اقتصادی

تامین بیش از ۸۰ درصد نیاز چوبی کشور از طریق زراعت چوب تا پایان برنامه هفتم

۱۰:۱۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – کامران پور مقدم مجری طرح زراعت چوب سازمان جنگل‌ها گفت: براساس قوانین سال ۹۵ در ماده ۳۶ تبصره یک، هرگونه بهره برداری از جنگل‌ها در برنامه هفتم ممنوع است که براین اساس از طریق زراعت چوب با گونه‌های سریع الرشد بدنبال تامین نیاز چوب کشور هستیم.

به گفته وی، براساس برنامه ملی زراعت چوب با موسسه تحقیقات جنگل‌ها در طرح زراعت چوب، سالانه ۳۰ هزارهکتار کار زراعت چوب انجام می‌دهیم که براین اساس در هرهکتار ۱۲۰ تا ۱۳۰ اصله نهال گونه‌های سریع الرشد کاشته می‌شود و همواره استقبال مردمی از اجرای طرح در اراضی مستثنیات که قابلیت کشت گونه‌های سریع الرشد دارد، بالاست و همواره سازمان جنگل‌ها همانند سنوات قبل چوب رایگان در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

پورمقدم ادامه داد: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال ۶۰ میلیون اصله در نهال زراعت چوب تولید شده است که از نیمه دوم اسفند در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

مجری طرح زراعت چوب سازمان جنگل افزود: متقاضیان که در اراضی شخصی خود و در حاشیه زمین در قالب بادشکن تمایل به کاشت دارند، می‌توانند پس از مراجعه مختصیات زمین را معرفی کنند و اراضی ملی با شرایطی که دارند، براساس قانون برنامه هفتم در قالب مزایده در اختیار سرمایه گذاران قرار می‌گیرد. اما بدلیل محدودیت منابع آبی بدنبال استفاده از آب‌های نامتعارف هستیم.

وی سرانه مصرف چوب کشور را ۲ دهم مترمکعب به ازای هرنفر اعلام کرد و گفت: استفاده از مصنوعات چوبی به اشکال مختلف مبلمان و‌ام دف اف فشرده و نئوپان افزایش می‌یابد.

پور مقدم نیاز چوبی سالانه کشور را ۱۳ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: نیاز  اسمی صنایع چوبی کشور با احتساب خمیرکاغذ و نیاز‌های کاغذسازی ۱۵ تا ۱۶ میلیون متر مکعب است که در حال حاضر بدلیل کمبود مواد اولیه، کارخانجات با ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند که براین اساس ۳ تا ۳.۵ میلیون متر مکعب نیاز چوبی کشور از ضایعات چوبی و چوب آلات باغی و هرس درختان در حال تامین است و ۵۰۰ هزارمتر مکعب واردات چوب خام داریم و مابقی از محل زراعت چوب است.

این مقام مسئول ادامه داد: براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته بدنبال آن هستیم که از محل زراعت چوب ۱۳ میلیون متر مکعب چوب در سال را تامین کنیم که براین اساس سالانه ۳۰ تا ۳۵ هزارهکتار زیرکشت می‌رود، اما نیاز است که زیرساخت‌ها از جمله اعتبارات نهال تامین شود. گفتنی است برنامه ملی زراعت چوب ۱۰ ساله است که بخشی دز برنامه ششم اجرا شده و مابقی در برنامه هفتم اجرا خواهد شد.

مشاور وزیر جهاد با بیان اینکه زراعت چوب در ۲ بخش اقلیمی کشور در حال انجام است، افزود: در حال حاضر در مناطق معتدل و سردسیر صنوبر کاشت می‌شود و در مناطق گرمسیر و مناطق دارای خاک شور اکالیپتوس کشت می‌شود که براین اساس تاکنون بیش از ۱۵۰ هزارهکتار زراعت چوب انجام دادیم.

مجری طرح زراعت چوب با بیان اینکه بخش اعظم چوب مورد نیاز کشور در برنامه هفتم از طریق زراعت چوب تامین می‌شود، تصریح کرد: بنابر آمار بیش از ۸۰ درصد نیاز چوبی کشور در برنامه هفتم تامین می‌شود و ۲ سال بعد از برنامه هفتم ۱۰۰ درصد نیاز تامین می‌شود. اما برای تحقق این امر به تسهیلات اعتباری و کمک‌های فنی و اعتباری نیاز داریم به طوریکه به ازای هرهکتار ۵۰ میلیون تومان تسهیلات مورد نیاز است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا