وب گردی

طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی آسان برای ماه رمضان + آموزش مرحله به مرحله

طرز تهیه و مواد لازم برای تهیه زولبیا و بامیه به همراه نکات مهم آن در این مطلب آماده شده است.

به گزارش خبرگزاری توسعه برند به نقل از ایمنا، یکی از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان زولبیا و بامیه نام دارد که به صورت متداول در ماه رمضان تهیه و سرو می‌شود. روزه‌داران معمولاً کنار آش‌رشته، شله‌زرد، پنیر و سبزی از این شیرینی خوشمزه هم بسیار استقبال می‌کنند.

مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه

مواد لازم میزان لازم
شکر ۲ لیوان
آب ۱/۵ لیوان
گلاب ۱/۴ لیوان
زعفران دم کرده به میزان لازم
آب لیمو نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه

برای تهیه شربت زولبیا بامیه ابتدا یک و نیم لیوان آب را به همراه ۲ لیوان شکر در قابلمه ایی ریخته و با حرارت کم روی شعله قرار دهید و با قاشق شروع به هم زدن کنید تا زمانی که شکر کاملاً آب شود.

در ادامه زعفران دم کرده را به همراه گلاب و آبلیمو به شهد اضافه کرده و صبر کنید تا شربت به قوام رسیده و غلیظ شود.

بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

مواد لازم برای طرز تهیه زولبیا

مواد لازم میزان لازم
آرد ۳ قاشق غذا خوری
ماست ۱/۲ لیوان
گلاب ۱/۳ لیوان
نشاسته گل ۱ لیوان
جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق چایخوری
روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه زولبیا خانگی

در ابتدا باید آرد را الک کنید. کره و ماست را هم از یخچال خارج کنید تا کمی دمای محیط را به خود بگیرند. نشاسته و ماست را به وسیله همزن به خوبی ترکیب کنید تا مایع مورد نظر یکدست شود.

بعد از اینکه مواد کاملاً مخلوط شد باید آن را کنار بگذارید. سپس بعد از گذشت پنج دقیقه باید یک قاشق چای‌خوری روغن مایع به آن اضافه و آنها را به خوبی مخلوط کنید.

پس از مخلوط کردن کامل مواد، گلاب و زعفران را به مواد اضافه کنید و شروع به همزدن بکنید تا مواد ترکیب شوند.

حال آرد را الک کرده و به همراه جوش شیرین به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

یک قیف پلاستیکی یا کاغذی را درون لیوان قرار دهید و مایه آماده شده را داخل آن بریزید. شما می‌توانید برای این کار از قوطی‌های سس هم استفاده کنید. اگر مواد زولبیای شما غلیظ است می‌توانید با اضافه کردن کمی گلاب از غلظت آن کم کنید. این مواد باید جوری مخلوط و یکدست گردد که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد.

ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید تا روی حرارت کم داغ شود. هنگامی که روغن داغ شد به حالت دایره‌ای دقیقاً همان چیزی که شکل زولبیا دارد روی حرارت قیف را فشار داده و دستتان را حرکت دهید. زولبیاها را با کفگیر زیر و رو کنید تا هر دو طرف آن به خوبی سرخ و طلایی رنگ شوند.

شربت را از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط یکی شود. سپس هر کدام از زولبیاها را در ظرف شربت قرار دهید. هنگامی که تمامی مایه زولبیا سرخ شدند و درون ظرف شربت قرار گرفتند، روی آن را سلفون بکشید و درون یخچال قرار دهید.

طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی آسان برای ماه رمضان + آموزش مرحله به مرحله

مواد لازم برای بامیه خانگی

مواد لازم میزان لازم
آب ۱ لیوان
آرد ۱ لیوان
تخم مرغ ۳ عدد متوسط
کره ۲۵ گرم
بکینگ پودر ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه بامیه خانگی

در ابتدا کره و تخم مرغ را کمی درون محیطی خارج از یخچال قرار دهیدتا هم دما با محیط شوند. برای تهیه بامیه ابتدا آب را بجوشانید و به آب در حال جوش بر روی شعله ملایم روغن یا کره را اضافه کنید و مخلوط کنید.

بیکینگ‌پودر را به آرد اضافه کرده و آن را الک کنید. پس از آنکه مواد الک شدند آنها را به آب جوش آماده اضافه کنید.

مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر مانند شوند. خمیر را به خوبی ورز میدهیم تا هوای داخل آن خارج شود. سپس کمی آن را کناری قرار می‌دهیم تا کمی گرمای آن معتدل شود.

بعد از اینکه خمیر کمی سرد شد تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و خمیر را خوب ورز داده تا نرم شود.

قابلمه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس روغن سرخ کردنی را درون آن بریزید تا داغ شود. خمیر را توسط قیف به صورت دایره دایره درون ظرف مورد نظر ریخته و سرخ کنید و بعد از سرخ شدن از درون روغن بیرون آورده و داخل شربت به مدت چند دقیقه قرار دهید.

در این مرحله بامیه‌ها را بعد از چند دقیقه از شربت بیرون بیاورید و در ظرفی قرار دهید تا مقدار اضافی شربت آن خارج شود.

طرز تهیه زولبیا بامیه

نکات کلیدی طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی

  • گلوکز را از قنادی‌ها تهیه کنید و به شربت بامیه اضافه کنید این باعث می‌شود که بامیه‌ها نرم‌تر بمانند.
  • زولبیاها را برای سرخ شدن روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • آب لیمو داخل شربت بامیه مانع از آن می‌شود که شهد بامیه شکرکی شود.
  • برای سرخ کردن زولبیا از روغن مایع به جای روغن جامد استفاده کنید.
  • شربت بامیه باید غلظت عسل را پیدا کند.به همین دلیل تمام مواد شربت باید باهم به مدت یک ربع بجوشند.اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیه و زولبیا خمیر می شوند.
  • زولبیا را بعد از اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.
  • در هنگام سرخ کردن بامیه ها دقت کنید بامیه های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه ها فاصله باشد تا بخار بامیه ها باعث نرم شدن آنها نشود.
  • بامیه ها را خوب سرخ کنید تا کاملاً قهوه ای تیره شوند.
  • بامیه ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون روکش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

ببینید:

پخت زولبیا بامیه در کارگاه‌های شیرینی پزی

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا