وب گردی

تک تیرانداز ایرانی که صدام را به دردسر انداخت

گردان یک نفره صداش زد. این لقب را فرمانده اش شهید هرازی به او داده بود و همیشه می گفت بعد از اینکه بر خدا و اهل بیت (ع) توکل کردم امیدم به دست عبدالرسول است. شهید عبدالرسول زارعین برای خود معجزه بود تا جایی که بهترین تک تیراندازان جهان را برای یافتن خود به خدمت گرفته بود و در بین بعثی ها به «صیاد خمینی» شهرت داشت. زرین در طول ۴ سال حضور خود در جبهه ها بیش از ۳۰۰۰ گلوله شلیک کرد. او معتقد بود که تیرها از بیت المال تهیه می شود و نباید به بیراهه رفت. علی اصغر زرین در سالگرد شهادت پدرش درباره این قهرمان ملی صحبت کرد.

پشت چهره جدی او بسیار دلسوز بود
وی در سال ۱۳۲۰ در روستای کلاگل از توابع شهرستان کهگیلو به دنیا آمد. او در کودکی پدر و مادرش را از دست داد و عمویش از او نگهداری کرد. او در نوجوانی موفق شد اقوام پدری خود را در اصفهان پیدا کند و برای کار و زندگی با آنها ساکن شود. عبدالرسول موفق شد در حوالی «مسجد باباعلی عسگر» اصفهان یک مغازه پوشاک راه اندازی کند و مشغول به کار شد و دست به فروش لباس زد. خیلی زود سودآور شد. با توجه به شرایط خوب او، خانواده و عزیزانش به سرعت آستین ها را بالا زدند و به زندگی او نظم دادند. علی اصغر زرین از خاطرات پدرش چنین می گوید: «روزهای تعطیل ما را به پارک می برد. او همچنین تفنگ بادی خود را حمل می کند. هدفش خوب بود گاهی با ما و دیگر بچه های محل در کوچه فوتبال بازی می کرد. وقتی از جبهه آمد به مدرسه ما سر زد تا از وضعیت تحصیلی ما مطلع شود. عبدالرسول در پشت چهره جدی او بسیار دلسوز و مهربان بود. به گونه ای که بیشتر افراد خانواده دوست دارند در خانه او مهمان باشند. شب یلدا همه فامیل را جمع کرد و سعی کرد با شوخی هایش همه را راضی کند. گاه نی دمید و فضای شادی ایجاد کرد».

دست راست شهید خرازی
با شروع جنگ، عبدالرسول مغازه لباس خود را ترک کرد و به کردستان رفت. در آنجا با شهید خرازی آشنا شد و تا آخرین لحظه در کنار این سردار جوان ماند. علی اصغر به نقل از شهید خرازی، شیوه جنگیدن پدرش را بازگو می کند که چگونه در کوهستان خود را مبدل کرده و کومله را از دور هدف قرار داده است. وی توضیح می دهد: پدرم با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت این نهاد نظامی درآمد. به اتفاق شهید خرازی به جبهه سلیمانیه رفت و در درهوئن ستادی تأسیس کرد. شهید هرازی همیشه می گفت صبح عملیات بعد از توکل به خدا و یاری ائمه چشمانم مثل دستان طلا بود.

او تجربه نظامی چندانی نداشت، اما در هماهنگی امور نظامی مهارت زیادی داشت. عبدالرسول یک عادت زیبای دیگر داشت; هر وقت می خواست از سلاح استفاده کند، ابتدا وضو می گرفت و این آیه از سوره انفال را ذکر می کرد که می فرماید: چون تیر (یا خاک) انداختی، نه تو که خدا پرتاب می کند، تیر را پرتاب می کرد. تعداد تیرها را در دفترش ثبت می کرد، معتقد بود که نباید هدر رود، بنابراین تمام دقت خود را در تیراندازی گذاشت، شهید خرازی عبدالرسول را دست راست خود می دانست، حضور او در جبهه برای مردم دغدغه مند بود. اگر متوجه شود بچه ها خسته و بی حوصله هستند، آنها را شاد می کند و با کشتن یک عراقی به آنها انرژی می دهد.

۲۰ تک تیرانداز برای کشتن یک نفر
عبدالرسول در عملیات رمضان در عرض ۳ ساعت ۷۰ تک تیرانداز و نیروهای عراقی را مورد اصابت قرار داد. او در عملیات والفجر ۴ به تنهایی ۴۰ نفر از نیروهای دشمن را که می خواستند از پشت ارتفاعات کانیمنگاه رخنه کنند، به تفاهم رساند. حتی به گفته شهید خرازی، او در مرحله سوم عملیات والفجر ۴ پیروز شد. «در یکی از درگیری‌ها، حدود ۲۰۰ ایرانی با ارتش چند هزار نفری عراق روبرو می‌شوند. پس از بحث های زیاد، فرماندهان تصمیم گرفتند کانالی ایجاد کنند تا بتوانند به عراقی ها برسند. پدرم مسئول این کار خواهد بود. حفر کانال چند ماه طول می کشد، اما عملیات با موفقیت انجام می شود. عراقی ها ترس عجیبی از او داشتند. زیرا با اردک هایی که ساخته بود رعب و وحشت را در جبهه دشمن کاشت و باعث وحشت فرماندهان بعثی شد. به همین دلیل به او می گویند «صیاد خمینی». صدام ۲۰ نفر از بهترین تک تیراندازهای جهان را برای کشتن او استخدام کرد.

شکارچیان شکار در خیبر
چند روز قبل از شروع عملیات به دیدار خانواده رفت. وی در پاسخ به درخواست همسرش برای ماندن بیشتر می گوید من نظامی هستم و حضورم در جنگ الزامی است. زمزمه هایش را حساب می کند و بعد از چند روز راهی منطقه می شود. در عملیات خیبر خمپاره ای نزدیک او منفجر شد و به شهادت رسید. علی اصغر به شادی عراقی ها که با شعر می خواندند می گوید: شکارچی خمینی را کشتیم.

زرین، تک تیرانداز سینما
بسیاری از فیلمسازان برای ساختن فیلم به سراغ قهرمانان ملی و مذهبی می روند و با قهرمان نشان دادن آنها، مخاطب را به سمت فیلم های خود جذب می کنند. یکی از این آثار که چند سال پیش با موضوع گوشه هایی از زندگی شهید عبدالرسول زرین تک تیرانداز دلیر ایرانی در سینماهای کشور به نمایش درآمد، فیلم «تک تیرانداز» است. کامبیز دیرباز بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون توانسته نقش شهید زارین را برای مخاطب باورپذیر کند. این فیلم اولین بار در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و نامزد دریافت ۵ سیمرغ بلورین جشنواره شد و در نهایت سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه میدانی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم ملی را از آن خود کرد.

منبع: همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا