وب گردی

۶ دلیلی که باعث سفت شدن پدال ترمز می شود

قبل از اینکه دلیل سختی پدال ترمز را بفهمید، بهتر است بدانید که سیستم ترمز چگونه کار می کند.

در سیستم ترمز هیدرولیک با فشار دادن پدال ترمز روغن ترمز فشرده و متراکم می شود و نیروی حاصل از این فرآیند کفشک های ترمز را به دیسک های خودرو فشرده می کند و در نتیجه انرژی مکانیکی به انرژی گرمایی تبدیل می شود. در اثر اصطکاک و سرعت خودرو کاهش می یابد.

این سیستم در نگاه اول بسیار ساده و بدون عارضه به نظر می رسد اما بهتر است بدانید وجود هرگونه نقص در این سیستم باعث کاهش کارایی و کارایی ترمزهای خودرو می شود که در نهایت منجر به اتصال ترمز می شود.

البته عوامل دیگری مانند آلودگی اجزای سیستم ترمز یا روغن ترمز به دلیل ورود گل و لای و آلودگی هوا وجود دارد که می تواند عملکرد ترمز را کاهش داده و در نهایت باعث سفت شدن ترمز شود.

همچنین تعمیر سیستم ترمز خودرو در منزل امکان پذیر نیست و برای تعمیر آن باید توسط صنعتگران واجد شرایط انجام شود. بنابراین در صورت وجود هر گونه مشکل در سیستم ترمز یا سفت بودن پدال ترمز، بهتر است برای رفع این مشکل به افرادی مراجعه کنید که مهارت و تجربه کافی در این زمینه را دارند.

دلایل سفتی پدال ترمز

یکی از دلایل اصلی سفتی پدال ترمز، تقویت کننده ترمز است. اگر تقویت کننده ترمز ضعیف باشد، نمی تواند خلاء کافی تولید کند. به این معنی که وقتی پای خود را روی پدال ترمز فشار می دهید، هیچ کمکی از تقویت کننده نخواهید گرفت و باعث سفت شدن پدال می شود.

اندازه نادرست اجزای سیستم ترمز

اگر به تازگی بوستر ترمز خودروی خود را تعویض کرده اید و فشار دادن پدال ترمز همچنان سخت است. این به این دلیل است که قطعات تعویضی اندازه اشتباه دارند. استفاده از تقویت‌کننده‌های سنگین‌تر و شلنگ‌های بزرگ‌تر از اشتباهات رایج مکانیک‌های بی‌تجربه است.

نشتی شلنگ جاروبرقی

اگرچه علت اصلی سفتی ترمز مربوط به تقویت کننده ترمز است، اما گاهی اوقات خرابی سایر اجزای این سیستم نیز باعث سفتی ترمز می شود. در برخی موارد، شلنگ خلاء شروع به نشت می کند و اثر خلاء را بر روی سیستم ترمز کاهش می دهد.

عملکرد نادرست شیر ​​برگشت

این شیر که وظیفه کنترل خروج هوا از بوستر و جلوگیری از ورود هوا به آن را دارد، گاهی اوقات ممکن است بشکند یا آسیب ببیند. این عملکرد ضعیف همچنین باعث می شود که پدال ترمز گرفته شود.

مشکل کفش

کفشک ها یکی دیگر از اجزای بسیار مهم سیستم ترمز هستند که لنت های ترمز در آن قرار می گیرند. زاویه نامناسب کفشک ها و یا آسیب دیدگی آنها یکی از دلایل بروز مشکلاتی در سیستم ترمز خودرو است که می تواند منجر به بسته شدن ترمزها شود. با تعویض کفش یا تعمیر آن می توانید مشکل سفتی ترمز را حل کنید.

روغن ترمز آلوده است

برخی از طرح های سیستم ترمز بیرون هستند و دائماً در معرض خاک و گل هستند. با نفوذ این عناصر به داخل روغن ترمز، کارایی ترمزها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

رنگ روغن ترمز باید زرد کهربایی باشد و تغییر در این رنگ به معنای قدیمی و کثیف بودن آن است. بنابراین بهتر است در صورت سفت شدن پدال ترمز در اولین قدم روغن ترمز خودرو خود را تعویض کنید و مطمئن شوید که از روغن ترمز مرغوب و مطمئن استفاده می کنید.

در هر صورت بهتر است پس از طی مسافتی در حدود ۴۰ تا ۶۰ کیلومتر روغن ترمز را تعویض کنید.

علائمی که به ما می گوید پدال ترمز ماشین ما سفت است

سفت شدن پدال ترمز علائم خاصی دارد که به راحتی می توان از وجود این مشکل خبر داد، اولین علامت سفت شدن پدال ترمز نسبت به حالت عادی است.

سختی پدال ترمز باید در حد متوسط ​​باشد و شل یا سفت شدن آن نشان دهنده مشکل در سیستم ترمز خودرو است. همچنین بهتر است بدانید که معیار خاصی برای درک سختی پدال ترمز وجود ندارد و بستگی به تجربه هر فرد دارد و از خودروهای دیگر متفاوت است.

اما در صورت بروز مشکل در سیستم ترمز خودرو به سرعت قابل مشاهده خواهد بود و تفاوت محسوسی در درجه سختی پدال ترمز معمولی و پدال ترمز سخت وجود دارد که با یک بار فشار دادن ترمز متوجه آن می شوید. .

همچنین یکی دیگر از نشانه های سایش ترمز افزایش مسافت طی شده پس از توقف است. اگرچه این مشکل به دلایل مختلفی آشکار می شود، اما اگر در کنار افزایش نیروی مکانیکی لازم برای فشار دادن پدال ترمز قرار گیرد، نشانه قطعی از سفت شدن ترمز خودرو است.

حل مشکل سفتی پدال ترمز

پس از بررسی و مشخص شدن علت سفتی پدال ترمز می توانید با تعویض قطعه مورد نظر این مشکل را برطرف کنید. اگر سفتی پدال ترمز به دلیل قدیمی بودن یا آلوده بودن روغن ترمز باشد، با تعویض روغن ترمز می توان مشکل را حل کرد.

برای تعویض روغن ترمز می توانید مراحل زیر را انجام دهید.

درپوش مخزن را بردارید.

آچار را به آرامی زیر مخزن بلغزانید. مراقب باشید که فقط از نوک آچار و پیچ گوشتی استفاده کنید.

اگر هنگام برداشتن مخزن آچار تمیز نباشد، روغن ترمز سرریز می شود.

سیال قدیمی را از مخزن خارج کرده و مخزن را با مایع جدید و تازه پر کنید.
را
می توانید به صورت دستی بررسی کنید که آیا این مایع برای وسیله نقلیه شما مناسب است یا خیر. زیرا این نوع مایعات برای همه خودروها مناسب نیستند.

یک ظرف سوراخ دار زیر چرخ عقب سمت راست قرار دهید. قانون کلی این است که با دورترین ترمز از سیلندر که چرخ سمت راست است شروع کنید.

به آرامی به سیلندر نزدیک شوید و با سمت چپ ماشین کار را تمام کنید.

سوپاپ اگزوز را تا نیمه باز کنید و از کسی بخواهید که پدال ترمز را فشار دهد. هنگامی که جریان مایع کاهش می یابد می توانید دریچه را ببندید.

از نفر دوم بخواهید دوباره ترمز را فشار دهد و سپس دوباره این روند را تکرار کنید.

این کار را تا زمانی تکرار کنید که روغن ترمز شفاف و تمیز شود و هیچ حبابی داخل آن نباشد.

این کار را برای هر دو چرخ انجام دهید

هنگامی که روغن ترمز به درستی جاری شود، پدال احساس بهتری پیدا می کند و اگر گل و لای دوباره در آن گیر کند مشکلی ایجاد می شود.

لازم به ذکر است که در برخی مقالات در اینترنت ذکر شده است که می توانید این مشکل را در خانه حل کنید، اما باید در نظر داشته باشید که تعمیرات مربوط به سیستم ترمز خودرو فرآیندهای پیچیده و تخصصی است و بهتر است آن را به دان بسپارید تا رفع شود. ; بنابراین، رفع مشکل سفت کردن پدال ترمز در منزل توصیه نمی شود، زیرا پس از بازکردن سیستم ترمز خودرو، ممکن است برای مونتاژ و بستن آن با مشکل مواجه شوید که اگر این اتفاق بیفتد، خودروی شما روی زمین می ماند و برای انتقال آن باید پول پرداخت کنید.

همچنین برای رفع این مشکل همیشه از قطعات و خدمات اورجینال کارگاه های معتبر استفاده کنید تا پس از تعمیر سیستم ترمز با مشکل خاصی مواجه نشوید و به یاد داشته باشید که سیستم ترمز خودرو عمر مفید خوبی دارد و در صورت سالم بودن و استفاده صحیح از آن ، می تواند چندین سال کار خود را به درستی انجام دهد.

نتیجه

سفت شدن پدال ترمز یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای هر خودرو و راننده ای پیش بیاید و کیفیت و لذت رانندگی را تحت تاثیر قرار دهد و در دراز مدت باعث ساییدگی سیستم ترمز شود. در این مقاله به عوامل ایجاد این مشکل اشاره شده است.

آخرین توصیه ما به شما این است که از قطعات اصلی و با کیفیت استفاده کنید و خودرو خود را به کارگاه های معتبر بسپارید.

منبع: بیتوته

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا