مانعی برای صادرات پسته به اتحادیه اروپا وجود ندارد
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که هیچ منعی برای صادرات پسته به اتحادیه اروپا وجود ندارد گفت: ما هیچ محصولی را بدون گواهی سلامت به خارج از کشور صادر نمیکنیم و این مباحثی که در مورد پسته ایران مطرح شده است، در مورد سایر کشورهای تولید کننده هم وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، محمدمهدی برومندی در برنامه صف اول به بررسی وضعیت تولید محصولات باغبانی کشور پرداخت و گفت: ارتقای بهرهوری در برنامه هفتم توسعه مورد تاکید است که در این راستا در بخش باغبانی بر افزایش تولید، پایداری تولید و تولید سالم تاکید داریم و در تلاشیم بر اساس الگوی کشت بهرهوری را در این بخش افزایش دهیم.
وی ورود دانش و تکنولوژی به حوزه تولید را برای ارتقای بهرهوری ضروری دانست و افزود: با ورود بذر و ارقام مناسب، تغذیه مناسب باغات، توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی، تعامل با دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و با آموزش و ترویج کشاورزان و تولید کنندگان میتوانیم بهرهوری محصولات باغی را افزایش دهیم. همچنین با تکمیل زنجیره ارزش و مدیریت برداشت میتوانیم بازارهای مناسبی برای محصولات باغی کشور فراهم کنیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در بخشی از سخنانش گفت: از سه میلیون هکتار باغات کشور، ۶۷۰ هزار هکتار باغات پسته است، این محصول از مهمترین محصولات باغی است که در برخی سالها تا یک و نیم میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور دارد.
وی شرایط کشور در تولید پسته را با توجه به کمبود آب با کشورهای پرآب متفاوت دانست و افزود: حدود ۲۷۰ هزار هکتار از محصول پسته در استان کرمان تولید میشود و از آنجایی که این استان با بحران آب و شوری آن مواجه است، با مسائلی در تولید این محصول مواجهیم اما هماکنون نیز یکی از با کیفیتترین و سالمترین پسته دنیا در ایران تولید میشود.
برومندی با بیان این که به لحاظ سطح زیر کشت پسته در دنیا اولیم، اما در تولید رتبه دوم جهانی را داریم، گفت: به دلیل تغییر اقلیم، کمبود آب، شوری منابع آب دچار مشکلاتی هستیم اما باید با تغذیه مناسب باغات، تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و بتوانیم براساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی، متوسط تولید در این محصول را به کشاورزان و باغداران پیشرو برسانیم.
وی با اشاره به اینکه هیچ منعی برای صادرات پسته به اتحادیه اروپا وجود ندارد گفت: ما هیچ محصولی را بدون گواهی سلامت به خارج از کشور صادر نمیکنیم و این مباحثی که در مورد پسته ایران مطرح شده است، در مورد سایر کشورهای تولید کننده هم وجود دارد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به انجام آزمایشهای لازم توسط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت و درمان بر روی محصول پسته و صدور گواهی سلامت برای این محصول اشاره و تصریح کرد: مراودات با اتحادیه اروپا در حال انجام است، در دو هفته گذشته، برنامه اقدام جدید وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو را به اروپا دادهایم. بناست در ارسال محموله پروتکل جدیدی را اجرا کنیم، در این راستا مکاتبات صورت گرفته و کار کارشناسی در حال انجام است تا سازوکار صادرات با یک نظم جدید و بهتری به دور از تشکیکها ادامه یابد، لذا اطمینان میدهم که محصول صادراتی کشورمان کاملا سالم است، صادرات در حال انجام است و منعی در این خصوص وجود ندارد.
وی افزود: آفلاتوکسین در محصول پسته بعد از تولید و در اثر قارچ ایجاد میشود که میتواند در شرایط مرطوب اروپا یا در شرایط نگهداری حمل و نقل اتفاق بیفتد. این مساله در مورد محمولههای سایر کشورها از جمله ترکیه و آمریکا نیز وجود دارد. قابل ذکر این که ۵۰ درصد محصول صادراتی ایران به اتحادیه اروپا آزمایش میشود در حالی که ۲۰ درصد محموله کشورهای دیگر مورد آزمایش قرار میگیرد.
برومندی تولید محصول گرمسیری موز را یکی از برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: سالانه ۵۰۰ هزار تن موز یعنی چیزی حدود ۵۰۰ یا ۶۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات موز از کشور خارج میشود. بنابراین تامین نیاز داخلی کشور به این محصول گرمسیری از برنامههای مهم معاونت باغبانی است.
وی افزود: در سالهای گذشته ۲۰۰ هزار تن موز در کشور تولید میشد که پیشبینی میشود امسال میزان تولید به ۲۷۰ هزار تن افزایش یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اینکه بتوانیم با توجه به شرایط اقلیمی و وجود مناطق مستعد استانی مثل سیستان و بلوچستان، محصول موز را در داخل تولید کرده و همچنین اشتغال ایجاد کنیم، کار بسیار ارزشمندی است.
بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی، وی افزود: برای تحقق این امر، ارقام جدید موز به کشور وارد کردهایم، بخش خصوصی در قالب هلدینگهای مختلف با سرمایهگذاری خارجی، کاشت موز در استان سیستان و بلوچستان را به صورت پایلوت در ۱۰۰ هکتار آغاز کرده که امسال به مرحله برداشت رسیده و پیشبینی میکنیم بتوانیم ظرف دو سه سال آینده بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور به این محصول را در داخل تامین کنیم.
پایان