برند DeepSeek زیر ذرهبین اروپا: آیا حریم خصوصی قربانی رقابت هوش مصنوعی میشود؟

نهادهای نظارتی حریم خصوصی در اروپا، روز سهشنبه جلسهای برای بررسی شرکت نوپای هوش مصنوعی چینی، DeepSeek، برگزار خواهند کرد. این بررسی در بحبوحه نگرانیها درباره نحوه استفاده این شرکت از دادهها صورت میگیرد. آیا DeepSeek، با ارائه فناوری مشابه انسان و قیمت پایینتر، میتواند استانداردهای حریم خصوصی اروپا را رعایت کند و جایگاه برند خود را تثبیت کند؟
به گزارش توسعه برند به نقل از رویترز، به گفته دستور کار یک جلسه، مقامات اتحادیه اروپا که بر حفاظت از دادهها نظارت دارند، روز سهشنبه درباره شرکت نوپای هوش مصنوعی DeepSeek بحث خواهند کرد. این بحثها در میان نگرانیها در مورد نحوه استفاده این شرکت چینی از دادهها صورت میگیرد.
DeepSeek ماه گذشته با نشان دادن توانایی رقابت با غولهای فناوری آمریکایی در زمینه فناوری استدلال شبیه انسان، در حالی که هزینه بسیار کمتری دریافت میکند، بازارهای جهانی را تکان داد.
اما برخی از نهادهای نظارتی حریم خصوصی اروپا این سوال را مطرح کردهاند که آیا مدل این شرکت از دادههای شخصی اروپاییها برای آموزش استفاده میکند یا خیر و آیا این دادهها میتواند به چین منتقل شود.
به گفته دستور کار منتشر شده در وبسایت، هیئت حفاظت از دادههای اروپا مستقر در بروکسل، بحث در مورد DeepSeek را در جلسه ماهانه این هفته خود برنامهریزی کرده است.
ماری-لور دنیس، رئیس نهاد نظارتی حریم خصوصی فرانسه، CNIL، در حاشیه اجلاس اقدام هوش مصنوعی در پاریس به رویترز گفت که مقامات ملی درباره اقداماتی که در پاسخ به DeepSeek انجام دادهاند، بحث و تبادل اطلاعات خواهند کرد.
وی گفت: «هدف تبادل اطلاعات در مورد روشی است که مقامات برای پاسخگویی به DeepSeek در پیش گرفتهاند و هماهنگ کردن اقدامات است.»
CNIL ماه گذشته اعلام کرد که از DeepSeek سوال خواهد کرد تا درک بهتری از نحوه عملکرد سیستم هوش مصنوعی این استارتآپ چینی و خطرات احتمالی حریم خصوصی برای کاربران به دست آورد. این سازمان روز دوشنبه سوالات خود را به رویترز ارائه کرد.
سازمان حفاظت از دادههای ایرلند نیز از این شرکت چینی درخواست اطلاعات کرده است، در حالی که نهاد نظارتی ایتالیا پس از آنکه این شرکت چینی نتوانست نگرانیهای این نهاد را در مورد سیاست حفظ حریم خصوصی خود برطرف کند، به DeepSeek دستور داد تا ربات چت خود را در این کشور مسدود کند.
اروپا بهطور ویژه از حقوق حریم خصوصی محافظت کرده است و مقررات عمومی حفاظت از دادهها (GDPR) آن بهطور گستردهای به عنوان یکی از جامعترین و سختگیرانهترین قوانین حفظ حریم خصوصی دادهها در جهان شناخته میشود.