وب گردی

تهدید شدید ایران

گزارش اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران، حملات سایبری گسترده به سازمان‌های دولتی فرانسه، حملات سنگین آمریکا و انگلیس به یمن، بیانیه «سنتکام» درباره عملیات ارتش یمن در دریای سرخ و آزمایش یک موشک با قابلیت حمل کلاهک های متعدد از هند، از مهم ترین رویدادهای منطقه ای و بین المللی در روز گذشته است.

جامعه اطلاعاتی آمریکا در انتشار گزارش سالانه خود درباره آنچه تهدیدات بین‌المللی می‌خواند، ادعاهایی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران و نقش این کشور در منطقه مطرح کرد و به موضوعات دیگری از جمله نقش چین در صحنه جهانی، تنش‌ها در منطقه قفقاز و ارتش کره شمالی پرداخت. فعالیت ها. البته آنچه مهم است موضوع ایران و موضوعات مرتبط با آن است، اولاً گزارش جامعه اطلاعاتی تاکید ویژه ای بر مشکل هسته ای ایران دارد و بیان می کند که اگرچه ایران در موضوع هسته ای پیشرفت چشمگیری داشته است، اما به دنبال هسته ای نبوده است. تسلیحات و این مشکل اصلی است و نقشی در رویکرد دفاعی ایران ندارد. رویکردی که در واقع از موضع ایران حمایت می کند.

قدرت نظامی ایران

نکته جالب در این گزارش در بخش نظامی و سایبری است که از ایران به عنوان یکی از قدرت های مهم در این دو حوزه یاد می کند و در بحث نظامی نیز به قدرت ترکیبی ایران به دلیل استفاده از تجهیزات مهم اشاره می کند. در هر دو زمینه سایبری و نظامی، این گزارش به دنبال قلدری ایران برای افزایش تهدیدات علیه آمریکا بود. این گزارش ادامه می دهد: اگرچه تهران از سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است که دیگر به هیچ یک از محدودیت های برجام (توافق هسته ای) پایبند نیست و برنامه هسته ای خود را به میزان قابل توجهی گسترش داده است، اما نظارت و فعالیت های آژانس را کاهش داده و در صورت تمایل به تولید سلاح هسته ای. ، این کشور را در چنین موقعیتی قرار می دهد. ادعای عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی ۲۰۲۰ بدون اشاره به اینکه چرا ایران، یک سال و نیم پس از خروج یکجانبه دولت سابق آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ و بازگرداندن تحریم‌های آن و اعمال تحریم‌های جدید، مطرح می‌شود. عدم تحقق وعده‌های شرکای اروپایی برجام برای کاهش تأثیر تحریم‌های آمریکا با ایجاد مکانیسم‌هایی برای عادی‌سازی روابط تجاری با ایران، اعلام کرد که بر اساس ماده ۳۶ برجام، از تعهدات داوطلبانه شما در توافقنامه خارج می‌شود. چندین مرحله افزایشی علاوه بر این، اگرچه دولت جو بایدن مذاکرات غیرمستقیم با ایران را در وین با مشارکت سایر اعضای برجام برای احیای این توافق در مارس ۲۰۲۱ از سر گرفت و پیشرفت هایی در این توافق حاصل شد، اما این مذاکرات به دلیل طرح موضوعاتی فراتر از برجام توسط کشورهای عضو برجام است. شرکای غربی از جمله مشکلات داخلی ایران و اتهام حمایت نظامی تهران از مسکو در جنگ اوکراین (ادعای رد شده از سوی ایران و روسیه) برای مدت طولانی مورد اعتراض قرار گرفته است.

با این حال، ایران تاکید کرد که اگر طرف های توافق حسن نیت و اراده سیاسی لازم را از خود نشان دهند، آماده است تا یک توافق خوب را در وین برای لغو همه تحریم ها نهایی کند. به گونه ای که با منافع ملی کشور منطبق باشد. در بخشی دیگر از گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا آمده است: چین توانایی رقابت مستقیم با آمریکا و متحدانش را دارد و نظم حقوقی جهانی را به گونه‌ای تغییر می‌دهد که با شکست آمریکا، در خدمت قدرت پکن و این کشور باشد. سبک حکمرانی چالش های جدی جمعیتی و اقتصادی پیش روی چین نیز ممکن است این کشور را به یک بازیگر جهانی خصمانه تر و غیرقابل پیش بینی تبدیل کند. این گزارش می افزاید: رئیس جمهور شی جین پینگ چین را قدرت پیشرو در شرق آسیا و قدرت پیشرو در صحنه جهانی می داند. حزب کمونیست چین با تضعیف نفوذ ایالات متحده، ایجاد اختلاف و بدتر شدن روابط بین ایالات متحده و شرکای آن، و حمایت از هنجارهای جهانی که با نظام استبدادی آن سازگار است، به دنبال غلبه بر چالش های اعتبار و مشروعیت خواهد بود. مهمتر از همه، جمهوری خلق چین تایوان را مجبور خواهد کرد تا با خود متحد شود. اقدامی که منجر به برانگیختن لحظات حساس مهمی در روابط وی با آمریکا خواهد شد. ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین حاکی از آن است که چین به دنبال تبدیل شدن به یک ابرقدرت علم و فناوری جهانی و استفاده از این برتری فنی برای اهداف اقتصادی، سیاسی و نظامی است. در این مقاله درباره منطقه قفقاز نیز آمده است: با وجود فقدان معاهده صلح دوجانبه، خطرات کمی برای جنگ تمام عیار بین ارمنستان و آذربایجان وجود دارد. ارزیابی جامعه اطلاعاتی این است که اگر درگیری رخ دهد، کوتاه مدت و با شدت کم خواهد بود. اطلاعات آمریکا همچنین به افزایش خطر درگیری‌های قومی در بالکان غربی در کوزوو و بوسنی اشاره کرد و رهبران ملی‌گرای این کشور را متهم کرد که از تنش‌های قومیتی برای اهداف سیاسی استفاده می‌کنند که به گفته آنها تأثیر منفی بر منافع اتحادیه اروپا و ناتو در منطقه خواهد داشت.

به رسمیت شناختن چالش های ایران و متحدانش

در این پیشنهاد علناً برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، اما برخلاف این گزارش‌ها، رویکرد کشورهای غربی و حتی آمریکا مبتنی بر تهدید ایران در بحث هسته‌ای است. به گونه ای که در هفته های اخیر تروئیکای اروپایی ادعاهایی را در این زمینه مطرح کرده است. از سوی دیگر در بحث منطقه ای، این گزارش از ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای یاد می کند که در کنار کشورهایی مانند چین، روسیه و بازیگران غیردولتی، برتری آمریکا را در این چارچوب به چالش می کشد. در این گزارش همچنین آمده است که ایران با حمایت گروه های مقاومت در منطقه به دنبال تثبیت موقعیت خود و کاهش درگیری احتمالی خود با آمریکا است. بنابراین در این گزارش در بحث منطقه ای دو گزاره به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است. اول، حمایت ایران از گروه های مقاومت و دوم، تلاش ایران برای برهم زدن روند عادی سازی. در این گزارش به حمایت ایران از گروه‌های مقاومت در آینده ادامه می‌دهد و در راستای طرح مقابله با آمریکا و اسرائیل به این موضوع می‌پردازد.

منبع: جام جم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا