اقتصادی

نیاز بیش از ۸ درصدی سرمایه‌گذاری کشور در بخش کشاورزی

۱۶:۱۶ ۱۵ مهر ۱۴۰۳

مجتبی پالوج، عضو هیات علمی توسعه پژوهش‌های اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی در برنامه میز اقتصاد گفت: ۸۰ درصد محصولات کشاورزی و دامی توسط عشایر و تولید می‌شود. امروز اساسا توسعه کشور شهرمحور است به طوری که امروز یک شکاف درآمدی میان روستا و شهر حادث شده است. امروز ماهیت روستا تولیدمحوری است. خوشبختانه امروز کشور در امنیت غذایی به یک بعد عالی رسیده است.

پالوج افزود: کشاورزی را نباید از کشاورز جدا دید. کشاورزی را نباید جدا از انسان و اجتماع دید. کشاورزی با روستا پیوند خورده و نباید صرفا یک نگاه تقلیل‌گرایانه تکنیکی داشت. افزایش درآمد کشاورزان و روستاییان و بهبود وضعیت رفاه و معیشت آنها باید یکی از اهداف دولت باشد. کشاورزان و روستائیان به اندازه شهرنشینان از منافع ملی سود نمی‌برند.

او اظهار داشت: موضوع مهم دیگر در کشور ما آب است که باید به آن توجه شود، در ایران آب کنترل نشده است و به صورت حجمی به کشاورزان داده نشده است و آمار‌های این حوزه حتما باید اصلاح شود.

پالوج گفت: سهم ۵۳ درصدی روستائیان از جمعیت کشور در سال ۱۳۵۵، در سال ۱۴۰۳ به حدود ۲۳ درصد کاهش یافته که با احتساب عشایر، این رقم نهایتا به ۲۴.۲ درصد از جمعیت کل کشور می‌رسد.

این مقام مسئول ادامه داد: کشاورزی نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد، کل سرمایه گذاری ما در ۵۰ سال گذشته به سالی ۵ درصد هم نرسیده است، در صورتی که اگر بخواهیم کشاورزی در کشور ما به نتیجه درستی برسد، باید بالای ۸ درصد سرمایه‌گذاری در آن صورت بگیرد.

در ادامه ایزدخواه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متاسفانه در زمان شاه روستا‌های کشور به طور کامل رها شده بود ولی بعد از انقلاب و با تشکیل جهاد کشاورزی یک‌ حرکت مردمی و نهادینه‌ای برای تمامی سطوح جامعه روستایی شکل گرفت و نهادینه شد.

او گفت: در اوایل انقلاب جمعیت روستایی ۷۰ به ۳۰ بود ولی امروز این رقم برعکس شده است. خودکفایی در روستا‌ها از بین رفته بود ولی امروز روستا قطب کشاورزی کشور است.

ایزدخواه بیان کرد: متاسفانه دلیل کاهش کشاورزی در کشور این است که امروز سن کشاورزی کشور به عدد ۶۰ رسیده است. ولی از نظر من جامعه روستایی کشور باید جوان شوند و این مستلزم به رسمیت شناخته شدن جامعه روستایی خواهد بود.

این نماینده مجلس بیان کرد: همچنین امروز صنایع کوچک را به سمت روستا باید سوق دهیم تا از این‌ طریق جمعیت روستایی کشور جوان شود.

او تصریح کرد: انحلال جهاد کشاورزی به تنهایی امکان پذیر نبود؛ مکانی که خود امام خمینی (ره) تاسیس کرد و سالیان سال امام پشت این نهاد ایستاد. به طور کلی امروز آرایش نظام اقتصادی روستا باید تغییر کند.

خبرنگار: رضا زارع

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا