سیستان و بلوچستان باید به میانگین صنعتی کشوری نزدیک شود
پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا/سیستان و بلوچستان وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکت های معدنی از محل مسوولیت اجتماعی مجوز دارند و میتوانند از این محل، آبادانی منطقه را به ارمغان بیاورند و از طرفی مردم منتفع و تعامل با شرکتها بیشتر میشود.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، سید محمد اتابک شامگاه چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این استان مزیت های بسیار زیادی دارد، با ۲ کشور پرجمعیت هممرز است، رنگین کمان معادن را دارد.
وی ادامه داد: معادن یک حالت اشتغال دارد، اما ارزش افزوده را بررسی می کنیم که چه مقدار اشتغال ایجاد کرده، بنابراین باید زنجیره تولید معادن را تکمیل کنیم زیرا صادرات و فروش مواد خام، ارزش افزوده را ارتقا نمی دهد.
وزیر صمت افزود: تعاونی ها در قانون برنامه هفتم توسعه برای مردمی کردن فعالیت مردمی صراحت دارند، در حوزه معدن امکان مشارکت به صورت تعاونی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برخی پهنه های معدنی در سیستان و بلوچستان فعال نیست و باید پهنه های غیر فعال و قابل واگذاری به تعاونی ها واگذار شود، ادامه داد: در روند توسعه استان ها به غیر وجود اهالی آن استان ها در بدنه دولت، باید سرمایه گذار جذب و از صنایع و سرمایهگذاران حمایت کرد.
اتابک تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت نسبت به کشور عقب است، پروژه های نیمه تمام صنعتی با سرعت پایین جلو می رود، از طرفی دولت امکان تامین مالی همه پروژه ها را ندارد، باید پروژه های بالای ۶۰ درصد را دنبال و با سرمایه گذاری آنها را تکمیل کنیم.
وزارت نیرو در هیچ استانی زیر بار اعلام زمان قطعی برق نرفته، آن قدر دیسپاچینگ نیروگاه تحت فشار است که گاه قطعی برق قابل پیش بینی نیست.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل طرح کارخانه لاستیک آریا تایر هامون را متعهد شدیم، طرح معدن مس جانجا سرمایه کمی نمی خواهد؛ در خصوص ۴۵۰ میلیون یورو صحبت می کنیم، همزمان با ساخت معدن وظیفه داریم که جوانان سیستان و بلوچستان را برای مدیریت کارخانه تربیت کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به قطعی برق صنایع تصریح کرد: وزارت نیرو در هیچ استانی زیر بار اعلام زمان قطعی برق نرفته، آن قدر دیسپاچینگ نیروگاه تحت فشار است که گاه قطعی برق قابل پیش بینی نیست.
وی یادآور شد: صنایع بزرگ را باید از شبکه برق خارج کنیم، مس جانجا نمی تواند دوباره از شبکه برق استان استفاده کند و باید حتما نیروگاه خودش را ایجاد کند؛ اگر به فکر تامین برق نباشیم در حوزه فولاد بیشتر ضربه می خوریم.
اتابک با اشاره به اینکه باید شرایط برای رونق بازارچه های مرزی فراهم شود، بیان کرد: سامانه تجارت در حال تکمیل است و تا حدود ۲ ماه دیگر مشکلات حل و بسیاری از مشکلات ثبت سفارش ها مرتفع خواهد شد.
وی اذعان کرد: مساله تعهد ارزی مربوط به بانک مرکزی است، ما به بانک مرکزی پیشنهاد می دهیم، نگاه بانک مرکزی حل مشکل بوده، امیدوارم بتوانیم مشکل رفع تعهد ارزی را حل کنیم.
وزیر صمت با اشاره به صنایع دریایی و ظرفیت سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: در دوره های قبل سرمایه گذاری روی صنایع دریایی نشده و به همین خاطر کشتی های عادی و کوچک که قابلیت تولید داخل را دارند، به علت عدم سرمایهگذاری، از خارج کشور تامین می شود.
وی با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان تصریح کرد: وقتی که لوله انتقال آب از میان استان ها عبور می کند حتما باید انتفاع خودش را حفظ کند، اگر میخواهیم برای صنعت آب تامین کنیم، باید رضای مردم را در نظر بگیریم.
اتابک افزود: باید شرایطی را ایجاد کنیم که سیستان و بلوچستان را به میانگین صنعتی کشوری نزدیک کنیم.
پایان