وب گردی

فوتسال را شخم بزنید تا کرم‌ها بریزند!

دیدار تیم‌های سفیر گفتمان و گیتی‌پسند اصفهان در هفته نهم لیگ برتر فوتسال در سالن شهرری به چنان بلبشویی بدل شده بود که چیزی تا وقوع فاجعه فاصله نداشت. 

به گزارش توسعه برند، به نقل از تابناک، لیگ برتر فوتسال در حالی به ایستگاه دهم رسیده و یک‌چهارم از مسابقات لیگ بیست‌ویکم برگزار شده که مرزهای حاشیه و بی اخلاقی و شلوغ‌کاری در سالن‌های فوتسال، روی سکوها و بین عوامل تیم‌ها جابه‌جا شده است. اوج درگیری‌ها را این هفته در شهرری شاهد بودیم، جایی‌که تیم فوتسال سفیر گفتمان میزبانی از صدرنشین لیگ برتر را عهده‌دار بود اما میزبان جذابی برای اصفهانی نبود. شاگردان حمید نصیری اگرچه نتیجه شیرینی در این دیدار کسب کردند اما چنان حواشی بازی بر متن غلبه داشت که کار از دست داوران و عوامل برگزاری بازی برای لحظات زیادی خارج شده بود.

میزبان این دیدار کار را با اقدام قابل تحسین تجلیل از احمدعباسی ملی‌پوش گیتی‌پسند برای کسب عنوان مرد سال فوتسال آسیا آغاز کرد و به افتخار این فوتسالیست ملی‌پوش تونل افتخار چید اما در مابقی دقایق بازی چندان رسم میزبانی را به‌جا نیاورد و حواشی داخل و بیرون زمین صدای تیم رقیب و مهمان را درآورد. روی نیمکت حریف اصفهانی محمد کشاورز کاپیتان سال‌های اخیر تیم ملی نشسته بود که اهالی فوتسال او را با اخلاق خوش و آرام بودن به یاد دارند. حتی کشاورز هم در دقایق بحرانی بازی نتوانست خود را کنترل کند و بارها صدایش به نشان اعتراض بالا رفت. اما عجیب‌تر اینکه هر دو تیم به نحوه داوری این بازی معترض بودند! 

این بیست‌ویکمین دوره برگزاری لیگ برتر فوتسال ایران است و لیگی نوپا نیست که حواشی و مشکلاتش را به دلیل نوپا بودن نادیده گرفت تا عوامل برگزاری پخته‌تر و باتجربه‌تر سازماندهی آن را انجام دهند. لیگی که بیش از دو دهه از برگزاری آن می‌گذرد، باید در اوج نظم و سازماندهی و هماهنگی عوامل اجرایی برگزار شود که در لیگ بیست‌ویکم تاکنون شاهد چنین موردی نبودیم و هر روز حواشی سالن‌ها به سمت خراب‌تر شدن اوضاع پیش می‌رود. 

هفته به هفته در لیگ برتر شاهد درگیری و شلوغ‌کاری عوامل تیم‌ها و تماشاگران دو تیم هستیم و کمیته فوتسال نه تنها موضعی منفعل دارد که فقط به صدور آرای انضباطی و جریمه و محروم کردن خاطیان دلخوش کرده که در بسیاری از مواقع این آرا کارایی و بازدارندگی لازم را ندارند. جرایم ۲۰ و ۳۰ میلیون تومانی حتی در حد قلقلک باشگاه یا بازیکنان خاطی هم نیست که دست از حاشیه‌سازی بردارند! 

دیدار کلینیک قم با مس‌سونگون و سفیر گفتمان با گیتی‌پسند تنها نمونه‌ای از موارد متعدد حواشی سالن‌های فوتسال در کوران برگزاری لیگ برتر است و لازم است کمیته فوتسال بخصوص مجریان برگزاری و سازمان لیگ و در رأس هرم احسان اصولی برای فوتسال وقت بیشتری بگذارند تا هنوز کار به جاهای باریک نکشیده بساط حاشیه‌ها را جمع کنند. 

این لیگی که در حال حاضر با این همه حاشیه و درگیری در حال برگزاری است، نه اصولی است، نه خروجی جذابی برای سیراب کردن چشمه فوتسال ایران دارد. شکست، حذف و ناکامی در جام جهانی فوتسال را یک‌بار دیگر مرور کنید. در این ناکامی فقط مربیان و تصمیمات فنی و بازیکنان دخیل نبودند بلکه باید اعتراف کرد کیفیت فوتسال ما در حال حاضر همین است! تا لیگی جذاب و با کیفیت نداشته باشیم بدون‌شک بازیکنان طراز اول و استعدادهای درخشانی در آسمان فوتسال ایران نورافشانی نخواهند کرد.

نسل طلایی فوتسال زمانی متولد می‌شود که از دل دیگ خروشان لیگ خارج شوند و سرمربی تیم ملی چند جین بازیکن با کیفیت در اختیار داشته باشد تا در میادین بین المللی دلخوش به درخشش آنها باشد و کیف‌اش را مدیران فوتسال و فدراسیون ببرند، اما نمایش تیم ملی در جام ملت‌های آسیا و همچنین جام جهانی فوتسال به خوبی ثابت کرد چه تیم‌هایی فوتسالی جذاب ارائه می‌کردند که نام ایران به عنوان یکی از قدرت‌های فوتسال آسیا و جهان بین آنها به چشم هم نیامد. 

از مراکش که نسخه ما را پیچید تا اوکراین و فرانسه و حتی ونزوئلای گمنام، ساق‌هایی طلایی رو کردند و چنان درخشیدند که به زودی رنکینگ فیفا را هم به هم می‌ریزند. حاصل زحمات اصولی و غیر اصولی در فوتسال ما در جام جهانی نمود عینی داشت و سقوط در جدول فیفا و حذف از بین بزرگان فوتسال جهان حاصل آن بود. فوتسال در تاشکند و بخارا روی بدش را به ما نشان داد و اشک و آه سهم اردوکشی ما در جام دهم بود. چنانچه ایده‌ای برای ادامه و نسخه‌ای برای درمان و بهبود نداشته باشیم به زودی از رده ششم به دهم، پله‌های سقوط را یکی یکی پیش خواهیم راند و از غافله پیشرفت عقب خواهیم ماند. 

فدراسیون فوتبال به خصوص کمیته فوتسال باید برای بهبود شرایط کنونی و خروج از این وضعیت، باغچه فوتسال را دوباره شخم بزنند تا کرم‌های آسیب‌رسان به آبرو و حیثیت فوتسال‌مان بیرون بزند. این فوتسال نیاز به پاکسازی دارد. ضروری است از بالا تا پایین، افراد و مدیران دوباره دستچین شوند. باید اعتراف کرد اگر مدیران خوبی تربیت نکرده‌اید، مقصر شمایید که سال‌ها در رأس بوده‌اید و ناتوان از تربیت مدیرانی که در مواقع بحرانی بشود روی آنها حساب کرد. زمین‌تان را دوباره شخم بزنید. شکوفایی در گروی بذرپاشی اصولی است.

پایان

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button