یارانههای موادغذایی باید بیشتر به کدام محصولات تعلق گیرد؟
بانک جهانی اعلام کرد که برای کمک به مقابله با تغییرات با آبوهوا کمک به دامداری ها را کاهش دهید. بانک جهانی در گزارشی مهم درباره چگونگی کاهش ردپای آبوهوایی موادغذایی گفت که این به معنای تغییر یارانهها از بخش دام به غذاهای کم آلاینده مانند مرغ، میوه و سبزیجات است.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، بانک جهانی اعلام کرد که کشورهای ثروتمند باید حمایت مالی از دامداری را کاهش دهند تا به مقابله با آلودگی ناشی از مصرف گوشت قرمز و لبنیات کمک کنند.
بیل ساتون، نویسنده اصلی این گزارش گفت «ما نمیگوییم حمایت عمومی از کشاورزی را کاهش دهید. ما میگوییم از آن به روشهای مؤثرتری استفاده کنید که در واقع به رژیمهای غذایی سالمتر و یک سیاره سالمتر کمک میکند.»
سیستمهای غذایی از تولید تا مصرف، مسئول حدود یک سوم انتشار گازهای گلخانهای جهانی هستند. دامداری یک محرک اصلی است و کشورهای با درآمد بالا در میان بزرگترین مصرفکنندگان قرار دارند اما این بخش در تعهدات مالی، اهداف و بسیاری از اقدامات از سایر صنایع عقب مانده است. بانک جهانی هشدار داد، تا زمانی که تأثیرات آبوهوایی موادغذایی مورد توجه قرار نگیرد، این سیاره به اهداف زیست محیطی خود دست نخواهد یافت.
بر اساس این گزارش، سرمایهگذاریهای سالانه باید ۱۸ برابر به ۲۶۰ میلیارد دلار افزایش یابد تا انتشارات محصولات کشاورزی تا سال ۲۰۳۰ به نصف کاهش یابد و به جهان کمک کند تا به هدف خالص صفر سال ۲۰۵۰ برسد اما پاداش آن بسیار بیشتر از هزینه خواهد بود.
بانک جهانی گفت که دولتها، کسبوکارها و شهروندان میتوانند گزینههای غذایی کم انتشار را از طریق اقدامات مختلف از جمله کمپینهای آموزشی و ارتباطی یا برچسبگذاری مواد غذایی گسترش دهند.
این بانک گفت که قیمت تمام شده غذاهای حیوانی باعث رقابتی شدن گزینههای کم آلاینده میشود، در حالی که محصولات گوشتی ۲۰ تا ۶۰ درصد گرانتر خواهند بود. یک سوم از کل یارانههای کشاورزی در سال ۲۰۱۶ به گوشت و محصولات شیر اختصاص یافت. تحقیقات اخیر دانشگاه لیدن هلند و چتم هاوس لندن نشان داد که بیش از ۸۰ درصد یارانههای مزارع در اتحادیه اروپا به محصولات دامی با انتشار گاز اختصاص داده میشود.
گزارش بانک جهانی شامل ۱۰ها مشارکتکننده از سازمانهای مختلف است و اولین چارچوب جامع برای پرداختن به ردپای آبوهوای موادغذایی است.
پایان