کاهش خطای انسانی در پیوند درختان با فناوری بومی/موفقیت ۹۶ درصدی در پیوند درختان با ربات دانشبنیان

در حالی که نرخ ناموفق بودن پیوند درختان در کشور به بیش از ۶۰ درصد میرسد، یک شرکت دانشبنیان ایرانی با طراحی دستگاهی اتوماتیک برای پیوندزنی، موفق به ارتقای نرخ گیرایی تا ۹۶ درصد شده است؛ گامی مؤثر در مکانیزهسازی کشاورزی و افزایش بهرهوری باغات کشور.
به گزارش پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، در دنیای امروز، فناوریهای نوین در عرصه کشاورزی نقشی حیاتی در افزایش بهرهوری، کاهش ضایعات و بهبود کیفیت محصولات ایفا میکنند. یکی از چالشهای مهم پیشروی باغداران، عدم موفقیت بالای پیوند درختان و وابستگی به مهارت نیروی انسانی است؛ مسألهای که میتواند خسارات سنگینی را به تولیدکنندگان وارد کند.
اکنون یک شرکت دانشبنیان ایرانی با طراحی و ساخت دستگاهی هوشمند برای پیوندزنی اتوماتیک درختان، گامی مؤثر در حل این مشکل برداشته است. این نوآوری نهتنها نرخ موفقیت پیوند را به طرز چشمگیری افزایش میدهد، بلکه ظرفیت رقابت با نمونههای خارجی را نیز داراست و میتواند نقطهعطفی در مکانیزهسازی باغداری ایران باشد.
امیرحسین سیدی، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با پایگاه خبری توسعه برند به نقل از ایسنا، اظهار کرد: محصول تولیدی این شرکت طراحی و ساخت دستگاهی است که به طور اتوماتیک فرآیند پیوندزدن درختان را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه این دستگاه برای کشاورزان و باغداران بسیار کاربردی است، افزود: طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، ۶۰ درصد از پیوندهایی که در باغات انجام میشود، گیرایی ندارند و این امر باعث میشود که تولیدات باغداران مناسب نباشد.
سیدی خاطر نشان کرد: با بهرهگیری از این دستگاه تا بیش از ۹۶ درصد پیوندها میتوانند گیرایی داشته باشند و این دستاورد موجب افزایش تولیدات کشاورزی و در نتیجه درآمد کشاورزان خواهد شد. افزایش درآمد صادرات برای کشور از دیگر نتایج بهرهگیری از این دستگاه در بخش کشاورزی است.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه مجوزهای کاربردیسازی این دستگاه در اسفند سال گذشته صادر شده است، خاطر نشان کرد: این دستگاه نمونه مشابه داخلی ندارد و تنها تولیدکننده این دستگاه کشور نیوزلند است و محصول ساخته شده در ایران قابل رقابت با نمونه خارجی است.
سیدی تاکید کرد: این دستگاه موجب ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی میشود.
وی اضافه کرد: متاسفانه رویکرد کشاورزان ما همچنان به سمت روشهای سنتی است و ما در تلاش هستیم که محصولاتی را مطابق با روشهای نوین در حوزه کشاورزی به تولید برسانیم که منجر به افزایش سطح عملکرد باغات و مزارع میشود.
پایان