اقتصادی

کشت قراردادی گندم به بیش از ۲ میلیون تن رسید

سهراب سهرابی، مجری طرح گندم گفت: بر اساس آمار امسال سطح زیرکشت گندم آبی ۲ میلیون و ۵۲ هزار هکتار و گندم دیم ۴ میلیون و ۸۶ هزار هکتار است.

به گفته او، مجموع سطح زیرکشت گندم آبی و دیم به ۶ میلیون و ۱۳۹ هزار هکتار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳.۴ درصد رشد داشته است.

سهرابی ادامه داد: هم اکنون مزارع گندم در مناطق گرمسیر در مرحله رشد زایشی و در مناطق سردسیر در مرحله رویشی هستند که بارش های بهمن و چند روز اخیر کمک زیادی به تولید گندم کرد.

مجری طرح گندم افزود: با توجه به شرایط بارشی و دمای مناطق مختلف نگرانی هایی در خصوص خسارت به کشاورزان از حیث بیماری زنگ زرد، زنگ قهوه ای، لکه ای خرما و آفت مینوز برگ غلات، آفت سوسک قهوه ای و سن غلات وجود دارد، از این رو به کشاورزان توصیه می شود با مراجعه به خدمات، دستورالعمل های لازم را دریافت کنند، در غیر این صورت احتمال خسارت ۵۰ تا ۷۰ درصدی کشاورزان از این محل وجود دارد.

به گفته او، با توجه به مرحله داشت به کشاورزان توصیه می شود که کودهای اوره را همراه با پتاسیم در دستور کار قرار دهند چراکه مصرف کود اوره به تنهایی مزارع را دچار خسران می کند.

سهرابی با بیان اینکه برداشت گندم از فروردین آغاز می شود، افزود: وزارت جهاد با همکاری بازرگانی دولتی و تعاون روستایی هماهنگی های لازم را انجام دادند و برآورد اولیه بر آن است که تولید همانند سال گذشته به بالای ۱۳.۵ میلیون تن برسد. اما از الان زود است که اظهار نظر کرد چراکه با افزایش دمای شدید دچار خسارت خواهیم شد.

مجری طرح گندم با بیان اینکه برنامه کشت قراردادی برای سال چهارم در حال اجراست، گفت:  بر اساس آخرین گزارش از سامانه بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کشت قراردادی در سال زراعی جدید برای سه محصول گندم، جو و دانه های روغنی در حال انجام است که بیش از ۲ میلیون هکتار از کشت قراردادی مربوط به گندم است.

مشاور وزیر جهاد ادامه داد: در بستر کشت قراردادی جوایز و حمایت هایی در نظر گرفتیم. به عنوان مثال ۲۰ درصد حق بیمه کشاورز داریم که کشاورزان می‌توانند محصول خود را بسمه کنند و حق بیمه در زمان برداشت پرداخت کنند و کمک هزینه حمل به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان است.

او افزود: کشاورزان تا ۱۵ اسفند فرصت دارند از مزایای کشت قراردادی بهره مند شوند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد درباره اینکه جایزه تحویل گندم به طور کلی به کشاورزان تخصیص نمی یابد، گفت: هنوز مصوبه جدیدی مبنی بر تخصیص جایزه گندم به کل گندمکاران از شورای قیمت گذاری وجود ندارد .

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا