وب گردی

۴ گام مهم برای روزه داری زودهنگام

روزهای اول ماه مبارک رمضان برای کسانی که در روزه داری کم تجربه هستند می تواند سخت باشد. اما آنها با گرسنگی و تشنگی طولانی مدت آشنا نیستند و مهم است که خانواده ها در اولین روزه داری به رفتار آنها و اصول تغذیه خود توجه کنند تا اولین تجربه روزه داری آنها لذتبخش باشد. در این مقاله در مورد مواردی صحبت خواهیم کرد که به شما کمک می کند برای اولین بار روزه بگیرید.

۱ به صبحانه توجه کنید

بیداری نوجوانان و خردسالان برای سحری می تواند سخت ترین قسمت روزه داری این گروه سنی باشد. خانواده پریویلاک ها جدا از تهیه یک صبحانه مقوی و مقوی باید مراقب باشند که این وعده پریویلاک را از دست ندهند. متخصصان تغذیه می گویند این گروه سنی در حال رشد است و نخوردن صبحانه در ماه رمضان می تواند مشکلات جسمی زیادی را برای نوجوانان ایجاد کند. تقریبا تمام انرژی مورد نیاز نوجوانان در طول روز با سحری تامین می شود و با حذف آن بدن گرسنه اولی مجبور به سوزاندن عضله می شود. اولین پیامد حذف سحری افت شدید قند خون است و سرگیجه، حالت تهوع و بی حالی از عوارض آن خواهد بود. برای این وعده غذایی بهتر است روی غذاهای چرب و سنگین شرط بندی نکنید.

۲ با پزشک مشورت کنید

بهتر است همزمان با شروع ماه رمضان در مورد روزه گرفتن فرزندتان با پزشک مشورت کنید. مخصوصاً اگر روزه اول شما دختر باشد، با توجه به سن تکلیف که از ۹ سالگی شروع می شود، برای روزه گرفتن با مشکلات بیشتری مواجه می شود. کارشناسان تغذیه می گویند با برنامه ریزی صحیح می توان بسیاری از کمبودهای تغذیه ای را جبران کرد. به عنوان مثال، سبزیجات، فیبر و غلات کامل باید در کنار یک صبحانه سالم استفاده شود. یک نوجوان نسبت به بزرگسالان برای رشد به ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بیشتری نیاز دارد، بنابراین تغذیه این گروه سنی باید کاملتر باشد. بسیاری از والدین نگران کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در این دوران هستند. بهتر است از مکمل های مولتی ویتامین، کلسیم و آهن بین افطار تا سحر پس از مشورت با پزشک استفاده شود.

۳ به افطار توجه کنید

شاید عجیب باشد، اما در روزهای اول ماه مبارک رمضان، عده ای به دلیل افزایش ناگهانی قند خون، بعد از ساعت اول افطار به درمانگاه مراجعه می کنند. باید بدانید که افطاری سنگین برای روزه داران اول خوب نیست و باعث مشکلات گوارشی آنها می شود. خانواده ها برای شیرین شدن روزه فرزندان خود چندین نوع غذا، مخلفات و تنقلات را در یک وعده قرار می دهند و نوجوان روزه دار شناخت چندانی از این غذاها ندارد و معمولا آنها را با هم و به مقدار زیاد می خورد. بلافاصله. مستقیما. به همین دلیل، بسیاری از کسانی که برای اولین بار می آیند، ساعاتی پس از افطار دچار مشکلات گوارشی می شوند. بهتر است افطار را با شیر گرم، خرما یا چند عدد کشمش شروع کنید. یک کاسه سوپ رقیق بدون رشته می تواند انتخاب خوبی برای یک افطاری ساده برای یک نوجوان باشد.

۴ افطار و شام جدا

بهتر است کسانی که برای اولین بار می آیند این وعده ها را در فواصل زمانی مختلف میل کنند. دو ساعت بعد از افطار می توانند یک شام سبک بخورند. بهتر است در ماه رمضان مصرف غذاهای سرخ کردنی، سوسیس، سیخ و غذاهای تند را محدود کنید زیرا باعث تشنگی بیشتر شما می شوند. روزه اول را توجیه کنید تا به شکلات، قهوه و چای روی نیاورند زیرا کافئین آنها را تشنه می کند. تا پایان ماه مبارک رمضان می توانید چای و شربت ها را با حکشیر یا مخلوط با شربت تخم مرغ برای این گروه سنی جایگزین کنید. بهتر است قبل از رفتن به رختخواب یک لیوان شیر گرم به کسانی که برای اولین بار می آیند داده شود. همچنین می توانید بین افطار تا سحر به آنها میوه بدهید. همچنین می‌توانید این شکاف را با میوه‌های خشک مانند برگ‌های زردآلو که سرشار از آهن هستند یا آلو که حاوی مقدار زیادی روی هستند، پر کنید. اگرچه چیپس میوه به اندازه خود میوه ها موثر نیست، اما برای کسانی که می خواهند غذاهای ناسالم بخورند یا میوه دوست ندارند مناسب است و می تواند ویتامین های ضروری را تا حد زیادی تامین کند.

منبع: خراسان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا