برندهای ایرانی

برندسازی غذاهای محلی؛ جاذبه‌ای بی‌نظیر برای گسترش گردشگری

پایگاه خبری توسعه برند، معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان، گفت: غذا بخشی از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس هر ملت بوده که متناسب با آناتومی و جغرافیای آن منطقه شکل گرفته است.

رضا گنجعلی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: به دلیل وجود تنوع اقلیمی، آب و هوایی، فرهنگی و اجتماعی در کشور، فهرست غذاهای ایرانی یک گنجینه مهم فرهنگی به شمار می‌آید که در این راستا سیستان و بلوچستان ۳۱ نمونه غذای محلی منطقه را با توجه به وجود غذاهای هندی، پاکستانی، عمانی و کشفیات شهر سوخته مبنی بر نُه نمونه غذا، در میراث ناملموس به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: در راستای برندسازی گردشگری خوراکِ سیستان و بلوچستان، اقدامات بی نظیری در دستور کار قرار دارد به گونه‌ای که در هیچ جای ایران این برندسازی وجود ندارد که غذای چند کشور در آن طبخ شود، در این زمینه گردشگران می‌توانند حدود ۴۰ نمونه غذای هندی، پاکستانی، عمانی و چند نمونه غذای پیش از تاریخ را با یک سفر به این دیار تناول کنند.

این مقام مسئول برگزاری جشنواره بین المللی غذا در سیستان و بلوچستان را اقدام مهمی برای برند سازی غذاهای استان در صنعت گردشگری دانست و گفت: این اقدام برای اولین بار در مهرماه ۱۴۰۱ در هفته گردشگری با حضور چهار کشور «مقیمهای عمانی، افغانی، هندی و پاکستانی» رقم خورد؛ امید که در راستای توسعه صنعت گردشگری غذایی این رخداد هر سال با تنوع باشکوه‌تری گسترش یابد تا به زودی شاهد برگزاری جشنواره‌های غذایی در این استان باشیم.

گنجعلی با اشاره به اینکه ارتقا رفاه و توسعه اقتصاد جوامع محلی در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار، از اهداف برگزاری این جشنواره است، بیان کرد: تنوع بخشی به جاذبه‌های گردشگری استان با تاکید بر تنوع غذایی موجود با توجه به ذائقه گردشگران داخلی و بین المللی هدف دیگر برگزاری جشنواره‌های غذایی گردشگری است.

وی ادامه داد: غذاهای یزدی، بیرجندی و کرمانی‌های مقیم در زاهدان از دیگر غذاهای این خطه به شمار می‌روند، کما اینکه از ۹ نمونه غذای کشف شده در شهر سوخته سه غذا در نمایشگاه بین‌المللی تهران توسط رئیس فدراسیون گردشگری خوراک و مدیر گردشگری داخلی وزارت خانه مطبوع رونمایی صورت گرفت و تناول غذاها توسط بازدیدکنندگان انجام شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یکی از برنامه‌های مهم در دستور کار را نامگذاری یک خیابان به عنوان «خیابان غذا» در جنب خیابان امداد زاهدان کنار موزه میراث فرهنگی با تعبیه کانکس ویژه غذاهای مختلف عنوان و افزود: با توجه به اینکه بسیاری از آئین‌ها، آداب، سنت‌ها و رسوم رفته‌رفته در حال فراموشی هستند با برگزاری اینگونه برنامه‌ها حفاظت پاسدارانه از میراث ناملموس صورت خواهد گرفت که از نشستن غبار فراموشی بر میراث ماندگارمان جلوگیری خواهد کرد و راهی برای آشنایی با خوراک اقوام ایجاد می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا