اقتصادی

اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم

پایگاه خبری توسعه برند، با توجه به پیگیری‌های مکرر وزارت جهاد، نمایندگان مجلس و بنیاد ملی گندمکاران پیرامون اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم، سخنگوی دولت در ۳۱ فروردین ماه از تصویب نرخ ۱۵ هزارتومانی قیمت خرید گندم در هیئت دولت خبر داد.

 آقای ذبیح‌اله اعظمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بنابر پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و با تصویب هیئت دولت، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم از کشاورزان  ۱۵ هزار تومان تعیین شده است، اما کمیسیون کشاورزی مجلس که همیشه حامی کشاورزان بوده و هست بر اساس آنالیز و ارزیابی‌های بسیار دقیق، حداقل قیمت گندم را ۱۷۰۰۰ تومان تعیین کرده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی می‌گوید:کشاورزان عنوان می‌کنند قیمت گندم باید برای سال جاری، بالای ۲۰ هزار تومان تعیین شود، در غیر این صورت پاسخگوی هزینه‌های تولید نخواهد بود. حتی برخی از آن‌ها تاکید دارند قیمت نهایی گندم با هزینه حمل و نقل، کارگر، ادوات کشاورزی به ۳۰ هزار تومان باید برسد. مجلس نیز از سرپرست جهاد کشاورزی خواسته که در اسرع وقت شورا تشکیل شود، امیدواریم بعد از عید فطر قیمت معقول توسط شورا تعیین شود.

اعظمی گفت: اکنون در جنوب شرق کشور از جمله جنوب کرمان، دلالان و قاچاقچی‌ها در فصل برداشت، گندم را در حدود ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان خرید و فروش می‌کنند، بنابراین به دولت هشدار می‌دهیم که قیمت منطقی را اعلام کند.

چندی پیش عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران به باشگاه خبرنگاران‌جوان اعلام کرد که هزینه‌های تولید شوخی‌بردار نیست و همواره هزینه‌های تولید با احتساب سود منطقی باید در نظر گرفته شود، در غیراین صورت کشاورزان رغبتی به تحویل گندم به مراکز خرید ندارند.

همچنین رئیس بنیاد ملی گندمکاران بارها گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی پیش‌بینی می‌شود که تولید گندم به ۱۲ میلیون تن برسد، اما میزان خرید به اصلاح قیمت بستگی دارد.

وضعیت تولید گندم‌مطلوب است/ تولید گندم به ۱۲ میلیون تن می‌رسد

آقای علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به شرایط بارندگی، وضعیت سبزینگی مزارع به جزء ۲ تا ۳ استان مطلوب است که با رعایت مسائل و توصیه‌های فنی پیش‌بینی می شود که تولید گندم به ۱۲ میلیون تن برسد.

به گفته او، براساس آنالیز هزینه‌های تولید، قیمت ۱۷ هزارتومانی به ازای خرید تضمینی هرکیلو گندم پیشنهاد شده بود که با تصویب این نرخ برآورد می شد که خرید تضمینی به ۸ تا ۸ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برسد.

ایمانی ادامه داد: تا قبل از اصلاح نرخ خرید تضمینی به ۱۵ هزار تومان، کشاورزان تمایل چندانی به تحویل گندم به مراکز خرید نداشتند به طوریکه میزان خرید به ۱۵۰ هزارتن هم نرسیده است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید انتظار می رود که بعد از تعطیلات جلسه شورا برگزار شود و نرخ منطقی اعلام شود.

بنیاد گندمکاران براساس آنالیز‌هایی که در استان‌های مختلف انجام داده به قیمت مشخصی برای گندم رسیده و این بنیاد برای خرید تضمینی گندم قیمت هر کیلو ۱۷ هزار تومان را پیشنهاد داده بود که کمیسیون کشاورزی مجلس نیز با آن موافقت کرد، اما این قیمت باید به رئیس جمهور اعلام شود و تاییدیه نهایی بگیرد.

قیمت خرید هر کیلو گندم در کشورهای همسایه ۳۶ هزار تومان

آقای جلال محمود‌زاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: هم اکنون قیمت گندم در کشورهای اطراف همچون عراق ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان است که با نرخ ۱۳ هزار تومانی خرید کشاورزان به سبب گرانی نهاده‌های دامی ناگریز به استفاده به عنوان خوراک دام، قاچاق بخشی از آن  و شخم زدن مزرعه و استفاده از آن به کود آلی بودند و حتی بسیاری از کشاورزان حاضر نیستند در ماه های آتی آبیاری کنند.

به گفته او، با توجه به افزایش هزینه‌های تولید اعم از کود، سم و ماشین آلات کشاورزی، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم نباید کمتر از ۱۷ هزارتومان باشد.

محمودزاده ادامه داد: با اصلاح قیمت به نرخ منطقی پیش‌بینی می‌شود که میزان خرید به ۸ تا ۹ میلیون تن برسد، چنانچه نرخ خرید کمتر از ۱۷ هزارتومان باشد، میزان خرید به بیش از ۴ میلیون تن نمی‌رسد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کمیسیون کشاورزی طی نامه‌ای به رئیس جمهور، خواستار بررسی هرچه سریع‌تر اصلاح نرخ شدند که حال با اعلام نرخ ۱۵ هزارتومانی باید منتظر ماند و دید که میزان تحویل گندم کشاورزان چگونه است.

براساس اصلاح قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی مصوب ۵ آبان ١٣٩٩ مجلس شورای اسلامی، وظیفه تعیین قیمت تضمینی بر عهده شورای قیمت‌گذاری است و اقدام دولت در تصویب و اعلام قیمت تضمینی خرید گندم، خلاف قانون مجلس است. حال باید دید آیا قیمتی که اخیرا برای خرید تضمینی گندم تعیین شده مورد توافق شورای قیمت‌گذاری است یا در جلسه شورا ممکن است این نرخ اصلاح شود.

منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا