کاهش سود عملیاتی برند سامسونگ در سهماهه دوم؛ چالش عرضه چیپهای هوش مصنوعی و نگرانی درباره آینده بازار حافظه

برند سامسونگ الکترونیکس، بزرگترین تولیدکننده تراشههای حافظه جهان، در گزارش عملکرد سهماهه دوم ۲۰۲۴ با کاهش ۳۹ درصدی سود عملیاتی روبهرو خواهد شد؛ چالشی که به دلیل فروش ناامیدکننده چیپهای حافظه HBM برای کاربردهای هوش مصنوعی و تاخیر در تامین قطعات برای برند انویدیا، نگرانی سرمایهگذاران درباره جایگاه این برند در رقابت جهانی را افزایش داده است.
به گزارش توسعه برند، برند سامسونگ الکترونیکس که همواره بهعنوان بزرگترین بازیگر بازار جهانی چیپهای حافظه شناخته میشود، این روزها با چالشی جدی روبهرو است. بر اساس پیشبینی کارشناسان، سود عملیاتی سامسونگ در سهماهه دوم سال ۲۰۲۴ به حدود ۶.۳ تریلیون وون (۴.۶۲ میلیارد دلار) خواهد رسید؛ رقمی که نه تنها نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی چشمگیر، بلکه پایینترین سطح درآمدی سامسونگ در شش فصل گذشته محسوب میشود.
این افت عمدتاً ناشی از ضعف فروش چیپهای HBM مرتبط با کاربردهای هوش مصنوعی و تاخیر در تامین سفارشات پیشرفتهترین نسخه این چیپها به برند انویدیا است؛ موضوعی که نقشی تعیینکننده در رشد و سودآوری برند سامسونگ طی سالهای اخیر ایفا کرده است. در حالی که رقبای کوچکتر مثل SK Hynix و Micron توانستهاند به لطف افزایش تقاضا برای دیتاسنترهای مبتنی بر هوش مصنوعی سهم بازار خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهند، سامسونگ همچنان با محدودیتهایی در بازار چین و روند کند کسب تاییدیه از سوی انویدیا، رشد محدودی را تجربه میکند.
طبق گفته تحلیلگران، عرضه چیپ جدید HBM3E 12-high برند سامسونگ به بازار جهانی و بهطور خاص انویدیا، هنوز به مرحله اجرایی نرسیده و حجم قابل توجهی از فروش این محصول در سال جاری میلادی پیشبینی نمیشود.
در همین حال، سامسونگ تلاش داشته تا با همکاری با برند AMD، برخی از ظرفیتهای جدید خود در حوزه چیپهای پیشرفته را به بازار عرضه کند. ایجاد شراکت متعدد و انعطافپذیری در فروش به برندهای مطرح بازار، میتواند تا حدی از بار فشارهای ناشی از محدودیتهای تجاری آمریکا علیه چین خصوصاً در حوزه صادرات چیپ، بکاهد. با این حال، حرکت کند روند تاییدیه محصول جدید توسط انویدیا نگرانیهای سرمایهگذاران درباره تداوم ریسکهای مرتبط با سهم برند سامسونگ از بازار هوش مصنوعی را تشدید کرده است.
“”توسعه برند را در اینستاگرام و تلگرام و لینکدین دنبال کنید””
در دیگر ابعاد، فروش گوشیهای هوشمند برند سامسونگ همچنان روند مطلوبی دارد؛ افزایش تقاضا برای اطمینان از تامین موجودی و نگرانی درباره تعرفههای احتمالی واردات به آمریکا، بخشی از رشد این بخش از فعالیت سامسونگ را جبران کرده است. با این وجود، فعالان بازار نگرانند که تحولات سیاست تجاری آمریکا، تعرفههای جدید از سوی دولت و تصمیمات مرتبط با محدودیتهای صادرات فناوری به چین، میتواند به سایر ابعاد فعالیت برند سامسونگ نیز لطمه وارد کند.
همه این عوامل باعث شده است تا سهام برند سامسونگ، در حالی که از ابتدای سال جاری حدود ۱۹ درصد رشد داشته، همچنان عملکردی پایینتر از شاخص اصلی بورس کره (KOSPI) با رشد ۲۷ درصدی داشته باشد. این موضوع فشار مضاعفی بر تیم مدیریتی این برند برای افزایش سرعت توسعه محصولات پیشرفته، انعطاف بیشتر در سیاستهای تجاری و تقویت جایگاه برند سامسونگ در رقابت جهانی وارد کرده است.
به گزارش رویترز، سرمایهگذاران و فعالان صنعت نیمهرسانا اکنون نگاه دقیقی به عملکرد آینده برند سامسونگ بخصوص در حوزه چیپهای هوش مصنوعی دارند؛ چراکه توانایی این برند در رفع محدودیتهای فعلی و همکاری با ابرشرکتهایی مثل انویدیا و AMD، میتواند نهتنها به بازگشت رشد سودآوری سامسونگ منجر شود، بلکه آینده رقابت برند سامسونگ با بازیگران نوظهور دنیای تکنولوژی را نیز تعیین خواهد کرد.