رویداد دلتا سامیت: پلی میان سرمایه گذار و استارتاپ ها

در بزرگترین رویداد سالیانه شتابدهنده دلتاوی با عنوان دلتا سامیت از نخستین سامانه همتاگزینی دی مچ (D-MATCH) در حوزه کسبوکار رونمایی شد. بر همین اساس ما در این نوشتار به گزارشی مختصر درباره رویداد دلتا سامیت خواهیم پرداخت؛ پس تا انتهای همین مطلب همراه ما باشید.
دلتاوی، یکی از بازوهای سرمایهگذاری فولاد مبارکه
دلتاوی، یکی از بازوهای سرمایهگذاری فولاد مبارکه یک شتابدهنده مشترک بین شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه و موسسه دانشبنیان برکت است. در ابتدا دلتاوی با نام تجاری “هارد تک” در سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز نمود که در حال حاضر با نام شتابدهنده دلتاوی شناخته میشود.
هدف مهم و اصلی دلتاوی جذب بهترین تیمها به همراه ارائه بهترین پرتفولیوی ممکن در جهت گسترش نوآوری است که در رتبه بعدی سودآوری قرار دارد. از جمله خدمات دلتاوی میتوان به پیش شتاب دهی، توانمندسازی، شتاب دهی و فضای کار اشتراکی اشاره نمود.
رویداد دلتا سامیت
روز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ هتل عباسی اصفهان میزبان جمعی از فعالان حوزه کسبوکار در بزرگترین رویداد با عنوان دلتا سامیت بود. در این رویداد بزرگ از نخستین سامانه آنلاین همتاگزینی ایران با نام دی مچ (D-MATCH) به عنوان حلقه اتصال میان سرمایهگذار و سرمایه پذیر در اصفهان رونمایی شد؛ تا سرمایهگذار و سرمایه پذیر به راحتی بتوانند در یک محیط آنلاین با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
در رویداد دلتا سامیت برای معرفی دی مچ جناب آقای دکتر سید صادق علامه مدیرعامل شتابدهنده دلتاوی و بنیانگذار دی مچ به عنوان یکی از سخنرانان این رویداد بزرگ گفتند: سامانه دی مچ به آدرس اینترنتی dmatch.ir بستری را فراهم خواهد نمود، تا صاحبان ایده و کسانی که تصمیم به راهاندازی کسبوکار جدیدی دارند به راحتی بتوانند یکدیگر را پیدا کنند. در واقع سامانه دی مچ اتصال میان سرمایه پذیر و سرمایهگذار را در یک پلتفرم آنلاین فراهم میآورد؛ با صندوقهای سرمایهگذاری و شتابدهندههایی که به دنبال طرحهای مناسب برای سرمایهگذاری هستند.
لازم به توضیح است که در بزرگترین رویداد حوزه کسبوکار شهر اصفهان از یک طرح خلاقانه برای رونمایی از سامانه دی مچ استفاده شد؛ به این صورت که مهمانان، مراسم در قالب یک پازل قطعات سامانه دی مچ را کنار هم قرار دادند و آن را با هم تکمیل کردند تا شعار با هم کاملیم به شکل عملی توسط حاضرین انجام شود. سامانه دی مچ همانطور که از نامش نیز پیداست سرمایهگذار و سرمایه پذیر را با یکدیگر مچ و در واقع حلقه اتصال میان این دو خواهد بود.
عمادالدین حاتم قائم مقام شتابدهنده دلتاوی یکی سخنرانان این مراسم گفت: شعار« با هم کاملیم» برای رویداد دلتا سامیت و انتخاب پازل به عنوان نماد سامانه دی مچ متناسب با کارکرد این سامانه انتخاب شده است که قرار است کاملکننده زیستبوم کسبوکار در ایران باشد.
در رویداد دلتا سامیت علاوه بر حضور فعالان اکوسیستم نوآوری و سرمایهگذاری کشور در حوزه کسبوکار میهمانان ارزشمندی از جمله دکتر یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق خطرپذیر فولاد مبارکه، نیما قاضی بنیانگذار علیبابا، علی جعفرآبادی قائممقام هلدینگ شهر کتاب، گلرخ داوران بنیانگذار اسنپ دکتر و علیرضا صادقیان مدیرعامل شرکت صدف کویر دعوت بودند که به ایراد سخنرانی برای سایر مدعوین پرداختند و از تجربههای کاری خود و موفقیت در کسبوکار سخن به میان آوردند.
در ابتدای این مراسم مطرح شد که شاید یکی از بزرگترین مصائب ما در کارآفرینی و ایجاد کسب کارها پیدا کردن زبان مشترک است. در این رویداد بزرگ شخصیتهای مهمی در حوزه کسبوکار ایران سخنرانی کردند که بخشی از سخنرانی آنها به قرار زیر است:
✅ عمادالدین حاتم معاون شتابدهنده دلتاوی:
عمادالدین حاتم معاون شتابدهنده دلتاوی در این رویداد گفت: رویداد دلتا سامیت به این منظور ترتیب داده شده است که سرمایهگذار عنصر مهم و کلیدی در فرهنگسازی دارد. ایشان خاطرنشان کردن پارامتر مهمی که برای ما اهمیت دارد این است که سرمایهگذار خطرپذیر VC و شتابدهنده با یکدیگر هم ادبیات شوند.
✅ دکتر سید صادق علامه مدیرعامل شتابدهنده دلتاوی
دکتر سید صادق علامه مدیرعامل شتابدهنده دلتاوی و بنیانگذار دی مچ نخستین سامانه همتا گزینی نیز دیگر سخنران این مراسم گفت: هدف از برگزاری رویداد دلتا سامیت این است که ما میخواهیم بیشتر بیاموزیم. ایشان گفتند ما تمایل داریم از شماهایی که سابقه سرمایهگذاری و سرمایه پذیری دارید بیشتر بیاموزیم. ایشان در ادامه تصریح کردند که ما دوست داریم در این حوزه بیشتر با یکدیگر گفتگو کنیم.
پنل تخصصی رویداد دلتا سامیت نیز با حضور چند تن از میهمانان کار خود را شروع کرد. در پنل تخصصی مجری برنامه سخن خود را با چند سؤال شروع کرد و از پنلیست ها خواست تا به آنها پاسخ دهند. خطرپذیر یا خطر گریز مسئلهاین است؟ آیا سرمایهگذار و سرمایه پذیر همدیگر را راحت پیدا میکنند؟ آیا آنها با هم میتوانند حرف بزنند؟ آیا روشهای گفتگوی با یکدیگر را آموزش دیدهاند و بلد هستند؟ پس از مطرح کردن این سؤالات توسط مجری برنامه پنلیست ها به سؤالات مطرح شده پاسخ دادند.
در ابتدای پنل تخصصی عباس ملک ثابت سرپرست محترم فناوری و نوآوری سنگآهن مرکزی در پاسخ به سؤال مجری برنامه گفت: الآن خیلی از شرکتهای ما نمیدانند چگونه باید با سرمایهگذار صحبت کنند؟ چگونه باید طرح خود را ارائه کنند و به چه سطحی از آمادگی برای ارائه رسیده باشند؟ چه چیزهایی برای سرمایهگذار مهم است؟ چه چیزهایی از اهمیت کمی برخوردار است؟ اینها از جمله مسائلی است که بیشتر شرکتهای ما اینها را نمیدانند و خودشان را برای این بحث آماده نکردند.
پس از ایشان خانم گلرخ داوران بنیانگذار اسنپ دکتر در این رویداد گفت: مهمترین مسئلهای که باید برایش فکری کرد بحث خروج سرمایهگذار و سرمایه پذیر است. علی جعفرآبادی قائممقام شهر کتاب از دیگر میهمانان این مراسم گفت: من به احترام نفی سانترالیسم، نفی تمرکزگرایی، نفی همه چی برای من و نفی همه هزینهها برای من چون میخواهم همه سود برای من باشد پرداخت.
نیما قاضی بنیانگذار علیبابا سخنرانی خود را با موضوع سرمایه گذاری آغاز کرد، از نظر ایشان همانطور که برای موج سواری باید ساحل مناسب را پیدا کرد برای سرمایه گذاری هم مهم است که کسب و کار مورد نظر را از دید کلان نگاه کنیم و بسنجیم که کجای آن تصویر هستیم و آیا به اصطلاح ساحل مناسبی پیدا کرده ایم یا خیر. نیما قاضی با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم، در سالهای آتی درآمد از محل عملیات را بیشتر از درآمد از محل دارایی می داند. پیشنهاد ایشان برای جوانان کم تجربه در پاسخ به یکی از حضار این بود که: در جوانی حقوق دادن به دیگری را تجربه کنید تا بتوانید سبک زندگی خود را بهتر انتخاب کنید که آیا دوست دارید نقش حقوق بگیر یا نقش حقوق بده داشته باشید. آقای قاضی در پایان کمی درمورد تجربه علی بابا از کرونا صحبت کرد. از کاهش شدید فروش شرکت تا تعدیل نیرو و تغییرات مدیریتی و تصمیمات در بحران گفت و تجربه کرونا را برای علی بابا با شروعی تلخ و پایانی شیرین دانست.
یحیی پالیزدار مدیرعامل MSTID Fund در این رویدار بزرگ که در شهر اصفهان برگزار شد به تحلیل نقش اکوسیستم نوآوری در زنده ماندن شرکت ها پرداخت، چرا که جذب نوآوری در شرکت های بزرگ کمتر و در شرکت های متوسط و کوچک بسیار بیشتر است.
یحیی پالیزدار توضیح داد که از مهمترین پارامترهای اکوسیستم نوآوری، تامین مالی است که عموما توسط VCها و CVCها انجام میشود. که از جمله مزایای این تامین مالی میتوان به پایین آمدن نرخ شکست و رشد قابل توجه شرکت ها اشاره کرد. زیرا CVCها تقریبا می دانند که به دنبال چه چیزی بگردند و از طرفی بازار را دارند.
ایشان در بخشی از این سخنرانی به چرایی و چگونگی شکل گرفتن صندوق خطر پذیر فولاد مبارکه پرداخت و درمورد حوزه های سرمایه گذاری این صندوق که تحول دیجیتال و اقتصاد چرخشی است توضیحاتی ارائه داد و خاطر نشان کرد که دلتاوی، شتابدهنده متصل به MSTID FUND است که وظیفه اصلی آن تمرکز بر هاردتک می باشد.
دکتر یحیی پالیزدار این سخنرانی را با سخنی با اکوسیستم نوآوری، که تاکید بر تمرکز بر بخش صنعت و معدن و حوزه های کشاورزی و ایجاد فضا برای علاقمندان و پیشگامان این حوزه ها است به پایان رساند.
معرفی سامانه دی مچ
سامانه دی مچ D-MATCH در واقع یک پلتفرم آنلاین است که شتابدهنده دلتاوی برای اتصال راحت سرمایهگذاران با استارتاپ ها ایجاد نموِده است. این سامانه با الهام از دیوار برلین و با هدف برچیدن این دیوار میان سرمایهگذاران و صاحبان ایده طراحی و ایجاد شده است تا دروازه امیدی برای استارتاپها در دسترسی به سرمایه باشد.
دی مچ در اصل یک سامانه آنلاین معرفی کسبوکار است که استارتاپها درآن میتوانند کسبوکار خود را در فرمهای استاندار معرفی و از این طریق سرمایهگذاران را جذب کنند.
استارتاپ ها میتوانند در سامانه دی مچ به صورت رایگان ثبتنام کنند و از این طریق سرمایهگذاران را برای راهاندازی کسبوکار خود جذب نمایند. سرمایهگذاران با ثبتنام و عضویت در این سامانه میتوانند اطلاعات کسبوکارها را مشاهده و با تیم مدنظر ارتباط برقرار کنند. توجه داشته باشید که اطلاعات به صورت محرمانه در سامانه دی مچ درج میشود و از این بابت هیچ نگرانی استارتاپها را تهدید نمیکند. مخاطبان اصلی سامانه دی مچ سرمایه پذیرها و سرمایهگذاران هستند.