اقتصادی

رایزنی برای امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد با پاکستان /بررسی امکان ایجاد بازارچه‌های خرد مرزی

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به ظرفیت‌های استان سیستان و بلوچستان در توسعه تجارت از رایزنی‌ها برای امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد با پاکستان خبر داد.

محمدعلی دهقان دهنوی در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان در جمع فعالان اقتصادی این استان، با بیان اینکه قانون کولبری موجود در استان به میزان کافی اجرا نمی‌شود، گفت: مطابق با آئین‌نامه کولبری موجود به هر خانوار ۴ نفره ماهیانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تخفیف سود بازرگانی بر روی کالاهای وارداتی تعلق می‌گیرد و هم اکنون این موضوع در استان کردستان و سایر استان‌های غربی اجرا می‌شود این در حالی است که در استان سیستان و بلوچستان به این مهم چندان توجه نشده است.

معاون وزیر صمت ادامه داد: آیین‌نامه جدید قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) در هیات دولت تصویب شده است و به‌زودی ابلاغ خواهد شد در آئین‌نامه جدید مسیر برای فعالیت بازتر و سهمیه برای خانوارها  بیشتر نیز خواهد شد؛ پس زمینه قانونی فراهم است و باید در این مسیر اقدام کنید.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به گرفتاری برخی فعالان اقتصادی استان در زمینه رفع تعهد ارزی، گفت: امکان بارگذاری در سیستم سازمان صمت استان، به آن بخش از واردات که قبل از تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام شده را داده‌ایم؛ و تعهد به اندازه واردات کاهش پیدا خواهد کرد و در حال مذاکره با بانک مرکزی هستیم که کارت‌های پیله‌وری را آزاد کنیم.

وی با اشاره به امکان ایجاد بازارچه‌های خرد مرزی، گفت: به نظر بنده تعداد این جنس بازارچه‌ها در کشور محدود است و باید برای ایجاد این بازارچه‌ها مطالعاتی صورت بگیرد و می‌توان برای راه‌اندازی این بازارچه‌ها در استان سیستان و بلوچستان نیز بیاندیشیم؛ هم اکنون برای  نقل و انتقالات مرزی واژه بازارچه به‌کار برده می‌شود اما ۹۹درصد این بازارچه‌ها همان نقطه پایانه مرزی هستند. 

به گفته دهقان دهنوی؛ فهرست کالاهای مجاز با تصویب آیین‌نامه کولبری مشخص خواهد شد و لازم است که فهرست‌ها با نگاه بازتری بررسی شود تا تجارت در اینجا رونق بگیرد.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ابراز امیدواری کرد با تصویب موافقت‌نامه تجارت آزاد با پاکستان بسیاری از مشکلات در زمینه تجارت با این کشور رفع شود.

معاون وزیر صمت در پایان بیان کرد: هدف آیین‌نامه کولبری این است که این تجارت غیررسمی تبدیل به ظرفیت رسمی و سازمان‌یافته شود؛ باید بررسی کرد که چگونه می‌توان از درخت تجارت خرد برای بهره‌گیری از توسعه تولید، اشتغال و تجارت در استان بهره گرفت.

پایان

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا