بهرهگیری از هوشمصنوعی و نانوکاتالیست ایرانی در صنایع فولاد شادگان
یکی از شرکتهای دانشبنیان نانوکاتالیست ارتقاء یافته فعال ریفرمینگ احیاء مستقیم و همچنین نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی با کاربرد در ارتقای عملکرد واحدهای احیاء مستقیم خود را در مجتمع فولاد شادگان به فاز عملیاتی رساند.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا ، سند تحول دیجیتال صنایع فولاد شادگان برای اولینبار در کشور در سمپوزیوم فولاد۲۶ که با حضور شرکتهای فولادی، تامینکنندگان مواد اولیه و سایر صنایع مرتبط با فولاد کشور و با مشارکت حدود ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار شد، به امضاء رسید. در این سمپوزیوم یکی از شرکتهای دانش بنیان با معرفی نانوکاتالیستهای پیشرفته تولیدی این شرکت با کاربرد در صنایع فلزی و پتروشیمی، از نرم افزار AIronPAX رونمایی کرد.
این نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و به منظور شبیهسازی واحد احیاء مستقیم در صنایع فولاد است که اکنون وارد فاز اجرایی در فولاد شادگان شده است. این نرم افزار به همراهی نانوکاتالیستهای کاربردی این مجموعه دانش بنیان در صنایع فولاد شادگان کاربردی شده است.
نرم افزار AIronPAX از سه بخش اصلی تشکیل شده است، بخش «پیشبینی» که کیفیت آهن اسفنجی را بر اساس پارامترهای ورودی پیشبینی میکند، بخش «پیشنهاد پارامتر» که پارامترهای قابل تنظیم را برای دستیابی به بالاترین کیفیت و نرخ تولید در شرایط مختلف، پیشنهاد میدهد و در بخش «ترمودینامیکی» که بخشی از مهمترین پارامترهای فرآیندی را برای تنظیم و حفظ تعادل سیستم، محاسبه و اعلام میکند.
دکتر هاجر قنبری، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت و مشاور واحد هوش مصنوعی این شرکت با بیان اینکه نرمافزار بومی هوش مصنوعی برای خط تولید آهن اسفنجی فولاد شادگان طراحی شد، اظهار کرد: پیشگیری زود هنگام از افت کیفی آهن اسفنجی، امکان انجام اقدامات کنترلی بیشتر روی کیفیت محصول، مدیریت خط تولید در صورت اختلال در پارامترهای ورودی فرایند مانند قطع برق و بهینهسازی کالیبراسیون سیستمها افزون بر تشخیص زودهنگام باگهای سیستم از مهمترین دستاوردهای این طرح به شمار میرود.
قنبری اطلاعات فرایندی فولاد شادگان را منبع اصلی ایجاد پایگاه داده این نرمافزار دانست و یادآور شد: پس از دسترسی به دادهها، شاخصهای خوبی در خصوص نحوه عملکرد فولاد شادگان مبتنی بر تحلیل دادهها به دست آمد، ولی به دلیل حجم بالا و تنوع دادهها، شناسایی دادههای مناسب در دستور کار قرار گرفت و پس از این غربالگری، دادههای ایدهآل برای تحلیل به دست آمد.
مشاور واحد هوش مصنوعی این شرکت خاطرنشان کرد: پیشبینی ویژگیهای محصول، پیشنهاد پارامترهای تولید و موازنههای جرم و انرژی در فرایندهای تولید سه ویژگی عمده این نرمافزار است.
به نقل از ستاد نانو، صنایع فولاد شادگان، یکی از هشت طرح مهم منطقهای فولاد کشور است که در دو فاز ساخته شده است. این مجموعه صنعتی، با تولید سالانه بیش از ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی در سال، با بهرهگیری از فناوری روز دنیا و تکنولوژی کاملاْ ایرانی PERED® (Persian Reduction) تحت لیسانس MME شرکت مهندسی معادن و فلزات، از جایگاه ویژهای برخوردار است. افزایش چند برابری تولید و راهاندازی فاز دوم کارخانه فولادسازی که بر تولید بیلت متمرکز است، چشمانداز دیگر تولیدی فولاد شادگان در سالهای اخیر است.
با توجه به اهمیت نانوکاتالیستهای پیشرفته و نانوجاذبهای سولفورزدایی در بهبود ظرفیت تولید فولاد، مجتمع فولاد شادگان با بهرهگیری از نانوکاتالیستها و نانوجاذبهای تولیدی این شرکت و دستیابی به عملکرد بهتر در مقایسه با دیگر محصولات، نانوساختارهای مورد نیاز خود را از این شرکت تولیدکننده دانشبنیان تامین میکند.
پایان