برندهای ایرانی

محصولی منحصر به فرد از خراسان جنوبی که منتظر برندسازی است

پایگاه خبری توسعه برند، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با اشاره به اینکه عناب گیاهی مقاوم به کم آبی است و با اقلیم خراسان جنوبی سازگار است، گفت: توسعه کشت عناب و ایجاد صنایع تبدیلی می‌تواند کاهش نرخ مهاجرت روستائیان، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی منطقه را سبب شود.

حسین راغ آرا اظهارکرد: عناب، محصول مزیت دار خراسان جنوبی است ولی تا کنون اقتصاد استان از این محصول ارزشمند بهره لازم را نبرده است.

وی با اشاره به اینکه عناب گیاهی مقاوم به کم آبی است و با اقلیم خراسان جنوبی سازگار است، افزود: توسعه کشت عناب و ایجاد صنایع تبدیلی می‌تواند کاهش نرخ مهاجرت روستائیان، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی منطقه را سبب شود.

حسین راغ آرا با بیان اینکه امروزه مصرف عناب محدود به مصرف به عنوان یک خشکبار و همچنین دمنوش آن جهت درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: ده‌ها فراورده از این محصول قابلیت عرضه به بازار را دارد و  فراورده‌های غذایی و دارویی و بهداشتی متنوعی از میوه، برگ و هسته این محصول توسط کشور چین تولید و در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی گفت: انواع شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های سالم، خوراکی‌ها و میان وعده‌های فراسودمند، داروهای ضد افسردگی، کرم و شامپو عناب در بازارهای جهانی با برندهای تجاری کشور چین عرضه می‌شوند.

راغ آرا با اشاره به مراحل اجرای این طرح پژوهشی بیان کرد: به دنبال انجام مطالعات کتابخانه‌ای و بررسی پیشینه مطالعات انجام شده با موضوع عناب و محوریت اقتصاد و بازاریابی، در گام دوم از طریق مصاحبه با گروه‌های پژوهشگران و متخصصان، مسئولین استانی، تولید کنندگان عمده، تجار و بازرگانان و مصرف کنندگان حرفه‌ای مجموعه موانع عدم توسعه اقتصادی این محصول در خراسان جنوبی احصاء خواهد شد.

وی با بیان اینکه این طرح به کارفرمایی کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب توسط مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک (بیرناب) انجام می‌شود، گفت:  نتایج این طرح ضمن بیان چالش‌های عدم توسعه اقتصادی عناب، راهکارهای عملیاتی در خصوص رفع این موانع را از دیدگاه متخصصان به مسئولین و متولیان استان  ارائه خواهد داد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با تاکید بر ماموریت و رسالت بیرناب با عنوان «خلق ثروت از مزیت‌های منطقه»، گفت: شناسایی چالش‌ها و موانع توسعه اقتصادی محصول زرشک نیز به عنوان دومین اولویت در دستور کار مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک قرار دارد.

وی یادآور شد: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال ۱۳۹۴ با ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، جذب هیات علمی و نیروی متخصص و متعهد، تخصیص ۱۴ هکتار به کشت محصولات مزیت دار منطقه با رویکرد تحقیقاتی، ایجاد دو ساختار پژوهشی و تجاری در جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، چاپ ۵ کتاب، ثبت اختراع بیش از ۱۰ فراورده از عناب، برگزاری اولین همایش ملی عناب،  ثبت برند تجاری بیرناب با هدف عرضه محصولات در بازارهای ملی و بین المللی در جهت ایجاد ارزش افزوده و توسعه بازارهای عناب فعال است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا