سالانه حدود ۲۰ هزار تن زرشک خشک در کشور تولید میشود
پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: سالانه حدود ۲۰ هزار تن زرشک خشک در کشور تولید میشود که اگر هر ایرانی ۲۵۰ گرم زرشک را در سال استفاده کند دیگر کشاورز ما در زمان برداشت محصول، دغدغه فروش و بازار نخواهد داشت.
علیرضا خامهزر امروز چهارشنبه (۱۶ آبان) در سومین جشنواره ملی زرشک در استان اظهار کرد: از زیبایی مزراع زرشک در فصل برداشت میتوان در فستیوالهای عکاسی و فیلمبرداری برای تهیه مستند بهرهبرداری کرد و این محصول زیبا و باکیفیت را به جهان و کشور شناساند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند تأکید کرد: در تمام مراحل داشت، کاشت و برداشت، فراوری و بستهبندی، برندسازی و بازاریابی محصول زرشک باید آیتمهای لازم شود تا قابلیت صادارتی و رقابت در بازار جهانی داشته باشد.
خامهزر با اشاره به اینکه داشتن بارمیکروبی یکی از موانع مهم صادرات زرشک در خراسان جنوبی است، عنوان کرد: اتاق بازرگانی استان بحث استقرار گمرک تخصصی زرشک در استان را با همکاری استانداری، گمرکات را پیگیری کرد.
وی ادامه داد: گمرک تخصصی زرشک در خراسان جنوبی این کمک را میکند تا حداقل محصول صادارتی از لحاظ کیفی کنترل و نظارت شود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه کارگروه توسعه زرشک به دبیری اتاق بازرگانی تشکیل شده و به عبارتی یک متولی در بخش خصوصی به حوزه زرشک اضافه شد، خاطرنشان کرد: تعیین نرخ و ارزش پایه صادراتی محصول زرشک توسط گمرکات خراسان جنوبی انجام میشود.
خامهزر افزود: تسهیل صدور مجوزهای بارگاههای بهداشتی زرشک و جداسازی صنف زرشک از صنف قنادان که خیلی ارتباطی به هم نداشتند از دیگر اقدامات اتاق بازرگانی بیرجند بوده است.
وی با تأکید بر اینکه برای معرفی محصول زرشک در بازارهای جهانی نیاز است که در نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی شرکت داشته باشیم، گفت: صادرات خام محصول زرشک در دستور کار نیست و باید به سمت صنایع تبدیلی و تولید مشتقات و استحصال محصولات گرانبهایی از زرشک حرکت کنیم و به بازارهای جهانی عرضه شود.
پایان