اقتصادی

رونمایی از چهار محصول راهبردی ایران ساخت صنعت پتروشیمی

پایگاه خبری توسعه برند، صبح امروز همزمان با روز ملی فناوری و نوآوری ایران‌ساخت و با حضور معاون علمی رییس‌جمهور و دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو از چهار محصول و فناوری استراتژیک صنعت پتروشیمی رونمایی شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این مراسم از فناوری های بومی شده تولید نفت کوره کم سولفور، کاتالیست اتیلن اکساید، کاتالیست تبدیل استیلن در جریان اتیلن (استیلن کانورتور) و نیز کاتالیست ایزومریزاسیون زایلن ها و اتیل بنزن به پارازایلین رونمایی شد.

تولید بار اول کاتالیست اتیلن اکساید

شرکت دانش بنیان اکسیرنوین فرآیند آسیا برای نخستین بار در کشور با کمک جمعی از نخبگان دانشگاهی و با صرف هزینه ای بالغ بر پنج میلیون یورو برای تحقیقات پس از ۱۳ سال تحقیق موفق به ساخت این کاتالیست راهبردی شده است. شرکت با سرمایه گذاری حدود ۵۰ میلیون یورو خط تولید صنعتی این کاتالیست را با ظرفیت ۵۰۰ تن در سال راه‌اندازی کرده که با تولید داخلی آن، سالانه ۲۰۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی حاصل می‌شود

در حال حاضر قرارداد پتروشیمی مروارید در حال نهائی شدن است  و در زمینه صادرات این محصولات به روسیه هم بر اساس مذاکرات و تائیدیه فنی صادر شده از طرف شرکت روسی، آماده انعقاد قرارداد است.

بومی سازی فناوری نفت کوره کم سولفور

شرکت اکسیرنوین فرآیند آسیا برای اولین بار در کشور و با کمک جمعی از نخبگان دانشگاهی و با  ۴.۵ میلیون یورو هزینه تحقیقاتی  پس از چهار سال تحقیق موفق به طراحی، مهندسی و اجرای فناوری تولید نفت کوره کم سولفور شده است. این شرکت با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان نسبت به امضای قرارداد با شرکت پالایش نفت لاوان به مبلغ ۳۶ میلیون یورو جهت ساخت و نصب و راه‌اندازی این خط تولید اقدام کرده است. همچنین تفاهم‌نامه‌ای در این راستا با شرکت پالایش نفت شیراز نیز منقعد شده است. در صورت راه اندازی سه واحد برای پالایشگاه های کشور فروش این فناوری بالغ بر ۵۰۰ میلیون یورو و سودآوری آن ۵۰میلیون یورو در سال خواهد بود.

تولید بار اول کاتالیست تبدیل استیلن در جریان اتیلن (استیلن کانورتور)

این کاتالیست راهبردی صنعت پتروشیمی برای نخستین بار در کشور  توسط این شرکت دانش‌بنیان با صرف بالغ بر دو میلیون یورو برای هزینه های تحقیقاتی و پس از پنج سال تحقیق تولید شده است.

با راه اندازی خط تولید این کاتالیست، مقدار ۱۰۰ تن جهت تحویل به پتروشیمی گچساران پس از تست نهائی در پتروشیمی گچساران تولید خواهد شد.

این کاتالیست در پتروشیمی های بندرامام،پتروشیمی ایلام و پتروشیمی امیرکبیر نیز کاربرد داردکه میزان ارزبری وارداتی آن حدود ۱۰ میلیون یورو است  و از جمله کاتالیست های استراتژیک این صنعت به شمار می‌رود.

کاربرد اصلی و کلیدی کاتالیست‌های تولیدشده توسط شرکت دانش‌بنیان اکسیر نوین فرآیند آسیا در صنعت نفت، گاز و به ویژه پتروشیمی است؛ نفت خام باید در برش‌های مختلف تصفیه شود و یا فرآیندهای مختلفی روی برش‌های مختلف نفتی انجام شود و این شرکت نیز برای هر فرآیندی، کاتالیست مربوط آن را تولید کرده است.

تولید بار اول کاتالیست ایزومریزاسیون زایلن ها و اتیل بنزن به پارازایلین

این شرکت دانش‌بنیان با صرف بالغ بر پنج میلیون یورو هزینه‌های تحقیقاتی، پس از شش سال تحقیق و فناوری موفق به تولید کاتالیست ایزومریزاسیون زایلن ها و اتیل بنزن به پارازایلین شده و پس از تست نهائی در شرکت پتروشیمی بوعلی سینا مقدار ۷۶ تن آن تولید و مورد تست نهائی قرار خواهد گرفت. میزان ارزبری واردات این کاتالیست حدود ۲۵ میلیون یورو بوده است.

تولیدات شرکت دانش‌بنیان اکسیر نوین فرآیند آسیا زمینه‌ساز اشتغال ۶۰۰ نفر به طور مستقیم و صرفه‌جویی ارزی سالیانه ۳۰۰ میلیون دلار سالیانه شده است.

این شرکت دانش‌بنیان تا کنون موفق شده است بیش از ۷۰ نوع محصول از جمله کاتالیست‌ها را تولید کند و به تامین نیاز کشور در این حوزه بپردازد. کاتالیست نانوساختار دهیدروژناسیون (NR13)، کاتالیست نانوساختار تصفیه هیدروژنی (HTR۲۲۲LA)، کاتالیست نانوساختار ایزومریزاسیون (۱۸۹ISOC) و کاتالیست نانوساختار آروماتیک سازی (AHT۲۵BS۲) از جمله محصولات این شرکت هستند که گواهی‌نانومقیاس دریافت کرده‌اند.

دستیابی به دانش فنی تولید کاتالیست های کلیدی و استراتژیک صنعت نفت، دستیابی به راهکارهای مؤثر ارتقا کیفیت محصولات و حذف یا کاهش آلاینده‌های محیط زیستی، طراحی و ارائه لایسنس واحدهای شیمیایی و پتروشیمیایی، تولید کاتالیست های زیگلرناتا در واحدهای پلیمری و صادرات کاتالیست های استراتژیک صنعت نفت به کشورهای دیگر از برنامه‌های در دست اقدام این شرکت به شمار می‌رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا