرف ها به دنبال توافق در «روز پس از جنگ» بودند. در واقع همه بر این باورند که هرکس روز بعد جنگ را تصمیم بگیرد در واقع این نبرد را به نفع خود تمام خواهد کرد.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی پس از اهداف عجیب و سقف بلندی که در جنگ غزه برای خود در نظر گرفته بود، به مرحله ای رسیده است که هر چقدر هم که عملیات نظامی و وحشی گری خود را در غزه گسترش دهد، حتی نمی تواند تصویری از پیروزی برای خود ارائه کند. خود مگر اینکه واقعیت جدیدی را بر نوار غزه تحمیل کند که بنا به دلایلی که بیان می کند غیرممکن است.

در حال حاضر، همانطور که گفتیم، در روز بعد از جنگ غزه ۳ دیدگاه وجود دارد:

دیدگاه آمریکایی

به گزارش وب سایت آمریکایی هاف پست، برت مک گورک، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا برای خاورمیانه و شمال آفریقا به همراه آموس هوچستاین، مشاور ویژه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت انرژی، مسئول آماده سازی سندی در مورد چشم انداز آمریکا برای روز بعد از جنگ در غزه.

دیدگاه آمریکا در این زمینه مبتنی بر موافقت اسرائیل با آتش بس فوری و اتحاد نوار غزه و کرانه باختری تحت حکومتی به ریاست «دولت» جدید فلسطینی پس از اصلاح ساختار سازمان خودگردان است. بر اساس سند چشم انداز واشنگتن برای روز بعد از جنگ غزه، تشکیلات خودگردان فلسطین با یک رهبر جدید به جای محمود عباس که مورد تایید افکار عمومی فلسطین است، غزه را اداره خواهد کرد. البته به شرطی که رئیس جدید این سازمان از نظر روابط با اسرائیل و دولت آمریکا شبیه محمود عباس باشد.

بر اساس این دیدگاه، عربستان سعودی مسئولیت رهبری تلاش های کشورهای عربی برای بازسازی کامل نوار غزه را بر عهده می گیرد. آمریکا همچنین گفته است که در آینده فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. بر اساس گزارش هاف پست، این دیدگاه آمریکایی نیز در چارچوب هموار کردن مسیر برای انعقاد توافق عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل است. جایی که عربستان با دریافت وعده بازسازی غزه و تشکیل کشور فلسطین از آمریکایی ها به سمت عادی سازی روابط با اسرائیل پیش می رود.

دیدگاه اسرائیل

همانطور که رژیم صهیونیستی برای شروع جنگ خود علیه نوار غزه هدف دقیق و مشخصی نداشت، در مورد فردای جنگ نیز نظرات متضادی بین مقامات مختلف این رژیم وجود دارد.

شهرک سازی در نوار غزه، آوارگی اجباری فلسطینی ها، درخواست حمله به غزه با بمب اتم و… اهداف متناقضی وجود دارد که مقامات مختلف رژیم صهیونیستی از آن صحبت می کنند، اما یوآو گالانت، وزیر نظامی رژیم اشغالگر قدس، در آخرین نگاه به آن رژیم برای روز بعد از جنگ، اعلام کرد که شهرک سازی در غزه بازگشتی نخواهد داشت. و اینکه این منطقه باید توسط حماس اداره شود تا آنجا را ترک کند و سازمان خودگردان نیز نمی تواند غزه را اداره کند.

طرح گالانت به شرح زیر است:

چندین هیئت فلسطینی اداره نوار غزه را که اسرائیل در انتخاب آنها مشارکت دارد و ممکن است در اجرای عملیات امنیتی در آن منطقه آزاد باشد، به دست خواهند گرفت.

– نیروهای چندملیتی به رهبری آمریکا و کشورهای “میانه رو” غربی و عربی مسئولیت اداره نظامی نوار غزه را بر عهده می گیرند.

– آمریکا، مصر و اسرائیل بر ایست بازرسی رفح نظارت خواهند کرد.

آژانس های بین المللی مسئولیت بازسازی نوار غزه را بر عهده خواهند گرفت.

دیدگاه فلسطین

اما موضع کلی فلسطینیان برای فردای جنگ بر اساس دیدگاه همه گروه های نواز غزه است که به شرح زیر است:

– عقب نشینی ارتش اسرائیل از کل نوار غزه.

– پایان محاصره نوار غزه و آغاز بازسازی این منطقه.

– عدم پذیرش هرگونه طرح و مذاکره در خارج از فلسطین در خصوص اداره غزه پس از جنگ.

اما در واقعیت در صحنه، در چشم‌اندازی که آمریکا برای فردای جنگ غزه ارائه کرده است، چندین مشکل عمده وجود دارد که این کشور را از رسیدن به هدف خود در این جنگ باز داشته است:

– عدم توافق رسمی و ملی در آمریکا در مورد جنگ غزه. نتایج نظرسنجی نشان می دهد که ۶۱ درصد از آمریکایی ها سیاست دولت بایدن در مورد جنگ با غزه را تایید نمی کنند. چند روز پیش روزنامه یهودی یدیعوت در مقاله ای اعلام کرد که در سایه جنگ غزه، حمایت مردم آمریکا از اسرائیل به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

این موضوع با نزدیک شدن بایدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خطرناک تر می شود. بایدن علاوه بر سطح مردمی، در سطوح رسمی و دولتی نیز با مخالفت های زیادی از سوی مقامات و به ویژه نمایندگان کنگره مواجه شد. به ویژه در سطح بودجه و کمک های زیادی که دولت آمریکا به اسرائیل ارائه کرده و همچنین موضع آن در برابر کابینه نتانیاهو.

– عدم اجماع بین آمریکا و اسرائیل. اگرچه آمریکا از تمامی تصمیمات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین حمایت کامل می کند، اما این دو کشور (آمریکا و اسرائیل) نمی توانند اختلافات خود را در سطوح مختلف پنهان کنند و به ویژه در مورد مرحله بعد از جنگ غزه، همچنان متوجه نشدی. جایی که آمریکا از مدیریت خودگردان غزه صحبت می کند، اما صهیونیست ها اساسا مخالف این موضوع هستند.

– در حالی که آمریکا تلاش می کند انعقاد توافق عادی سازی ریاض و تل آویو را دستاورد اسرائیلی ها معرفی کند و به این ترتیب تصویری از یک برنده برای این رژیم در فردای جنگ غزه ایجاد کند، اما ثبات مقاومت میدانی پس از بیش از ۴ ماه جنگ، اسرائیل را در دستیابی به هیچ دستاورد میدانی در میدان ناکام نخواهد گذاشت.

– پس از اینکه وب سایت آمریکایی Axios در ۳۰ ژانویه اعلام کرد که مشاور نتانیاهو برای گفتگو در روز پس از جنگ با آمریکایی ها به واشنگتن سفر می کند و این مذاکرات شامل برنامه های ایالات متحده برای دستیابی به توافق عادی سازی بین اسرائیل و عربستان می شود. عربستان سعودی، وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه ای اعلام کرد تا زمانی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به رسمیت شناخته نشود و جنگ غزه به طور کامل پایان یابد، روابط دیپلماتیک بین ریاض و تل آویو برقرار نخواهد شد.

اما در سطح چشم انداز رژیم صهیونیستی برای روز بعد از جنگ غزه، مسائل بسیار پیچیده تر است. چرا که علاوه بر ناتوانی این رژیم در دستیابی به دستاوردهای مهم نظامی، اختلافات جدی میان مقامات رژیم صهیونیستی به ویژه در کابینه جنگ نیز گسترش چشمگیری یافته است و آنها را نتوانند به یک تصمیم واحد برسند و شرایط خود را برای مرحله پس از جنگ تحمیل کنند.

دیدگاه غالب مردم فلسطین و مقاومت برای فردای جنگ غزه

این در حالی است که در سطح فلسطین، اجماع و هماهنگی کاملی بین گروه ها و مردم فلسطینی وجود دارد و همچنین قدرت خود را در اداره نوار غزه چه در همسایگی کنونی و چه پس از جنگ به اثبات رسانده است.

این موضوع ابتدا با اولین آتش بس غزه و تبادل اسرا و سپس اخیراً با عقب نشینی ارتش اسرائیل از شمال غزه مشخص شد.

به همین دلیل ناظران بر این باورند که با توجه به اتفاقات روزانه میدانی، از آنجایی که فلسطینی ها رویکرد خود را در روز اول جنگ به دشمن تحمیل کردند، تصمیم گیری در مورد مرحله بعدی جنگ نیز در اختیار فلسطینی ها خواهد بود. .

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا